ترکیه و روسیه به امضای قرارداد نظامی نزدیکتر شدند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، علیرغم تهدیدهای مکرر آمریکا علیه ترکیه درباره استفاده از سامانههای پدافند موشکی «اس-۴۰۰»، آنکارا همچنان به مذاکره با مسکو برای خرید دومین سری از این سامانه ادامه میدهد.
«دیمیتری شوگائف» مدیر هماهنگی فنی-نظامی در سرویس فدرال روسیه شامگاه دوشنبه گفت مسکو و آنکارا تقریبا بر سر تمام سوالات حول فروش دومین سری از سامانه اس-۴۰۰ به توافق رسیدهاند.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، شوگائف در مصاحبه با شبکه روسیا۲۴ توضیح داد: «ما اکنون در حال گفتوگو بر سر محموله دیگری هستیم. ما در مرحله جدی از گفتوگوها قرار داریم و تقریبا بر سر تمام مسائل فنی به توافق رسیدهایم».
وی همچنین افزود: «معتقدم که در آینده نزدیک، دومین قرارداد نیز جمعبندی میشود. این [قرارداد دوم] بر مشارکت طرف ترکیهای در بخشهایی از فرایند تولید [این سامانه] دلالت دارد».
به نوشته خبرگزاری «تاس»، این مقام روس درباره فروش سامانه اس-۴۰۰ به چین نیز گفت از شش سامانه فروخته شده به پکن ذیل قرارداد سال ۲۰۱۴ به ارزش ۳ میلیارد دلار، فقط یک محموله باقی مانده که آن نیز تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۰) به این کشور تحویل خواهد شد.
تحویل اولین سامانه اس-۴۰۰ به ترکیه در حالی اوایل مرداد ماه تکمیل شد که وزارت خارجه آمریکا پیش از آن تهدید کرده بود هر کشوری که از روسیه این سامانهها را خریداری کند، تحریم میشود. کاخ سفید نیز طبق لایحه بودجه نظامی ۲۰۲۰، مکلّف است ترکیه را تا پایان سال به صورت کامل از برنامه تولید مشترک «اف-۳۵» کنار بگذارد و حتی تحویل مابقی جنگندههای خریداری شده را نیز تعلیق کند.
این در حالی است که مسئولان نظامی و دیپلماتیک آمریکایی از جمله «مایک پامپئو» وزیر خارجه و «ویلیام بیرن»، معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح چندی پیش از آغاز آزمایش اس-۴۰۰ در ترکیه شدیدا ابراز نگرانی کرده بودند.
پیشتر «مولود چاووشاوغلو» وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه سامانه پدافند موشکی که این کشور از روسیه خریدهاند با جنگندههای نسل جدید آمریکا سازگار است، گفت این سامانه تهدیدی برای ناتو نیست.