دولتی کردن واردات در اولویت /چاوز: قیمت نفت مطمئنا سقوط نخواهد کرد/ گرانفروشی سکه توسط بانک مرکزی
تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است.
اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم.روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
30 مهر 1360؛ دولتی کردن واردات ابتدا انجام شود
حبیبالله عسگراولادی، وزیر بازرگانی در مورد دولتی کردن صادرات اظهار کرد: در قانون دولتی کردن تجارت خارجی طرحی در نظر گرفته شده که شامل صادرات و واردات میشود، اما فعلا با تجربیاتی که بهدست آوردهایم باید ابتدا در مورد دولتی کردن واردات سرعت به خرج دهیم در مورد صادرات در مرحله اول به سمت تعاونی کردن پیش برویم تا به ارز غیرنفتی لطمهای نخورد و سپس در مورد دولتی کردن صادرات تصمیم بگیریم.
خبر دیگر اینکه در جلسه کمیسیون امور بازرگانی مجلس که با حضور وزیر بازرگانی تشکیل شده بود کلیات لایحه دولتی کردن بازرگانی خارجی تصویب شد.
گران شدن برنج موقتی است
مهندس بهزاد نبوی، وزیر مشاور در امور اجرایی و سرپرست ستاد بسیج اقتصادی گفت: چند ماه قبل در ستاد بسیج اقتصادی کشور طرحی مهم و انقلابی که «طرح خرید برنج و تثبیت نرخ آن بود به تصویب رسید.
وی افزود: براساس این طرح دولت قیمت برنج در استانهای شمالی کشور را برای انواع مختلف آن تعیین میکند. البته دولت جلوی معامله برنج را نگرفت، ولی دولت اجازه نخواهد داد که برنج از این دو استان خارج شود.
وی اعلام کرد: در این راه بهترین برنج با نرخ 210 ریال بهزودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
نبوی گفت: هماکنون مشکل کمبود گونی در شرف رفع است و خرید برنج به سرعت انجام خواهد شد. وی در پایان از مردم خواست که به دولت کمک کنند و به بازارهای برنج هجوم نیاورند؛ زیرا هجوم به بازار برنج عملی است که محتکران میخواهند و دولت در عرض روزهای آینده به سرعت بر این مشکل غلبه خواهد کرد و کمر تورم شکسته خواهد شد.
30 مهر 1370؛ طهماسب مظاهری، قائممقام شرکت ملی فولاد
به موجب حکم صادره ازسوی آقای دکتر بانکی قائممقام وزیر معادن و فلزات در امور فولاد، آقای مهندس طهماسب مظاهری به سمت قائممقام مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران منصوب و مشغول بهکار شد.
تاکید رئیسکل بانک مرکزی بر گسترش فعالیت بورس تهران
برای بررسی مسائل مربوط به واگذاری سهام شرکتها و کارخانههای دولتی به بخش خصوصی و نیز استفاده بیشتر از بورس اوراق بهادار بهعنوان یک بازار تامین سرمایه برای طرحهای جدید اقتصادی به همت دانشگاه علامه طباطبایی ، سمیناری با شرکت استادان و محققان اقتصادی دانشگاهها و مقامهای دولتی و بانکی در محل موسسه بانکداری ایران برگزار شد.
دکتر عادلی افزود: هیات واگذاری سهام کارخانههای دولتی به مردم از اساسیترین عناصر سیاست اقتصادی کشور است.
30 مهر 1380؛ چاوز: قیمت نفت مطمئنا سقوط نخواهد کرد
سیدمحمد خاتمی، رئیسجمهوری کشورمان و هوگو چاوز، رئیسجمهوری ونزوئلا در مذاکرات خود که در مجموعه سعدآباد تهران برگزار شد، بر همکاری و همسویی بیش از پیش کشورهای تولیدکننده نفت برای تثبیت قیمت عادلانه و و تامین منافع همه کشورهای تولیدکننده و مصرفکننده تاکید کردند.
هوگو چاوز که کشورش در حالحاضر ریاست کشورهای صادرکننده نفت را برعهده دارد، با اطمینان گفت که قیمت نفت خام در جهان سقوط نخواهد کرد.
چاوز که پس از مذاکراتی سه ساعته با آقای سیدمحمد خاتمی، رئیسجمهوری اسلامی ایران به همراه وی در یک کنفرانس خبری شرکت کرده بود، گفت: من پس از دیدار با پادشاه عربستان و رئیسجمهوری اسلامی ایران و در آستانه دیدار با رئیسجمهوری روسیه با اطمینان کامل میگویم قیمتهای نفت سقوط نخواهد کرد.
چاوز ادامه داد: ما قیمتهای نفت را در سطح واقعی خود قرار خواهیم داد و از این طریق با ایجاد تعادل در بازار نفت هم به تولیدکنندگان و هم مصرفکنندگان کمک خواهیم کرد.
معرفی صادرکنندگان نمونه کشور
صادرکنندگان نمونه کشور معرفی شدند. همزمان با روز ملی صادرات 49 نفر از صادرکنندگان نمونه کشور طی مراسمی ویژه موفق به کسب لوح تقدیر ازسوی دکتر عارف معاون اول رئیسجمهور شدند. صادرکنندگان نمونه سال 1380 عبارتند از:
پارس سرام، شیرین عسل، پاکسان، کاشی ایرنا، مبلمان جلوه، ذوالانواری، یزدباف، پوپلین، کربن ایران، فرش مشهد، ایران فلوت، فارمیکو، چینی زرین، بازرگانی پتروشیمی، مس شهید باهنر، ایران دیزل، سیمان سفید ساوه، روده ناز، لاستیک کرمان، مرزنشینان شهدای آبادان، فرآوردههای خاورمیانه، پسته رفسنجان، مادلکس، ساصد، پودرسازان، چرم ساغری، پارسخودرو، سارونه، ایران صدرا، طلاسازی سپاهان، بازرگانی سلیمانی، جهان شیل، آسه یاسوج، تولیدی کندور، کاچیران، ذوبآهن اصفهان، ریختهگری نوین، پزشکی ورید، نوین زعفران، رزپلیمر، تولیدی تهران، کیسون، صنایع شیمیایی ایران، ایران ترانسفر و ایران گلاب.
30 مهر 1390؛ یک میلیون و 750 هزار شغل در یک سال ایجاد شد
رئیس مرکز آمار ایران گفت: از تابستان 1389 تا تابستان سالجاری یک میلیون و 750 هزار شغل در کشور ایجاد شد و نرخ بیکاری را با کاهش 5/2 درصدی به 1/11 درصد رساند. عادل آذر در جمع مدیران دستگاههای اجرایی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: نرخ بیکاری در تابستان سالجاری در سیستان و بلوچستان نیز به 6/9 درصد رسید که این امر نشاندهنده تکرقمی شدن نرخ بیکاری در این استان است.
گرانفروشی سکه توسط بانک مرکزی
افت قیمت طلا در بازارهای جهانی قیمت سکه در بازار را کاهش داد، اما بانک مرکزی با وجود کاهش قیمت جهانی و افت 35 دلاری قیمت ترجیح داد قیمت سکههای دولتی را همچنان گرانتر از ارزش واقعی آن تعیین کند. روز پنجشنبه قیمت سکه در بازار آزاد تحتتاثیر افت 35 دلاری قیمت جهانی طلا با 4 هزار تومان کاهش روبهرو شد. در مقابل، با وجود افت قیمت جهانی طلا روز پنجشنبه بانک مرکزی کمترین کاهشی برای نرخ سکه دولتی در نظر نگرفت تا قیمت سکه بدون تغییر همانند روز قبل اندکی بالاتر 554 هزار تومان تعیین شود. از همین رو برخی فعالان بازار اعتقاد دارند بانک مرکزی در تعیین و فروش سکههای دولتی گرانفروشی میکند.