میلیاردها جذب کدام کشورها می‌شوند/بهشت پولدارها

کدخبر: ۲۱۸۱۰۱
اقتصاد نیوز: قطب‌نمای جغرافیای مهاجرت میلیونرها در سال 2017 میلادی از وقوع تغییرات گسترده در اقتصاد جهان حکایت دارد. از لحاظ مهاجرت میلیونر‌ها به خارج از یک کشور، در سال‌هاى اخیر ترکیه، هند و روسیه فرستنده مهاجرهای میلیونر و استرالیا، کانادا و امارات دریافت‌کننده آنها بوده‌اند.
میلیاردها جذب کدام کشورها می‌شوند/بهشت پولدارها

به گزارش اقتصادنیوز: براساس گزارش‌های «نیویورک تایمز»، «سازمان ثروت جهان نوین» و برخی دیگر از نشریات معتبر بین‌المللی، جغرافیای مهاجرت میلیونرها در سال 2017 میلادی از وقوع تغییرات گسترده در اقتصاد جهان حکایت دارد. از آنجا که جغرافیای مهاجرت ثروتمندان بیانگر جهت حرکت آینده اقتصاد یک کشور محسوب می‌شود، تغییر مطلوبیت‌های این افراد، می‌تواند سرنخ قابل تاملی در خصوص تحولات اقتصادی کشورها ارائه دهد. از لحاظ مهاجرت میلیونر‌ها به خارج از یک کشور، در سال‌هاى اخیر ترکیه، هند و روسیه فرستنده مهاجرهای میلیونر و استرالیا، کانادا و امارات دریافت‌کننده آنها بوده‌اند.

هنگامی که یک کشور درگیر مشکلات اقتصادی و سیاسی می‌شود، افراد ثروتمند اغلب اولین کسانی هستند که پول خود را به جایگاه‌های امن‌تر در خارج از این کشور منتقل می‌کنند. اکثریت ثروتمندان مهاجرت مالی نمی‌کنند؛ اما در صورت بروز این رفتار، باید در اقتصاد مبدا و مقصد به دنبال بروز دافعه و جاذبه گشت.

جغرافیای بهشت میلیونرها

 

جغرافیای بهشت میلیونرها

 

جغرافیای مهاجرت سرمایه‌داران

«ثروت جهان نوین»، سازمان پژوهشی مستقر در آفریقای جنوبی، از سال 2013 میلادی، ضمن بررسی پرونده‌های اموال، برنامه‌های روادید، گزارش‌های رسانه‌های خبری، اطلاعات آژانس‌های مسافرتی و سایر منابع، گزارش روند جابه‌جایی ثروت را در دنیا گزارش می‌کند. یکی از بخش‌های مهم این گزارش، مهاجرت میلیونرها را دنبال می‌کند. از میان حدود 15 میلیون نفر از جمعیت کل جهان که هر کدام بیش از یک میلیون دلار دارایی‌های خالص دارند، نزدیک به 95 هزار نفر، کشور خود را در سال گذشته تغییر داده‌اند. تعداد مهاجران میلیونر در سال 2016 میلادی، 82 هزار نفر و در سال 2015 میلادی 64 هزار نفر ثبت شده بود که نشانه تغییرات جغرافیایی اقتصاد بین‌الملل است.

جغرافیای بهشت میلیونرها

ناامیدی میلیونرها از ترکیه و ونزوئلا

در سال 2017 میلادی، بیشترین خروجی مربوط به ترکیه با ثبت مهاجرت 12 درصدی جمعیت میلیونرهای این کشور ثبت شده است. به نظر می‌رسد، نوسانات شدید لیر ترکیه که در حال سقوط آزاد است، دلیل اصلی مهاجرت سرمایه‌داران ترک محسوب می‌شود. ونزوئلا نیز در زمره کشورهایی قرار دارد که ثروتمندان از آن کوچ کرده‌اند. ونزوئلا در حال حاضر با مشکلات متعدد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی روبه‌رو است. میلیونرهای هند نیز به دلیل سیاست‌هالی مالیاتی سنگین در سال اخیر، راهی سایر کشورها شده‌اند. در اروپا، آمار مربوط به بریتانیا قابل توجه است. نگرانی از پیامدهای «برگزیت» جمعیت زیادی از ثروتمندان انگلیسی را به کشورهای دیگر فرستاد. برعکس آنچه برای ترکیه، ونزوئلا، هند و انگلستان رخ داد، کند شدن روند مهاجرت ثروتمندان از فرانسه بود که برای این کشور نشانه مثبت به شمار می‌رود.

ریسک ترامپ، مانع ورود میلیونرها به آمریکا 

براساس این گزارش، نکته شایان توجه، عدم رشد مورد انتظار در مهاجرت میلیونرها به ایالات متحده بود؛ چراکه ورود یک رییس جمهور میلیاردر به کاخ سفید نتوانست جاذبه یا دافعه خاصی برای ثروتمندان خارجی ایجاد کند. در مجموع، 9 هزار میلیونر در سال گذشته به ایالات متحده مهاجرت کرده‌اند که در مقایسه با جمعیت کنونی این قشر در آمریکا، همانند برکه‌ای در مقابل اقیانوس 5 میلیونی است. درست مثل اتفاقی که برای قشر متوسط رخ داده است، میلیونرها به دلیل سیاست‌های غیرقابل پیش‌بینی رئیس جمهوری که کاهش نرخ مالیات‌ها و مقررات‌زدایی گسترده‌ای به سود ثروتمندان تصویب کرد؛ اما از سوی دیگر رویکردی مبنی بر فشار بیشتر بر خارجی‌ها را نیز از خود بروز داد، آمریکا را از لیست مقاصد دلخواه خارج کرد.

دلایل مهاجرت ثروتمندان

 

جغرافیای بهشت میلیونرها

یکی از عمده‌ترین دلایل خروج ثروتمندان از کشورها، بحران‌های ارزی، تورم‌های افسارگسیخته و نااطمینانی از سیاست‌های دولتی گزارش شده است. ترکیه 12 درصد از میلینرهای خود را ظرف سال گذشته از دست داد که پس از ونزوئلا که خروج 16 درصدی را ثبت کرده، رتبه دوم را در اختیار دارد؛ اما اقتصاد ترکیه در برابر اقتصاد محدودتر ونزوئلایی که دچار ابرتورم نجومی است، چشم‌انداز بدتری را برای این کشور نشان می‌دهد. دلایل بسیاری برای کوچ عظیم سرمایه‌گذاران مطرح می‌شود؛ اما دو عامل مهم که در خصوص ترکیه به شدت صادق هستند، ریسک‌های سیاسی ناشی از سلطه‌گرایی «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهوری این کشور و همچنین سرگیجه اقتصادی با تورم 2رقمی و لیر در حال نزول، این 2 دلیل را شکل داده‌اند.

امارات، آهنربای نوظهور میلیونرها

امارات

 

خروج سرمایه‌داران از ترکیه، هند، روسیه و مهمتر از همه بریتانیایی که تا سال 2016 ثبات قابل ملاحظه‌ای در ای رابطه داشت، به معنای بهبود چشم‌انداز اقتصادی کشورهای دیگری است که مقاصد میلیونرها شده‌اند. بهشت ثروتمندان در سال 2017 براساس مهاجران ثروتمند استرالیا، کانادا و امارات تازه از راه رسیده هستند. در سال 2017 نزدیک به 5 هزار میلیونر وارد این کشور و به ویژه دبی شده‌اند.

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید