چگونه بهترین سرور را انتخاب کنیم؟
اگر سرور مورد استفاده برای وبسایت یا حتی اپلیکیشن شما خوب و کارآمد نباشد، نمیتوانید محصول خود را به درستترین شکل ممکن در اختیار کاربرانتان قرار دهید و باعث ایجاد نارضایتی در آنها خواهد شد. ما در این مقاله قصد داریم که در ابتدا به شما بگوییم که سرور چیست و در نهایت به انواع آنها بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
سرور چیست؟
اگر بخواهیم که به سادهترین شکل ممکن به سوال مورد نظر جواب دهیم، باید بگوییم که سرور، یک نرمافزار یا سختافزار است که درخواستهای ارسال شده از طریق شبکه را دریافت و به آنها پاسخ میدهد.
قبل از ادامه، باید به شما بگوییم که دستگاه ارسال کننده درخواست هم کلاینت نامیده میشود. در دنیای اینترنت، معمولا به کامپیوتری سرور گفته میشود که درخواستهای یک فایل مربوط به وب را دریافت میکند و آن فایلها را در اختیار کاربران قرار میدهد.
سرورها منابع مورد نیاز برای شبکه را تامین و مدیریت میکنند. به عنوان مثال، کاربران میتوانند با راهاندازی یک شبکه کامپیوتری و تخصیص یک سرور به آن، کارهای مختلفی مانند بهاشتراکگذاری پرینتر، ارسال و دریافت ایمیلها و کنترل دسترسیها در شبکه را انجام دهند.
از آنجایی که ما معمولا از سرورها برای ارائه خدماتی که دائما مورد نیاز هستند استفاده میکنیم، اکثر سرورها هرگز خاموش نمیشوند. اگر سرورها از کار بیفتند، میتوانند مشکلات زیادی را برای کسبوکارها و همچنین شرکتهای ارائهدهنده سرویس مورد نظر ایجاد کنند.
از دسترس خارج شدن سرورها، باعث عدم دسترسی کاربران به وبسایت یا اپلیکیشن مورد نظر خواهد شد. امروزه، بسیاری از برنامهها برای ارائه کامل خدمات خود باید به سرورهایی متصل شوند. برای کمتر شدن احتمال از دسترس خارج شدن سرورها، معمولا آستانه تحمل خطای زیادی را برای آنها در نظر میگیرند.
انواع سرورها
همانطور که در بالاتر هم به آن اشاره کردیم، امروزه سرورهای گوناگونی از سمت شرکتها ارائه میشوند که هر کدام از آنها مشخصات و قابلیتهای اختصاصی خود را دارند و برای انجام کار مشخصی مناسب هستند.
سرور اختصاصی
این سرورها توسط شرکتهای مختلفی ارائه میشوند و تنها یک کاربر اجازه اجاره و دسترسی به آن را دارد. این سرورها تنها به یک مشتری اجاره داده میشوند و مشتریان دیگر به هیچ عنوان امکان دسترسی به آن سرور را ندارند.
سرورهای اختصاصی، معمولا به مشتریان این امکان را میدهند که انتخاب کنند چه سیستمعاملی روی آن نصب شود و چه سختافزاری را برای ارائه خدماتشان در اختیار داشته باشند.
یکی از اصلیترین مشکلات در پیش روی خریداران چنین سرورهایی، مدیریت آنها است. این سرورها بهصورت فیزیکی در داخل دیتاسنترها یا مکانهایی قرار دارند و باید برای استفاده از آنها، دانش مدیریت سرور خوبی داشته باشید. برای برطرف شدن این مشکل، شرکتها معمولا خدمات مدیریتی را به مشتریان خود ارائه میدهند و مشتری را از نگرانی در مورد سرور مورد نظر، آزاد میکنند.
در بیشتر موارد، شرکتهای ارائهدهنده سرورهای اختصاصی، تعمیرات یا بهروزرسانیهای مربوط به آن را هم انجام میدهند. این خدمات در دستههای مختلفی قرار دارند و شامل بهرزورسانی سیستمعامل، بهروزرسانی برای هر برنامهای که روی آن نصب شده، نظارت روی سرور و برنامههای کاربردی مربوط به آن، تعمیر و نگهداری فایروال، تشخیص و پیشگیری از نفوذ، تهیه داده بکآپ از سرور و مواردی از این دست است.
مشتریان برای در اختیار داشتن این سرورها، باید هزینه استفاده را بهصورت ماهانه، سهماهه، شش ماهه یا یکساله پرداخت کنند. شرکتها معمولا تخفیفاتی را برای خریداری سرور به صورت بلندمدت ارائه میدهند.
این سرورها در داخل ایران هم وجود دارند و شرکتهای زیادی سرور اختصاصی ایران را ارائه میدهند. سرور اختصاصی ایران به دلیل دارا بودن سرعت زیاد، پشتیبانی عالی و همچنین قیمت پایینتر، بهترین گزینه برای کسبوکارهایی خواهد بود که قصد دارند تا خدماتشان را در ایران ارائه دهند.
سرور اشتراکی
سرورهای اشتراکی معمولی هزینه بسیار کمتری درمقایسهبا سرورهای اختصاصی دارند. شرکتهای ارائهدهنده، این سرورها را در اختیار چندین کاربر قرار میدهند که مرزبندی خاصی میان آنها وجود ندارد؛ پس تنها برای پروژههای کوچک و شخصی کاربرد خواهند داشت و نمیتوانید از آنها در پروژههای بزرگ استفاده کنید.
سرور مجازی
سرورهای مجازی را میتوانیم مرز بین سرورهای اشتراکی و اختصاصی بدانیم. شرکتها برای ارائه این سرورها به مشتریان، از یک سرور استفاده میکنند؛ اما با استفاده از ماشینهای مجازی امکانی را فراهم میآورند تا تقریبا هیچکدام از خطرات احتمالی سرورهای اشتراکی خریداران را تهدید نکند.
با خرید سرورهای مجازی، این امکان را دارید تا در هر لحظه سختافزار یا نرمافزار سرور خود را تغییر دهید؛ چیزی که ما به هیچ عنوان نمیتوانیم با خرید سرور اشتراکی در اختیار داشته باشیم.
سرور ابری
تمامی سرورهایی که تا پیش از این به آنها اشاره کردیم، تنها یک سرور هستند و در صورت بهوجود آمدن مشکل، دیگر خدمات خود را به کاربران ارائه نمیدهند. برای برطرف شدن این مشکل، شرکتها به سمت ارائه سرورهای ابری رفتند.
سرورهای ابری، متشکل از چندین سرور در نقاط مختلف جغرافیایی هستند و در صورت خراب شدن هر کدام از آنها، کاربران به دیگر سرورها متصل خواهند شد. همچنین، کاربران به نزدیکترین سرور به منطقه خود متصل میشوند تا بهترین و بالاترین سطح از کیفیت و خدمات را دریافت کنند.
شرکتهای ایرانی هم امروز به سمت ارائه سرور ابری ایران رفتهاند و شما میتوانید این خدمات را از آنها دریافت کنید. با خرید سرور ابری ایران، چندین سرور در نقاط مختلف ایران در اختیارتان قرار خواهد گرفت و در صورت خراب شدن هر کدام از سرورها، کاربرانتان به دیگر سرورها متصل خواهند شد.
اگر این موضوعات را هم در نظر بگیریم که اینترانت ایران در سالهای اخیر با رشد سرعت خوبی همراه بوده، متوجه خواهیم شد که بهترین گزینه برای کسب و کارهای ایرانی، استفاده از سرور ابری ایران است.
نکات مهم در انتخاب سرور
موارد متعددی وجود دارد که ما آنها را بهعنوان مشخصات یک سرور خوب میشناسیم و اگر شما هر کدام از آنها را در زمان خریداری سرور مورد نظر خود رعایت نکنید، با مشکلات متعددی مواجه خواهید شد. این موارد عبارتند از:
-
پهنای باند مناسب
-
آپتایم بالا
-
سرعت پردازنده مناسب
-
امکان تهیه نسخه بکآپ
-
پشتیبانی خوب شرکت ارائهدهنده سرور
-
فضای مناسب ذخیرهسازی
-
امنیت بالا
برای آن دست از کاربران که نمیدانند آپتایم چیست، باید بگوییم که آپتایم به مدت زمانی گفته میشود که یک سرور در دسترس قرار دارد. هرچقدر که آپتایم سرور بالاتر باشد، خدمات بهتری را به مشتریان خود ارائه خواهید داد.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.