هاشمیطبا: روحانی همچنان با مردم حرف نمیزد/ اینطور حرف زدنها نتیجه معکوس دارد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، حسن روحانی این روزها از آن سوی بام افتاده است. تا همین چند وقت قبل اصلیترین نقد وارد بر او این بود که در بزنگاهها نیست و با مردم سخن نمیگوید. شایعاتی نیز درباره عدم وقت دادن او به وزار و عدم حضور در جلسات شوراهایی مثل شورای انقلاب فرهنگی وجود داشت. در واقع تصور عموم از روحانی رئیس جمهوری بود که در برج عاج خود نشسته و اداره امور را به چند وزیر خود واگذار کرده است.
مقاومت وی در برابر پذیرش ریاست ستاد مقابله با کرونا و رویه وی در روزهای اول مقابله با این ویروس هم موید این تصور بود. از یک جای کار به بعد اما آقای روحانی تغییر رویه داد. حالا دیگر هر روز حرف میزند. جلسه هیات دولت نباشد، جلسه ستاد مقابله با کرونا؛ آنقدر حرف میزند که دیگر خواندن متن سخنانش لطفی دارد و جناب رئیس جمهور رسما به تکرار افتاده است.
تغییر استراتژی او شاید بتواند نتایج خوبی برای وی و دولتش به ارمغان آورد. بالاخره سخنرانی بدون تکهپرانی به مسئولان و نهادهای دیگر و مخاطب قرار دادن مردم شیوهای است که قبلا خاصه در دوران احمدینژاد آزموده شده و اتفاقا جواب هم داده است. نکته اینجا است که تکرر سخنرانیهای رئیس جمهور از نظر برخی سیاسیون و کارشناسان نشانه تغییر رویه نیست. این گروه معتقدند که زیاد حرف زدن به معنی درست عمل کردن نیست و نتیجه خنثی کردن هجمههای موجود علیه دولت نیست.
سید مصطفی هاشمی طبا، فعال سیاسی و رقیب انتخاباتی روحانی در سال 96 از جمله همین افراد است. او در گفتوگو با «نامه نیوز» گفت: «به نظر من آقای روحانی همچنان با مردم صحبت نمیکند. بیشتر راجع به مسائل کلی موضع گیری میکند و حرف میزند. تعدد صحبتکردنها هم بیشتر به خاطر این است که مسائلی پیش آمده است.مثلا این مساله گزارش دیوان محاسبات که پیش آمد باید صحبت میکردند اما باز هم خیلی دقیق صحبت نکردند. به نظر من که هنوز تغییر رویهای نداده است».
وی افزود: «در روزهای گذشته آقای روحانی حسب ضرورت بیش از گذشته صحبت کرده است اما همچنان در جلسات دولت یا جلسه ستاد مقابله با کرونا صحبت میکند. در واقع مخاطب او مردم نیستند و بیشتر با همکاران خود صحبت میکنند».
هاشمی طبا در پاسخ به اینکه تغییر رویه و سخن گفتن با مردم در این مقطع چقدر لازم است؟ گفت: «توجه داشته باشید که اولا نوع حرف زدن با مردم با حرف زدن رسمی فرق دارد. باید با مردم تحلیلیتر، آرامتر و دقیقتر صحبت کرد اما آقای روحانی رویه خاص خود را دارد و خیلی هم تغییر رویه نداده است. ضمن اینکه هجمهها علیه روحانی به قدری است که با چند سخنرانی قابل خنثی کردن نیست. آن رویهها خیلی قوی است و روحانی هم با آن رویه پاسخ درستی به آن نمیدهد. مثلا در همین موضوع گم شدن ارز که دیوان محاسبات مطرح کرد، ایشان گفت که صد در صد غلط است. بعد که آقای همتی توضیح داد معلوم شد که صد در صدغلط نبوده و مثلا شصت درصد غلط بوده است.»
وی تاکید کرد: «اینطور صحبت کردن فایده ندارد. باید حرفی زد که درست بودن آن ثابت شود. در غیر این صورت نتیجه عکس خواهد داد. مثلا خوب بود که آقای رئیس جمهور در قضیه اخیر میگفت که گزارش دیوان محاسبات بعضا درست بوده یا بعضا درست نبوده و یا اینکه آقای همتی پاسخ خواهد داد. اما ما دیدیم که ایشان گفت کاملا غلط است و بعد در توضیحات آقای همتی دیدیم که گفت موضوع چند صد میلیون دلار معلوم نیست و بخشی را هم گفت که کیفری کردیم. در واقع معلوم شد که گزارش دیوان محاسبات صد درصد غلط نبوده است واینطوری صحبت کردن خیلی خاصیت ندارد».
وی خاطر نشان کرد: «آقای روحانی هر کاری هم کند که قادر به خنثی کردن هجمهها علیه خود نیست زیرا گروههایی در داخل و خارج کشور علیه او هجمه میکنند و قوی هم هستند. راه خنثی کردن این هجمهها صحبت دقیقتر با مردم است و باید به اصطلاح دل بدهد و دل بگیرد».