فرمان رئیسجمهور درباره نرخ کاذب ارز
به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
15 اسفند 1361؛ توزیع میوه ارزان ازسوی بنیاد مستضعفان
توزیع میوه ارزان از امروز 15 اسفند در کانتینرهای متعلق به بنیاد مستضعفان شروع شد.
علیاکبر حیدری، سرپرست فروش محصولات بخش کشاورزی بنیاد گفت: اگرچه در وضعیت جنگ تحمیلی و شهدایی که در این راه دادهایم ما عید به آن صورت نداریم، ولی توزیع میوه از امروز در کانتینرهای متعلق به بنیاد افزایش یافته میوه به قیمت ارزان در دسترس مردم مستضعف قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: هماکنون حدود 120 کانتینر فروش داریم که 90 درصد آن در مناطق پرجمعیت و محروم شهر تهران مثل دروازه غار، دولتآباد، شهر ری و ... قرار دارند و تا آنجایی که برایمان مقدور باشد، قیمتها را ارزان میکنیم اگرچه الان هم قیمتهای بنیاد، در جنوب شهر ارزانتر از شمال شهر است.
ضوابط شورای اقتصاد برای کاهش قیمت محصولات
شورای اقتصاد به ریاست میرحسین موسوی، نخستوزیر تشیکل جلسه داد و درباره سیاستهای ضدتورمی دولت در سال 62، ضوابط پیشنهادی جهت تثبیت و کاهش قیمت محصولات تولیدی در سال 62 را به این شرح مورد بررسی و تصویب قرار داد.
1- کلیه واحدهای تولیدی که قیمت فروش محصولات آنها طی سالهای 60 یا 61 به تصویب سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان رسیده است در سال 62 به هیچ وجه حق افزایش قیمتها را نخواهند داشت. اینگونه واحدهای تولیدی موظفند کالاهایی را که در سالهای 60 یا 61 تولید و قیمتگذاری شده است به همان ترتیب در سال 62 به تولیدات خود ادامه دهند.
واحدهای تولیدی که طی سالهای 60 یا 61 نسبت به اخذ قیمت رسمی از سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اقدام ننمودهاند در سال 62 حق افزایش قیمتها را نخواهند داشت و برای بررسی قیمتهای فروش مکلفند حداکثر یک ماه پس از بستن حسابهای مربوط به آخرین سال مالی جهت اخذ جداول قیمت تمامشده به سازمان مراجعه و حداکثر ظرف 15 روز نسبت به تشکیل جداول و ارائه اطلاعات و مدارک مربوط به سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان اقدام کنند تا براساس ضوابط سازمان تکلیف قیمت فروش آنها روشن شود.
15 اسفند 1371؛ گارد جنگل تاسیس میشود
به منظور حفاظت از جنگلهای کشور بار دیگر گارد جنگل تاسیس میشود.
مهندس شریعتنژاد، مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان گفت: سازمان جنگلها و مراتع کشور در سال آینده به دو فروند هلیکوپتر برای نظارت و حفاظت از جنگلها مجهز خواهد شد.
وی همچنین لزوم تمرکز خانوارهای پراکنده را در داخل جنگلها مورد بحث قرار داد و گفت: با اجرای طرح ساماندهی خانوارهای پراکنده و سامان دادن به دامداریهای آنها، جنگلهای استانهای مازندران و گیلان میتوانند کاملا حفاظت شوند و در تولید چوب و حتی صادرات چوب یکی از کشورهای موفق در دنیا باشیم.
15 اسفند 1381؛ بانک صادرات در ازای بدهی دولت واگذار شد
معاون کل وزیر امور اقتصادی و دارایی از واگذاری 60 درصد سهام بانک صادرات ایران به تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری در ازای بدهی دولت به این دو سازمان خبر داد و «جدایی این بانک از دولت» را اعلام کرد.
مهدی کرباسیان پس از برگزاری مجمع عمومی بانک صادرات ایران گفت: براساس قانون بودجه سالجاری، 30 درصد سهام بانک صادرات ایران به سازمان بازنشستگی و 30 درصد نیز به سازمان تامین اجتماعی در مقابل بدهیهای معوق دولت واگذار شد.
به این ترتیب، بانک صادرات ایران دومین بانک کشور شد که با واگذاری 60 درصد از سهام آن به سازمانهای تامین اجتماعی و بازنشستگی از دولت جدا میشود.
کمیته ویژه کنترل قیمتها تشکیل میشود
سخنگوی دولت از تعیین کمیته ویژهای ازسوی رئیسجمهوری برای کنترل قیمتها در سال آینده خبر داد.
دکتر عبدالله رمضانزاده گفت: دولت کمیته ویژهای را مامور کرد که حداکثر قبل از پایان فروردین 1382، برنامههای لازم را برای کنترل قیمتها در سال آینده تدوین و با حضور رئیسجمهوری به تصویب نهایی برساند.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که وزیر بازرگانی در نشست امروز گزارشی از روند قیمتها، چگونگی کنترل آن و برنامهریزیهای لازم برای کنترل نرخ کالاها و خدمات بهصورت سازمانیافته در سال آینده ارائه کرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: براساس گزارش وزارت بازرگانی که به تایید سایر وزارتخانهها و دستگاههای اقتصادی کشور رسیده است، متوسط نرخ تورم در سه سال اول اجرای قانون برنامه پنج ساله سوم توسعه، از میزان پیشبینی شده در این قانون کمتر بوده است. وی نرخ تورم پیشبینی شده در قانون برنامه سوم را 15.5 درصد بیان کرد و گفت که این رقم در سال 79، سال اول اجرای برنامه 14.8 درصد، سال گذشته 11.4 و امسال حدود 16 درصد بوده است.
رمضانزاده گفت: دولت مصمم است از طریق اعمال مدیریت سازمانیافته، اقدامات لازم را برای تنظیم بازار در سال آینده به عمل آورد.
15 اسفند 1391؛ رئیسجمهور: نرخ کاذب ارز را بشکنید
رئیسجمهور که این روزها مدیران بخشهای مختلف اقتصادی را فراخوانده و در قابل جلساتی، خط مشیهای دستگاهها و حوزههای مختلف را برایشان ترسیم میکند، دیداری با مدیران عامل بانکها برگزار کرد تا تدابیر لازم درخصوص سیاستهای ارزی را به آنها گوشزد کند.
پیش از این و در خلال هفته جاری نیز رئیسجمهوری جلساتی با مسوولان صنعت و همچنین مسوولان کنترل بازار و کارگروه حمایت از تولید داشت که طی آنها تصمیماتی در حوزههای مختلف اتخاذ شد.
جلسه دیروز هم به ریاست رئیسجمهور و با حضور رئیسکل بانک مرکزی، وزرای نفت، اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی و معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور تشکیل شد.
محمود احمدینژاد در این دیدار با تاکید بر اینکه بانکها نقش موثری در کمک به دولت برای غلبه بر فشارهای دشمن دارند، گفت: بانکها نقش موثری در کمک به دولت برای عبور از شرایط فعلی و غلبه بر هجمه سنگین دشمن دارند.
رئیسجمهور با اشاره به پیشبینی احکامی در لایحه بودجه سال 92 برای تقویت سیستم بانکی کشور از جمله افزایش سرمایه و توان وامدهی بانکها خاطرنشان کرد: بانکها میتوانند نقش مهم و موثری در حمایت از تکمیل طرحهای نیمهتمام داشته باشند که این مساله به رونق اقتصاد، ایجاد اشتغال کمک به تولید و ایجاد نشاط در جامعه یاری خواهد رساند.
رئیسجمهور با اشاره به پیشبینی احکامی در لایحه بودجه سال 92 برای تقویت سیستم بانکی کشور ازجمله افزایش سرمایه و توان وامدهی بانکها خاطرنشان کرد: بانکها میتوانند نقش مهم و موثری در حمایت از تکمیل طرحهای نیمهتمام داشته باشند که این مساله به رونق اقتصاد، ایجاد اشتغال، کمک به تولید و ایجاد نشاط در جامعه یاری خواهد رساند.
احمدینژاد با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای بانکها برای شکستن نرخهای کاذب ارز در بازار آزاد گفت: امروز منابع ارزی کشور از هر زمان دیگری بالاتر بوده و در تاریخ کشور چنین حجمی از ذخایر ارزی بینظیر است و نظام بانکی کشور میتواند نقش مثبت و موثری در به جریان انداختن این ذخایر بینظیر است و نظام بانکی کشور میتواند نقش مثبت و موثری در به جریان انداختن این ذخایر در راستای رونق اقتصاد کشور ایفا کند.
وی خطاب به مدیران اقتصادی دولت و مدیران عامل بانکها، تصریح کرد: با اتخاذ تدابیر مناسب و اجرای سریع آنها فضای کاذب به وجود آمده در بازار ناشی از توهم کمبود ارز را هرچه سریعتر اصلاح نمایید.
رئیسجمهور با اشاره به سوابق انقلابی مدیران عامل بانکهای کشور و مدیران اقتصادی دولت اظهار کرد: موفقیت در عرصه اقتصادی با توجه به اقدامات دشمنان، نیازمند عمل براساس درک شرایط است.