پیامد پیروزی بوریس جانسون بر اقتصاد جهانی چیست؟

کدخبر: ۳۱۶۷۰۶
اقتصادنیوز: با پیروزی قاطع محافظه کاران، شانس برگزیت همراه با توافق بیش از هر زمان دیگری است.
پیامد پیروزی بوریس جانسون بر اقتصاد جهانی چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از ایسنا؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، حزب محافظه کار به رهبری بوریس جانسون موفق شد در انتخابات پنج شنبه هفته گذشته به پیروزی قاطعی در برابر رقبای خود دست پیدا کند و اکنون سوال مهم برای فعالان مالی این است که این پیروزی تا چه حد بر روی بازارها و شاخص های اقتصادی اثرگذار خواهد بود.

پس از سه مرتبه به تعویق افتادن مهلت برگزیت اکنون به نظر می‌رسد که انگلیس سرانجام سی و یکم ژانویه از اتحادیه اروپا خارج می‌شود. بوریس جانسون بلافاصله پس از پیروزی وعده داده بود که در این تاریخ انگلیس را به طور قطع از اتحادیه اروپا خارج کند. از سوی دیگر ساجد جاوید، وزیر خزانه داری نیز وعده داده است که دولت از بسته محرک جدیدی رونمایی کند که به احتمالا به معنای تقویت رشد اقتصادی و افزایش کسری بودجه دولت خواهد بود.

در سه ماهه سوم امسال اقتصاد انگلیس از رکود گریخت و پس از رشد منفی ۰.۲ درصدی سه ماهه دوم، دومین اقتصاد بزرگ اروپایی توانست رشد ۰.۳ درصدی را جشن بگیرد. بانک مرکزی انگلیس پیش‌بینی کرده است که اقتصاد این کشور در سال ۲۰۱۹ حدود ۱.۴ درصد و در سال آینده ۱.۲ درصد رشد کند.

 

جسپر لاولر، مدیر تحقیقات موسسه "کپیتال گروپ" در خصوص چشم انداز اقتصاد انگلیس پس از انتخابات گفت: این پیروزی به ثبات بیشتر به اقتصاد کمک خواهد کرد چرا که با توجه به شکست سنگین حزب کارگر، احتمال اصلاحات ساختاری اساسی در مقطع فعلی وجود ندارد و این خبر با استقبال سرمایه گذاران مواجه خواهد شد.

در عرصه اقتصاد جهانی نیز به نظر می‌رسد که انگلیس به دنبال یک توافق جامع با آمریکا و هم چنین اتحادیه اروپا خواهد بود. خروج انگلیس از اتحادیه اروپا احتمالا به معنای تقویت محسوس روابط این کشور با چین و آمریکا خواهد بود و این مساله به تقویت رشد اقتصادی این دو کشور کمک خواهد کرد.

به نظر می رسد سرمایه گذاری های خارجی به ویژه توسط اروپایی ها در انگلیس کاهش پیدا کند و این مساله احتمالا به تضعیف ارزش پوند منجر خواهد شد.

از سوی دیگر به نظر می رسد اتحادیه اروپا یکی از بزرگ ترین بازندگان برگزیت خواهد بود و شاهد کاهش تجارت این اتحادیه با انگلیس خواهیم بود.  هامیش موئرس، استراتژیست ارزی در موسسه " اوفکس" گفت: این که تصور کنیم انگلیس و اتحادیه اروپا به این زودی ها به یک توافق تجاری جامع و پایدار برسند تصور غلطی خواهد بود. هفت سال طول کشید تا مذاکرات کانادا و اتحادیه اروپا به امضای پیمان تجارت آزاد ختم شود و حتی اگر در خصوص انگلیس، این مدت بسیار کمتر باشد هم، در کوتاه مدت روابط دو طرف کاهشی خواهد بود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید