افزایش اختلافات آمریکا و اروپا در کنفرانس امنیتی مونیخ

کدخبر: ۳۲۵۲۳۳
اقتصادنیوز: کنفرانس امنیتی مونیخ که از روز جمعه تا روز یکشنبه برپاست به صحنه اختلافات آمریکا و اتحادیه اروپا برای برخورد با چین و فعالیت های شرکت مخابراتی هواوی تبدیل شده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، روزنامه هنگ کنگی ساوت چاینا می نویسد: در شرایطی که آمریکا بر مقابله با چین و محدود کردن و تحت فشار قرار دادن این کشور پافشاری می کند اروپا بر این باور است که راه تعامل با چین گفت و گوست.

اگرچه دستور کار کنفرانس امنیتی مونیخ انسجام در غرب و یکپارچه کردن مواضع غرب است اما آمریکا و اروپا از زمان آغاز به کار آن درخصوص چگونگی برخورد و تعامل با چین دچار اختلاف شده اند.

گزارش حاکی است که طرفین درباره مسایل تجاری و اقتصادی ، دفاعی و چند جانبه گرایی نیز اختلافات عدیده ای دارند.

فو اینگ سفیر سابق چین در انگلستان می گوید که آمریکا به دنبال افزایش فشار بر چین به بهانه های مختلف است و از جمله حضور هواوی شرکت بزرگ مخابراتی چین و جهان را یک تهدید امنیتی برای خود می داند.

این در حالی است که نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا هم به دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور در عرصه مقابله و مهار هواوی پیوسته و این شرکت را یک تهدید امنیتی دانسته و وزارت دادگستری آمریکا هم اتهاماتی مبنی بر سرقت اسناد محرمانه شش شرکت آمریکایی توسط هواووی مطرح کرده که این شرکت چینی تکذیب کرده است.

 پلوسی که از مخالفان برجسته ترامپ محسوب می شود در همراهی با این موضع رییس جمهوری آمریکا در مقابله با هواوی به اروپا هشدار داد که نباید اجازه دهد چین یک شبکه اطلاع رسانی منسجم جهانی ایجاد کند.

او چین را متهم کرد که به ارزش های دمکراتیک و حقوق بشر و امنیت و استقلال اقتصادی ضربه می زند و برای همین شایسته نیست شرکت های اروپایی با چین در زمینه توسعه شبکه هواوی همکاری کنند.

او موافقت با فعالیت گسترده هواوی را اولویت دادن به اقتدارگرایی بجای دمکراسی توصیف کرد.

فشارها بر چین از جانب آمریکا در کنفرانس مونیخ افزایش یافته است و این کشور هواوی را به جاسوسی متهم کرده است اما راهبردهای اروپا هنوز با آمریکا منسجم نشده است و کشورهای این قاره به درخواست آمریکا برای تحریم این شرکت چینی پاسخی نداده اند.

آمریکا کشورهای اروپایی را تهدید کرده است که اگر با هواوی برای استفاده از شبکه اینترنتی پرسرعت نسل پنجم همکاری کنند با واکنش سخت واشنگتن مواجه خواهند شد.

ماه گذشته میلادی بر خلاف این تهدید انگلستان از متحدان آمریکا قبول کرد که هواوی در برخی از بخش های غیرحساس این کشور حضور داشته باشد.

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان هم گفته است که اروپا باید نظام چند جانبه خود را مدیریت کرده و ازحق حاکمیت خود حراست کند.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که احتمال خروج آمریکا از شماری پیمان های بین المللی از جمله سازمان تجارت جهانی و سازمان پیمان آنتلانتیک شمالی ناتو که می تواند نظم بین المللی را دچار تغییرات اساسی کند ، منتفی نیست.

 

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید