مرعشی: حس مردم این است که بین نهادهای حاکمیتی اختلاف وجود دارد/ مقامات کشور به جای تخریب، کمکرسان هم باشند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، حسین مرعشی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، در تحلیلی درباره شرایط کشور و اعتراضات پس از اصلاح قیمت بنزین گفت: درحال حاضر باید به دنبال تحلیلی واقعبینانه در خصوص حوادث خسارتبار هفته گذشته باشیم و موضوع را با بررسی علل و عوامل آن را بررسی کنیم تا بتوانیم در آینده با راههای منطقی و مسالمتآمیز جلوی تکرار چنین حوادث تلخی را بگیریم.
حس مردم این است که بین نهادهای حاکمیتی اختلاف وجود دارد
وی با اشاره به وجود برخی اختلافات میان نهادها و مسئولان کشور، افزود: در این راستا حتما یکی از موضوعاتی که ذهن را متوجه میکند، وجود اختلافات در نهادهای رسمی و مقامات و قوای کشور است. به هرحال حس عمومی مردم ایران این است که نهادهای حاکمیتی شامل مجلس، دولت، قوه قضاییه، سپاه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر نهادها با یکدیگر هماهنگ و متحد نیستند و به یکدیگر کمک نمیکنند و برای حل و فصل مشکلات مردم، اقدامات موثر و هماهنگی را به اجرا در نمیآورند و این برای کشور خسارت بار است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: واقعیت این است که اداره امروز ایران به دو دلیل یعنی دشمنی روزافزون و بیسابقه خارجی از یک سو و سوءتدبیرهای داخلی، وجود فساد در سیستم اجرایی و قضایی و همچنین بزرگنمایی مفاسد توسط مقامات از سویی دیگر، مردم را به اجماع مرکبی رسانده که همه نهادها ناکارآمد هستند. با این تفاسیر اداره ایران در چنین شرایطی بسیار سخت شده است.
اگر مدام دولت و مدیران اجرایی در فشار باشند، چه کسی میتواند مشکلات را حل کند؟
مرعشی خاطرنشان کرد: شرایط طوری است که اگر قوای سهگانه بر اساس یک اصول صحیح مدیریتی باهم همراهی و همکاری داشته باشند و یکدیگر را پشتیبانی کنند، به خواستهها و نیازهای جامعه توجه کنند و برای حل مشکلات مردم دلسوزانه وارد عمل شوند و همه امکانات خود را به کار بگیرند، قادر نخواهند بود مشکلات مردم و کشور را کاهش دهند، چه برسد به اینکه ما با یک تشتتی در تصمیمگیریها مواجه شویم و مرتبا درگیر اختلافات باشیم.
وی ادامه داد: یعنی اگر همه باهم متحد باشند، فساد را ریشهکن کنند و با دلسوزی به حل و فصل مسائل کشور بپردازند، باز هم به دلیل شرایط سختی که از بیرون بر ایران تحمیل شده و تحریمهای بسیار ظالمانه و ناجوانمردانه، اداره ایران بسیار سخت است. حال در چنین شرایطی اگر قرار باشد وزرا، استانداران، مقامات اجرایی و مدیران ارشد کشور هم در فشار باشند و مرتبا متهم شوند و رقبای سیاسی و جناحی آنها را به ناکارآمدی، فساد و خیانت متهم کنند چه کسی باید مشکلات مردم را حل کند؟
مقامات کشور به جای تخریب کمکرسان هم باشند
مرعشی درباره حوادث تلخ روزهای اخیر و ناآرامیهای کشور گفت: به نظر من حوادث دردناک هفته گذشته به همه مقامات کشور حکم میکند که حداقل به جای تخریب یکدیگر، کمکرسان هم باشند.
این عضو حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه دولت در حال حاضر مسئولیت بسیار سخت و سنگینی به عهده دارد، خاطرنشان کرد: در این شرایط اگر کمک نشود به تنهایی قادر به اداره امور نخواهد بود. باید هشدار دهیم که این کشمکشها و ادامه دادن اختلافات سیاسی میتواند مشکلات کشور را تشدید کند و حل و فصل مسائل مردم را به تاخیر بیندازد.
باید کانالهای مشخصی برای بیان اعتراضات مردم باز شود
مرعشی در پاسخ به این پرسش که «در حال حاضر بهترین راه حل برای حفظ آرامش مردم و کشور چیست؟»، گفت: اکنون مسئله اصلی، بازسازی و ترمیم خسارات ناشی از حوادث اخیر است. از سویی اولین موضوعی که باید به طور هماهنگ در دستور کار مقامات کشور قرار گیرد، تشکیل جلسات و میزگردهای کارشناسی در رسانههای مختلف اعم از صدا و سیما، روزنامهها، سایتها و خبرگزاریها است تا مردم را از چرایی و چگونگی تصمیم گرفته شده مبنی بر افزایش قیمت بنزین آگاه کنند.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر باید فرصت داده شود تا کسانی که اعتراض کارشناسی دارند، بحث خود را مطرح کنند. همچنین باید تیمهایی برای حل و فصل مشکلات به وجود آمده تشکیل شود تا دقیقا مشخص باشد چه مقدار از اعتراضات، مردمی بوده و در کجا واقعا دشمنی با ایران، جمهوری اسلامی و کشور رخ داده است. در مجموع باید تصویر واقع بینانهای به مردم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب ارائه شود.
این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: بحث دیگر این است که دغدغههای واقعی مردم باید از طریق نمایندگان صنوف مختلف و احزاب و سندیکاها شناسایی شوند و هماهنگی کاملی در قوای سهگانه برای رسیدگی به مطالبات به حق مردم به وجود بیاید و در ادامه، کانالهای مشخصی برای بیان اعتراضات مردم باز شود.
باید اتحاد دولت-ملت را در سطح وسیع عملی کنیم
سخنگوی حزب کارگزاران ساندگی افزود: در یک کلام من فکر میکنم حاکمان کشور باید جامعه را در آغوش بگیرند و مانند پدرانی مهربان به سراغ مردم بروند. عقدههای گشوده نشده، ناراحتیهای پنهان و آشکار جامعه را به رسمیت بشناسند. ما باید یکبار دیگر اتحاد دولت-ملت را به معنای وسیع در ایران به وجود بیاوریم و همه نهادها باید در این راستا بکوشند. اکنون باید به جای متهمکردن یکدیگر به دنبال این باشیم که مردم را در آغوش بگیریم، با آنها حرف بزنیم، حرفشان را بشنویم و صفوف آنها را فشردهتر کنیم تا انشاالله کشورمان بتواند از این گردنههای سخت عبور کند. هرچند این که چنین شرایطی چقدر محقق می شود را نمیدانم و بستگی به همت آقایان دارد اما به عنوان یک آرزو میتوان آن را مطرح کرد.