این کشور از آمریکا شکایت میکند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، دولت «پاناما سیتی» در نامهای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، به مادهای از منشور ملل متحد اشاره کرد که هر عضوی را از «تهدید یا استفاده از زور» علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی دیگری منع میکند.
در این پیام که روز سهشنبه در اختیار خبرنگاران قرار گرفت، پاناما از گوترش میخواهد که موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد. در این راستا، درخواستی برای تشکیل جلسه نشده است.
به گزارش فرانس۲۴، طرح شکایت پاناما در شرایطی انجام میشود که این کشور حسابرسی از اپراتور مرتبط با هنگکنگ در خصوص دو بندرگاه در این آبراه بین اقیانوسی را به جریان انداخته است.
رئیس جمهور پاناما در واکنش به اظهارات رئیس جمهور آمریکا گفت که کانال پاناما متعلق به این کشور باقی خواهد ماند.
«دونالد ترامپ» روز دوشنبه در سخنرانی تحلیف خود بهعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا بار دیگر به پاناما اتهام زد و مدعی شد که چین به طور موثر کانال پاناما را از طریق حضور فزاینده خود در اطراف این آبراه، کنترل میکند.
گرچه ایالات متحده در پایان سال ۱۹۹۹ کنترل این آبراه بینالمللی را به پاناما تحویل داد، اما رئیسجمهور جدید آمریکا در سخنان خود گفت: «ما آن (کانال پاناما) را به چین ندادیم، به پاناما دادیم. و ما آن را پس میگیریم.»
این در حالیست که «خوزه رائول مولینو» رئیسجمهور پاناما مداخله کشور دیگری در این کانال را رد میکند. او تاکید دارد که این کانال بر اساس اصل بیطرفی اداره میشود.
مولینو در واکنش به تهدیدات ترامپ گفت: «این کانال متعلق به پاناما است و خواهد ماند.»
ترامپ جمهوریخواه هفتههاست که فشارها را بر سر این کانال افزایش داده است. ۴۰ درصد از ترافیک کانتینری ایالات متحده از طریق کانال پاناما انجام میشود و ترامپ استفاده از نیروی نظامی برای بازپسگیری آن را رد نکرده است.
ایالات متحده استفادهکننده اصلی این کانال است و بعد از آن چین قرار دارد. از سال ۲۰۰۰، این آبراه بیش از ۳۰ میلیارد دلار به خزانه دولت پاناما کمک کرده است، از جمله نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار در سال مالی گذشته.