ورق سیاه چیست و انواع آن کدامند؟

کدخبر: ۵۴۹۲۴۲
شاید تا به حال نام ورق سیاه را نشنیده باشید و ندانید که چیست و چه کاربردی دارد. ورق سیاه نوعی ورق فولادی است که از ترکیب چند آلیاژ مختلف همچون: آهن، فولاد و سایر فلزات، تشکیل شده است. همین امر موجب شده است تا این ورق، دارای انواع مختلفی باشد.
ورق سیاه چیست و انواع آن کدامند؟

 البته، بهتر است بدانید که ورق سیاه به جز جنس های مختلف، اندازه های مختلفی نیز دارد. لذا، اگر می خواهید به طور کامل با این محصول و انواع ان به خوبی آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید. ما در ادامه هر آن چیزی که باید در رابطه با این محصول بدانید را برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد.

آشنایی با ورق سیاه و نحوه ساخت آن

ورق سیاه نوعی ورق فولادی می باشد که نسبت به سایر ورق های فولادی مشابه، کاربرد گسترده تری دارد. لازم به ذکر است تا بدانید که علت اصلی نام گذاری این ورق ها، ظاهر آن ها می باشد که دارای هیچ گونه روغنی نبوده و در نتیجه براق نمی باشند. برای تولید این ورق، می توان هم از روش نورد گرم و هم از روش نورد سرد استفاده کرد.

البته برخی از افراد فکر می کنند که برای تولید آن همانند تولید تیرآهن هاش، فقط از روش نورد گرم استفاده می شود که این تفکر کاملا نادرست است. برای تولید ورق سیاه از طریق روش اول یعنی روش نورد گرم، ابتدا نوردهای گرم را در یک کوره با دمای بالا که دمای آن حدودا 930 درجه و یا بیشتر از آن باشد، قرار می دهند. پس از آن، این نوردهای گرم تحت تاثیر دمای بالای کوره قرار گرفته و به طور کامل ذوب می گردند.

در مرحله بعدی، پس از این که این مواد اولیه همچون: آهن و فولاد و ... به خوبی ذوب شدند، عملیات فرم پذیری آغاز می گردد. در عملیات فرم پذیری، مواد تشکیل دهنده ورق سیاه، توسط استوانه های بزرگی تحت فشار قرار گرفته و به اشکال مختلف تبدیل می شوند. لازم به ذکر است تا بدانید که دلیل اصلی استفاده از این استوانه های بزرگ، کاهش ضخامت مواد اولیه می باشد.

زیرا، مواد اولیه باید با کمک این استوانه ها تحت فشار قرار گیرند تا به ورق های مختلفی، تبدیل شوند. در واقع، این استوانه های بزگ سبب می شوند تا ضخامت مواد کاهش یافته و به ورق تبدیل شوند. به همین دلیل می توان بیان کرد که اندازه و ضخامت هر یک از انواع ورق های سیاه، تحت تاثیر تکرار این مرحله قرار دارند. بنابراین، هر چه این مرحله بیشتر تکرار شود، ضخامت ورق های کمتر می گردد.

آشنایی با انواع ورق های سیاه

آشنایی با انواع ورق های سیاه

هم اکنون که به طور کامل با ورق سیاه و نحوه تولید آن آشنا شدید، بهتر است که با انواع ورق های سیاه نیز به طور کامل آشنا شوید. به طور کلی می توانیم خدمت هر یک از شما عزیزان بیان کنیم که ورق های سیاه، از نظر شکل ظاهری، از نظر جنس و مواد تشکیل دهنده، از نظر ضخامت و ... با هم تفاوت های بسیاری دارند. همین امر سبب می شود تا هر یک از آن ها نیز کاربردی متفاوتی با دیگری داشته باشند که برخی از پرکاربردترین و مهم ترین انواع ورق های سیاه، شامل موارد زیر می باشند:

ورق سیاه صنعتی

یکی از ورق های سیاه که کاربرد گسترده ای در صنعت های مختلف دارد، ورق سیاه صنعتی است که تحت استاندارد DIN 17100 تولید می شود. بهتر است تا بدانید که تولید کنندگان در زمان ساخت ورق سیاه صنعتی، از مقدار زیادی آلیاژ همچون: مس، نیکل و .... استفاده می کنند. در واقع، این آلیاژ ها همگی در همان ابتدا به نوردهای گرم اضافه می شوند و سبب می شوند که همین موضوع موجب می شود تا این ورق، مقاومت و استحکام زیادی نسبت به سایرین، داشته باشد.

فراموش نکنید که ورق سیاه صنعتی، خاصیت ارتجاعی داشته و می توان از آن در تولید پروفیل هایی با ابعاد بالا، استفاده نمود. ورق سیاه صنعتی، همان طور که از نامش مشخص است، اغلب اوقات در صنعت های مختلف اعم از: صنایع پتروشیمی، صنایع کشتی سازی، صنعت ساختمان سازی، صنعت خودرو سازی و ... مورد استفاده قرار می گیرند.

ورق سیاه معمولی

نوع دیگری از انواع ورق های سیاه، نوع معمولی آن است که نسبت به سایر ورق های سیاه، پرکاربردتر و پرفروش تر می باشد که این محصول خود دارای دو گرید متفاوت است. گرید های ورق سیاه معمولی شامل: st37 و  st52می باشند. علت به وجود آمدن دو گرید در این ورق، تفاوت میزان کربن آن ها با هم می باشد که ورق سیاه معمولی با گرید st52 کربن بیشتری به نوع اول آن دارد.

وجود کربن زیاد در ورق سیاه معمولی با گرید st52 سبب شده است تا برابر تمامی عوامل محیطی و شیمیایی مقاوم باشد که این مسئله موجب شده تا از این محصول اغلب در صنعت های بزرگ و پروژه های سنگینی از این محصول استفاده نمایند. در طرف مقابل، ورق سیاه با گرید st37 کربن کمی دارد و در نتیجه، مقاومت آن نیز پایین تر می باشد و از آن در بخش های سبک ساختمان سازی و سایر صنایع با کابردی سبک، استفاده می کنند.

ورق سیاه معمولی

ورق سیاه رولی

ورق سیاه رولی نیز یکی دیگر از انواع ورق های سیاه است که نام آن نسبت به سایر ورق ها، بیشتر به گوش ما رسیده است. زیرا این ورق، در سایز و ابعاد مختلفی تولید شده و روانه بازار می شود. به یاد داشته باشید که این نوع از ورق های سیاه ، نسبت به دو نوع قبلی یعنی ورق سیاه صنعتی و معمولی، قطر کمتری دارند به نحوی که ضخامت آن ها معمولا، 1.5 میلی متر می باشد. همین امر باعث شده است تا ورق سیاه رولی شکل پذیر بوده و فرایند فرم گیری آن راحت تر و سریع تر انجام شود. سایزهای مختلف ورق سیاه رولی شامل موارد زیر می باشند:

  • ورق های سیاه رولی 100 سانتی متری

  • ورق های سیاه رولی 125 سانتی متری

  • ورق های سیاه رولی 150 سانتی متری

  • ورق های سیاه رولی 200 سانتی متری

خلاصه مطلب

ما در این بخش تلاش کردیم تا شما عزیزان را با ورق سیاه آشنا کرده و انواع ورق های سیاه را به شما عزیزان معرفی کنیم. هم اکنون که با انواع ورق های سیاه آشنا شدید، فراموش نکنید که پیش از خرید حتما اطلاعات کاملی را در رابطه با آن ها و قیمتشان به دست آورید و سپس برای خرید اقدام کنید.

اگر می خواهید تا انواع ورق های سیاه را با قیمتی مقرون به صرفه و با کیفیتی عالی خریداری کنید، می توانید با همکاران ما در فولاد فیدار تماس بگیرید. علاوه بر این، اگر می خواهید که پیش از خرید راهنمایی لازم را در این زمینه کسب کنید، می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید