واردات میوه با تعرفه 4 درصد آغاز شد
به گزارش اقتصادنیوز تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است.
اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
29 بهمن 1360؛ کارخانه آلومروم اراک زیر پوشش بنیاد مستضعفان قرار گرفت
براساس حکم دادستان انقلاب اسلامی تهران کارخانه «آلومروم» اراک زیر پوشش بنیاد مستضعفان قرار گرفت. این تصمیم فرار سهامدار عمده این کارخانه همراه با میلیونها تومان پول به خارج از ایران انجام شده است.
کارخانه آلومروم که تولیدکننده پروفیل آلومینیوم است، حدود 300 نفر کارگر و کارمند دارد. مدیرعامل جدید کارخانه اظهار کرد: ما سعی داریم این کارخانه را با همکاری برادران کارگر توسعه دهیم؛ زیرا با پرسنل و وسایل موجود استعداد این توسعه و نیز رسیدن به خودکفایی را میبینیم.
چگونگی جمعآوری اسکناسهای 5 و 100 تومانی
بانک مرکزی درباره تعویض اسکناسهای قدیمی هزار ریال و پنجاه ریالی اطلاعیهای منتشر کرد.در بخشی از این اطلاعیه آمده است: با خوشوقتی به ا طلاع هموطنان مسلمان و انقلابی میرساند به مناسبت سومین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران اسکناسهای 1000 ریالی قدیمی از 22 بهمن 1360 طی شش ماه و اسکناسهای 50 ریالی از تاریخ مذکور بهتدریج جمعآوری و از جریان خارج خواهد شد.
به جای اسکناسهای یکهزار ریالی قدیمی با تصویر شاه مدفون اسکناسهای یکهزار ریالی جدید با تصویر مدرسه فیضیه قم در روو مسجدالاقصی در پشت به جریان گذاشته میشود و به جای اکناسهای 50 ریالی سکههای پنجاه ریالی جایگزین میشود.
از هموطنان عزیز تقاضا میشود با توجه به مهلت یادشده به یکی از شعب بانکها در سراسر کشور مراجعه و اسکناسهای 50 ریالی خود را تعویض و بانک مرکزی ایران را در این امر خیر یاری رسانند.
29 بهمن 1370؛ ایران در ترکمنستان و قزاقستان پالایشگاه احداث میکند
معاون رئیسجمهوری ترکمنستان و معاون نخستوزیر قزاقستان بهطور جداگانه با غلامرضا آقازاده، وزیر نفت دیدار و پیرامون مسائل مورد علاقه دو کشور مذاکره کردند.
در دیدار معاون رئیسجمهوری ترکمنستان با آقازاده، وی خواستار مساعدت و همکاری ایران در مورد ایجاد کارخانه روغنسازی و پالایشگاه در آن کشور شد و از همکاریهای مشترک در زمینه صدور گاز ایران به اروپا و نیز خرید گاز طبیعی از ایران استقبال کرد.
بر پایه این گزارش وزیر نفت کشورمان در این ملاقات اعلام آمادگی کرد که یک گروه از کارشناسان ایران برای بررسی زمینههای همکاری دو کشور درخصوص صنعت گاز، ساخت کارخانه روغنسازی، خرید فرآوردههای نفتی و دیدار از امکانات موجود ترکمنستان در آینده نزدیک به آن کشور سفر کنند.
این گزارش حاکی است معاون نخستوزیر قزاقستان نیز در دیدار خود با آقازاده وزیر نفت، خواستار مساعدت ایران در زمینه احداث پالایشگاه و اکتشاف و توسعه میادین و مخازن نفتی قزاقستان شد.
آقازاده نیز ضمن اعلام آمادگی وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه همکاری وعده داد که در آینده نزدیک یک تیم از کارشناسان از این وزارتخانه برای پیگیری همکاریها به آن کشور سفر کنند.
29 بهمن 1380؛ فولاد با حضور ایران در WTO مشکلی پیدا نمیکند
اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن در جریان بازدید از ذوبآهن اصفهان و طرح سبا با اشاره به مشکلات و سختیهای فولاد کشور در یک سال و نیم اخیر گفت: فولاد کشور روزهای سختی را پشتسر گذاشت و در حال حاضر من اطمینان دارم که اگر دروازههای کشور باز شود و ایران به عضویت سازمان تجارت جهانی درآید، بخشی که هیچ مشکلی برای آن وجود نخواهد داشت، فولاد است.
وی گفت: گاهی سختیها یاد میدهد که بتوانیم روی پای خود بایستیم و با تولیدکنندگان دیگر رقابت کنیم.وی با تاکید بر ایجاد تعرفه در واردات فولاد گفت: در بخش فلزات و فولاد با یک تعرفه معقول بینالمللی به نقطهای رسیدهایم که میتوان آن را به خوبی اعمال کرد.
مهندس جهانگیری درباره چگونگی واردات فولاد در سال آینده گفت: سال آینده میزان واردات فولاد قطعا کمتر از امسال خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه فولاد در کشور گفت: طرحهای توسعه مایه حیات یک بنگاه اقتصادی است و اگر بنگاه اقتصادی نتواند توسعه و نوسازی خود را ادامه دهد حتما با مشکل روبهرو میشود.
انجمن بازسازان افغانستان آغاز به کار کرد
انجمن بازسازان افغانستان در ایران آغاز به کار کرد، این انجمن که از تولیدکنندگان، بازرگانان، متخصصان و مشاوران برجسته بخش خصوصی تشکیل شده است،در صدد مشارکت در ساخت نیروگاهها، سدها، راهها، جادهها، مسکن و... افغانستان است.
هدف این انجمن افزایش ارتباطات فرهنگی و تجاری مابین دو کشور، همکاری با بخش خصوصی و دولتی افغانستان و همچنین بخش خصوصی اروپا برای مشاوره، طراحی و ساخت پروژههای بازسازی افغانستان قید شده است.
قرار است در همایش اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن ایران و ایتالیا که 15 اسفند در شهر رم برگزار میشود راههای مشارکتی این انجمن در پروژههای بازسازی افغانستان مورد ارزیابی قرار گیرد.
29 بهمن 1390؛ راهکار حفظ تعادل منابع – مصرف هدفمندی یارانهها
سخنگوی اقتصادی دولت با تشریح کارنامه هدفمندی یارانهها در 14 ماه طی شده از اجرای این قانون، به انتقادات مطرحشده درباره شیوه اجرای آن پاسخ داد.
شمسالدین حسینی با انتقاد از «تغییر و تفسیر قانون» خواستار «آرامش و ثبات برای برنامهریزان اقتصادی» شد. انتقادی که بهنظر میرسد مستقیما مصوبات اخیر مجلس درباره ممنوعیت افزایش ناگهانی قیمت حاملهای انرژی و نیز ممنوعیت افزایش یارانه نقدی را نشانه گرفته است. وزیر اقتصاد همچنین از «تلاش دولت برای حفظ تعادل صنایع – مصارف نقدی طرح» خبر داد و راهکار حفظ این تعادل را اجرای برنامه خودانصرافی 10 میلیون نفر دانست رقمی که به اعتقاد او میتواند تا 15 میلیون نفر نیز افزایش یابد.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره حمایت از تولید تصریح کرد که این حمایت مشروط به بهینهسازی و بهبود بهرهوری خواهد بود؛ اما در عین حال «انعطاف منصفانه قیمتی» را نیز «پذیرفتنی» دانست.
حسینی در توضیح منابع تامین یارانههای نقدی به دریافت تنخواه 9 هزار میلیارد تومانی از خزانه اذعان کرد و خبر داد که 6 هزار و 300 میلیارد تومان از این تنخواه هنوز تسویه نشده است.
واردات میوه با تعرفه 4 درصد آغاز شد
ثبتسفارش واردات رسمی میوه با هدف تنظیم بازار در شب عید از اول اسفندماه آغاز میشود و تا اول اردیبهشت سال 91 ادامه مییابد، اما این درحالیاست که طی چند ماه گذشته بحث بر سر لزوم واردات میوه به یکی از چالشهای بین تولیدکنندگان و متولیان تجارت کشور تبدیل شده است.
از یکسو باغداران معتقدند میزان تولید میوه بهخصوص مرکبات در داخل کشور نهتنها برای مصرف داخلی کفایت میکند بلکه امکان صادرات نیز وجود دارد، اما ازسوی دیگر مسوولان سیاست کاهش تعرفه واردات میوه را در پیش گرفتهاند تا به گفته خود هم کمبودهای بازار را جبران کنند و همتراز تجاری کشور را ارتقا بخشند.
عنایتالله بیابانی، عضو هیاتمدیره اتحادیه باغداران مازندران و قائممقام خانه کشور نیز با اشاره به تولید 4 میلیون تنی مرکبات در هر سال میگوید: طی 5 سال اخیر هر سال وضعیت به همین روال بوده و پیشبینی میشود که در سال 90 این رقم به نزدیک 5 میلیون تن افزایش پیدا کند.
به این ترتیب با احتساب مصرف سرانه 30 تا 36 کیلوگرمی مرکبات، سالانه یک میلیون تن مازاد محصول خواهیم داشت.
این فعال حوزه کشاورزی، واردات مرکبات را نهتنها بیمعنا بلکه زیانبار میداند و معتقد است که در صورت ادامه روند ورود میوههای خارجی به کشور این بخش کشاورزی به نابودی می رسد. او به صراحت واردات میوه را در جهت تامین منافع عدهای خاص میداند.
هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکونی حداقل 500 هزار تومان
انبوهسازان در حالیکه از یک سال گذشته تاکنون روند رو به رشد ساختوسازهای مسکونی را با تثبیت تند حفظ اخیر برای تامین مصالح ساختمانی با رشد قیمتی برخورد کردهاند؛ طوریکه در یک تصمیم بنا دارند سرعت خرید مصالح را برای پرهیز از رشد قیمت مسکن، کاهش دهند.
همچنین طبق اعلام مرکز آمار ایران که گزارش جدیدی درباره سهم دستمزد کارگران ساختمانی منتشر کرده، در حال حاضر میانگین دستمزد نیروی انسانی فعال در بازار ساختوساز 30/11 درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
انبوهسازان ضمن هشدار بابت افزایش قیمت تمامشده ساخت مسکن که به مترمربعی 500 هزار تومان رسیده است، از دولت می خواهند خیلی سریع برای تنظیم بازار مصالح و برخورد با برخی از تولیدکنندگانی که از طریق احتکار مصالح باعث تشکیل حباب قیمت در این بازار شدهاند اقدام کند تا روند عرضه در بازار مسکن آسیب نبیند.