بریکس خطری برای منافع واشنگتن است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آدام گالاگر، ستون نویس نشریه نیوزویک میگوید: «نشست بریکس نشان داد که سیاست ایالات متحده باعث طرد تعداد فزایندهای از کشورها میشود.»
به گفته وی، نشستهای بریکس در قیاس مطلوبی با اجلاسها و مجامع کشورهای غربی است و سیستمهای جدید امنیتی، مدیریتی و مالی را ارتقا میدهد.
این کارشناس پیشنهاد بریکس برای دلارزدایی را خطری خاص برای مواضع واشنگتن میداند و اشاره میکند که چین در حال تغییر تعاملات مالی خود با روسیه از دلار به یوان است.
گالاگر پیشنهاد میکند که ایالات متحده، پیش از اینکه خیلی دیر شود و بیشتر کشورها به دلار پشت کنند، در «تعهد تزلزل ناپذیر خود به ایده رهبری جهانی، اعمال خودکار تحریمها و موضع ریاکارانه» تجدید نظر کند.
پیش از این، فارین پالیسی اشاره کرده بود که گسترش بریکس در جنوب شرقی آسیا میتواند نفوذ ایالات متحده در منطقه را متزلزل کند و همچنین روند جایگزینی دلار را تقویت کند.
اقتصادنیوز: معاون امور زراعت ایران در اجلاس وزرای کشاورزی بریکس گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی ممتاز و مزیتهای ترانزیتی فراوان، از طریق همکاری با اعضای بریکس، شبکههای تجاری در حوزه کشاورزی در سطوح منطقهای و بینالمللی را گسترش میدهد.
سال گذشته حدود ۴۰ کشور یا درخواست عضویت خود را به بریکس ارائه کردند یا ابراز علاقهمندی جدی برای گسترش همکاریها با بریکس نشان دادند. اهمیت عضویت در بریکس در حال مضاعف شدن است؛ چرا که بریکس دیگر خود را نه یک ائتلاف اقتصادی کوچک بلکه گروهی شامل ۹ کشور با بیش از ۳۶ درصد تولید ناخالص داخلی در قارههای گوناگون میبیند که در حوزههای امنیتی و فرهنگی نیز فعال است.