هایما s5؛ اتومبیل چینی، آپشنها و زیبایی غیرچینی
هایما s5 را میتوان برادر کوچکتر هایما S7 دانست که بعد از حضور نه چندان موفق برادرش، توسط شرکت ایرانخودرو وارد ایران شد. هایما S5 در بازار رقابت ایران باید با خودروهای متفاوتی از جمله جک S5، امویام X33، تیگو ۵ رنو داستر و بسیاری از کراساوورهای خارجی زورآزمایی میکرد.
شرکت هایما یکی از شرکای تجاری مزداست و میتوان رد پای مزدا را در بسیاری از محصولات این شرکت دید. البته که همکاری با شرکتهای بزرگ خودروسازی دنیا، یکی از سیاستهای شرکتهای خودروسازی چینی است.
همه داشتههای هایما S5 در مقایسه با رقبا
طراحی ظاهری هایما S5 نسبت به دیگر رقبای هم وطنش چند پله بالاتر است. این برتری به خصوص مربوط به طراحی متفاوت و اروپایی قسمت عقب این خودرو است که بسیار با ظرافت و هنرمندی انجام شده است. در مقایسه با طراحی بدون ظرافت و نوآوری تیگو ۵ و انواع امویام، جذابیت ظاهری هایما s5 بسیار جالب توجه درآمده است. این برتری در داخل کابین هم ادامه دارد. تریم دو رنگ داخل کابین جذابیت ویژهای به هایما S5 داده است. از طرفی داشبورد مدرن و کاملا متفاوت این خودرو چشم خریدار را به سمت خود جلب میکند. حالت داشبورد هماهنگی خاصی با آرم هایما دارد.
کیفیت متریال استفاده شده در داخل کابین هم به نسبت خودروهای چینی دیگر قابل قبولتر به نظر میرسد. البته که نقطه ضعفهایی هم در کابین میتوان دید. مثلا مانیتور ۷ اینچی این خودرو در جایی از داشبورد قرار گرفته که برای راننده دسترسی راحتی ندارد. از طرف دیگر فضای صندوق عقب هم به اندازهای که خریدار از یکی خودروی کراساوور انتظار دارد، نیست. روی هم رفته طراحی هایما S5 علیرغم شباهتش به هیوندا توسان، در میان سایر چینیهای کراساوور بازار، نمره بالاتری میگیرد.
از نظر آپشنهای رفاهی تمامی خودروهای چینی تقریبا در سطح یکسانی هستند. چون اصلیترین هدف چینیها عرضه محصولات با آپشنهای بالا ولی با قیمت پایین است.
هایما S5 هم همانند سایر همقطارانش از نظر آپشنهای رفاهی چیزی کم ندارد. از نظر ایمنی اما هایما S5 از معدود خودروهای چینی است که تست تصادف رانندگی آن در سایتش موجود است و توانسته ۵ ستاره ایمنی از شرکت ایمنی در کشور چین دریافت کند. این خودرو با ۶ کیسه هوا و سیستم ترمز و پایداری متنوعی که دارد خیال سرنشینان را از سفر در جادهها راحت میکند. از نظر فنی موتور ۱.۵ لیتریاش با قدرت ۱۶۱ اسب بخار شاید در رقابت با امویام X33 یا تیگو ۵ کم نیاورد، اما جک S5 با موتور ۲ لیتری و قدرت ۱۷۴ اسب بخارش حتما از هایما S5 پیشی میگیرد.
نکته منفی در بخش فنی هایما S5 به ناهماهنگی گیربکس و موتور برمیگردد که لذت یک رانندگی پرشتاب و پرهیجان را از راننده میگیرد. مصرف سوخت ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر برای یک کراساوور سایز کوچک، عددی بسیار خوب و قابل توجه است و البته دارندگان این خودرو باید توجه داشته باشند که به دلیل وجود موتور توربوشارژی حتما باید از بنزین سوپر استفاده کنند.
بخرم؟ یا نخرم؟
با مواردی که بیان شد میتوان نتیجه گرفت که اگر به دنبال یک خودروی چینی با آپشنهای کامل و درعینحال طراحی ظاهری و کابین متفاوت از سایر چینیهای موجود در بازار هستید، هایما S5 خودروی مورد نظر شماست. اما دو مطلب را باید در نظر داشته باشید؛ اول اینکه به دلیل وجود تحریمها تأمین قطعات خودروهای خارجی سخت و پرهزینه شده است.
دوم اینکه به دلایلی که خیلی مشخص نیست بازار دست دوم خودروهای چینی بازار پررونقی به نظر نمیرسد. با مشاهده آگهیهای دیوار هایما اس 5 میتوانید تفاوت قیمت نمونههای صفر و کارکرده این خودرو را با هم مقایسه کنید. البته نکته مهمتر اینکه تا چند سال پیش خودروهای چینی قیمتی مناسب داشتند، اما با افزایش قیمت دلار خرید این خودروها هم مستلزم پرداخت هزینه سرسامآوری است که شاید توجه خریدار بازار را از سمت خرید خودروهای چینی به سمت خودروهای دست دوم اروپایی، کرهای و ژاپنی جلب کند.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.