همراه با علیرضا توکلی مدیرعامل "گروه جعبه ساعت توکلی"
در همین راستا، علیرضا توکلی مدیر عامل "گروه جعبه ساعت توکلی" در گفتگو با اقتصاد نیوز، در ارتباط با آینده پیش روی حوزه کارآفرینی کشور گفت: با توجه به دغدغه های کارآفرینان و مشکلاتی از قبیل اخذ مجوز لازم برای شروع کسب و کار جدید، تا تامین منابع آن و در نهایت راه اندازی و ادامه کسب و کار دردهای زیادی برای گفتن وجود دارد. البته این لازمه دوره گذار از کودکی به مرحله بلوغ است.
توکلی با اشاره به نوع برخورد افراد با مشکلات خاطرنشان کرد: نمیتوان گفت که مشکلات نباید وجود داشته باشند، بلکه باید به دنبال راه حل مناسب برای رفع مشکلات بود. به طور مثال، من همیشه در مجموعه " جعبه ساعت توکلی" سعی کرده ام تا به جای گرفتار شدن در مشکلات ، بر روی پیدا کردن راه حل تمرکز کنم.
وی ادامه داد: در شروع این راه، الگوی مناسبی برای پیشرفت در حوزه تامین اقلام یک صنف کاملا تخصصی مانند صنف ساعت وجود نداشت و هر فعالیتی در حوزه تولید داخل و تامین کالا از تولید کنندگان داخلی ریسک بالایی داشت، اما تصمیم ما این بود که در حوزه تامین جعبهها و استندهای ساعت خودکفا شویم. اگرچه هنوز هم تا دست یافتن به این هدف راه دور و درازی باقی مانده، اما مطمئن باشید که این کار شدنی است. دقیقا می توان این مسئله را به سایر کسب و کارها نیز تعمیم داد. زیرا مشکلاتی همچون نرخ بالای وام ها و یا کمبود مواد اولیه در همه کسب و کار " وجود دارد. بنابراین آیندهای که برای این حوزه پیش بینی میکنم یک دوره گذار بسیار سخت، از مرحله کودکی به جوانی و بلوغ است که صد البته با مشکلات فراوانی روبرو خواهد بود.
توکلی، در جواب این سوال که وی را از میان سه عنوان تولید کننده، بازرگان و کارآفرین، به چه نامی باید شناخت گفت: در اصل به عنوان یک کارآفرین در حوزه تامین فعالیت میکنم و علت اصرار بر این عنوان هم این مسئله است که حوزه تامین، فضای بسیار گسترده ای دارد که این فضا شامل تولید، بازرگانی و تجارت می شود. اصولا یک تامین کننده ممکن است در این حوزه، تعداد مشاغلی که به صورت مستقیم ایجاد می کند به چشم نیاید، اما همین تعداد شغل، به صورت دائمی و در قالب نیروهای دفتری و یا تولید فعالیت می کنند که از هزاران نفر خواهد گذشت.
وی اضافه کرد: در حوزه خرید و تبدیل برخی از کالاها، می توان گفت که واحدهای تولیدی زیادی هستند که وجودشان صرفا بسته به فعالیت گروه ماست و عملا ما کارفرمای آنها به حساب می آییم و برخی از این واحدها به سفارش و با حمایت مجموعه ما تاسیس شدهاند.اما در هر صورت تفاوت چندانی وجود ندارد و هدف همه ما یکی است . اصولا " هم سرنوشتی " واژه زیبای گم شده ایست که در دنیای بخش خصوصی گم شده و به آن بی توجهی میشود.
همه ما عملا سوار یک کشتی هستیم و هیچ کس نمیتواند به تنهایی در این کشتی به مقصد برسد. اگر همه ما به این دیدگاه رسیدیم، آن وقت می توانیم درک کنیم که چرا با وجود همه تلاشهای صورت گرفته، هنوز جایگاه مناسبی در اقتصاد جهان به ما تعلق ندارد، در صورتیکه هم اکنون در بسیاری از حوزه ها از قدرتهای مطرح جهان هستیم.
مدیر عامل "گروه جعبه ساعت توکلی" در مورد درک واقعی مفهوم «هم سرنوشتی» در فضای کارآفرینی کشور گفت: هم سرنوشتی بسیار ترسناک است. برای یک لحظه پیش خودتان فکر کنید که شما در حال تلاش دائمی و خستگی ناپذیر برای رشد کسب و کارتان هستید، اما عواملی از درون و بیرون کسب و کار شما در حال غرق کردن کشتی ای هستند که شما سوار آن هستید. حال اینکه این افراد، این کار را عامدانه یا سهوا انجام میدهند، مهم نیست، انسانها را با فقط با نتیجه کارهایشان می سنجند. وقتی کشتی غرق شد فرقی نمی کند که چه کسی باعث غرق شدن آن شده است.
توکلی افزود: از برندهای حاضر در کشور که حاضر به حمایت از تولید با کیفیت داخلی نیستند، تا کارگری که وظایفش را در محیط کار درست انجام نمی دهد، در این ناکامی دخیل هستند، تا کسانی که مسئول سیاست گذاری های کلان حوزه کسب و کار و کارآفرینی هستند. ما باید این مطلب را بپذیریم که برای پیشرفت تلاشی همگانی لازم است و در این خصوص ما به سهم خود دست همکاری همه کسانی که میتوانند در حوزه تامین اقلام تخصصی صنف ساعت به ما کمک کنند را می فشاریم و امیدواریم روزی را شاهد باشیم که هیچ ارزی برای تامین کالا از کشور خارج نشده و با گسترش سطح کیفی تولیدات داخلی شاهد ارزآوری این صنعت هم باشیم.
به گفته وی، راهکار عملی برای درک و اجرای «هم سرنوشتی» اعتماد و استفاده از کالا با کیفیت داخلی است. اگر رابطه برندهای بزرگ داخلی با تامین کنندگان مرتبط با هر صنف تقویت شود عملا شاهد این مسئله خواهیم بود که صنعتگران ایرانی با شور و نشاط بیشتری به اجرای وظایف و تعهداتشان پرداخته و در نهایت شاهد شکوفایی بی نظیری در سطح کشور خواهیم بود.
توکلی در پایان خطاب به کارآفرینان کشور و همچنین، جوانانی که قصد کارآفرینی دارند گفت: به اعتقاد من، صبر و تفکر در کنار عملگرایی، راه حل همه مشکلات است. از همه عزیزانی که خداوند بر آنها منت گذاشته و جایگاه مقدس کارآفرینی را به آنها عطا کرده خواهش می کنم با وجود همه مشکلات، بدون هراس به فعالیت خود ادامه دهند. مهم نیست که ما در چه جایگاهی کارآفرینی را پیشه خود قراردهیم یا اینکه آیا تعاریف مصطلح در این حوزه با عملکرد ما مطابقت دارد یا نه، مهم این است که، اگر رزق خانواده ای از طریق بنگاه های اقتصادی خصوصی تامین می شود فعالان این حوزه باید تا آخرین رمقی که در وجودشان هست سعی کنند تا این منبع رزق قطع نشود. این در حالی است که همه می دانیم، واسطه گری و مشاغل کاذب، هم سود بیشتری دارد و هم دردسر کمتری، اما با این حال این جایگاه مقدس با هیچ ثروتی قابل قیاس و معاوضه نیست و امیدوارم که ما مدیران و صاحبان کسب و کار قدر این جایگاه را دانسته و برای حفظ آن به هر صورت ممکن تلاش کنیم.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.