انفجار کشتی اسرائیلی معنادار است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از کیهان سردبیر روزنامه مینویسد: انفجار در کشتی اسرائیلی در خلیج عمان در حالی رخ داد که رسانهها مشغول پردازش تماس تلفنی برقرار شده میان «جو بایدن» و شاه سعودی بودند. اما میان «یوسی کوهین» رئیس دستگاه جاسوسی موساد و صاحب کشتی منفجر شده رابطه قوی وجود دارد و اینکه کشتی از بندر «الدمام» سعودی رهسپار سنگاپور بود. این امر باعث شده تا پرسشهای بسیاری در مورد علت توقف کشتی در بندر سعودی، در مقابل سواحل ایران مطرح شود، هدف از انجام این کار چه بوده است، نمیدانیم. اما آنچه میدانیم آن است که این منطقه دریایی حساس نزدیک به «تنگه هرمز» در سال ۲۰۱۹ شاهد انفجار چهار نفتکش متعلق به امارات، عربستان و نروژ در بندر «الفجیره» بود که طی آن تیم کماندوهای دریایی (قورباغههای انسانی) به منطقه نفوذ کرده بودند و به کشتیها مینهایی را چسباندند.
تحقیقات به عمل آمده از سوی دولت امارات دلایل و شواهد ثابتشدهای که عامل این انفجارها را مشخص نماید، ارائه نداد. هر چند که آمریکا، انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه گرفت و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی وقت آمریکا، ایران را متهم کرد.
اطلاعات گزارشهای مطبوعاتی نشان میدهد که کشتی هدف قرار گرفته «هیلیوس رای» دارای کاربرد دوگانه بوده و علاوه بر حمل خودرو، تجهیزات نظامی سنگین منتقل میکرده است. اهتمام گسترده رسانههای اسرائیل به حادث، حکایت از آن دارد که این کشتی با توجه به حجم بسیار بزرگ آن و نقشه مسیر حرکتش، نمیتواند یک کشتی معمولی باشد.
سؤالی که نمیتوان آن را نادیده گرفت این است که آیا حمله شکل گرفته در چارچوب راهبرد ایران مبنی بر گرفتن انتقام خون ژنرال «قاسم سلیمانی» و انتقام ترور شماری از کارشناسان هستهای ایران توسط باندهای موساد است که آخرین آنها «محسن فخریزاده» بود؟
با توجه به اینکه ایران واکنشی به اتهامات اسرائیل درخصوص هدف قرار گرفتن کشتی مزبور از خود نشان نداده است، پاسخ دادن به این سؤال سخت و دشوار است، اما اگر ادعای یاد شده درست باشد که بهنظر نمیرسد بعید باشد، ممکن است طی هفتههای آینده شاهد حملات دیگری باشیم که چهبسا از نظر حجم و میزان تلفات گستردهتر از حمله به کشتی باشد. تحقیقات به عمل آمده تا به این لحظه نشان نداده که آیا حمله توسط مین دریایی و یا موشک صورت گرفته، اما کارشناسان غربی دومین احتمال را ترجیح دادهاند، زیرا ضربه بخش بالایی کشتی را مورد هدف قرار داده است. چهبسا استفاده «حزبالله» از یکی از این موشکها برای انهدام ناوچه نظامی اسرائیلی در آبهای منطقهای لبنان در نقطه مقابل بیروت در دوران جنگ ژوئیه سال ۲۰۰۶ شاهد مثالی در همین راستا است.
چهبسا پیامی که این حمله با خود به همراه دارد، آن است که «دریای سرخ» و «تنگه بابالمندب» و «دریای عرب» بهعنوان یکی از شلوغترین خطوط کشتیرانی بهویژه برای کشتیهای اسرائیلی و آمریکایی امن نخواهند ماند. ضمن اینکه توجه داشته باشیم جنگندههای «اف ۱۵» آمریکا پنجشنبه گذشته مجموعهای از نیروهای «حزبالله عراق» را در داخل خاک سوریه و در نزدیکی مرزهای عراق هدف قرار دادند.