وعده‌ مهم ترامپ برای تقویت تولید نفت و گاز

کدخبر: ۷۰۰۰۸۳
اقتصادنیوز: ترامپ همان طور که وعده داده بود، در روز نخست آغاز ریاست جمهوری، فرمان‌های متعددی را برای تقویت تولید نفت و گاز صادر کرد اما استراتژی تجاری او هم به رونق صنعت انرژی آمریکا کمک موثری می‌کند.
وعده‌ مهم ترامپ برای تقویت تولید نفت و گاز

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، هنگامی که دونالد ترامپ، مبارزات انتخاباتی خود را آغاز کرد، بزرگترین شرکای تجاری آمریکا را به اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی تهدید کرد، مگر اینکه آنها در خصوص مازادی که با آمریکا دارند، کاری انجام دهند. تحلیلگران، این ایده را خطرناک خواندند. اما اکنون، بلومبرگ گزارش کرده است که این ایده، اگرچه دقیقا ظریف نیست، اما موثر واقع شده است. واردکنندگان انرژی آسیایی درصدد واردات محموله‌های نفت خام و گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) بیشتری از آمریکا هستند. هدف آنها، جلب رضایت ترامپ قبل از آن است که او در خصوص تعرفه‌ها، اقدامی انجام دهد.

سائول کاونیک، تحلیلگر انرژی شرکت «ام اس تی مارکی»، به بلومبرگ گفت: شرکای تجاری آمریکا، خرید ال‌ان‌جی از این کشور را کمکی به مذاکرات تعرفه با دولت ترامپ می‌دانند و افزود: از زمان انتخابات نوامبر گذشته، سفارش برای خرید محموله‌های انرژی آمریکا، افزایش یافته است.

 بلافاصله پس از انتخابات، ترامپ به طور خاص پیشنهاد کرد که اتحادیه اروپا، باید ال‌ان‌جی بیشتری از آمریکا خریداری کند تا مازاد تجاری بزرگ با آمریکا را جبران کند. در آن زمان، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا اظهار کرد: دلیلی نمی‌بیند که اتحادیه اروپا نتواند خرید ال‌ان‌جی روسیه را متوقف کند و گاز مایع آمریکا را جایگزین آن کند. احتمالا، این یکی از هوشیارانه‌ترین اظهارات او نبود.

دلیل اینکه اتحادیه اروپا، ال‌ان‌جی روسیه را خریداری می‌کند که حتی در سال جاری، خرید آن به حجم بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است و تمایلی به خرید بیشتر ال‌ان‌جی از آمریکا ندارد، مسئله «قیمت» است. این همان مسئله‌ای است که برای خریداران اتحادیه اروپا، دنبال کردن رقیبان آسیایی خود و افزایش خرید گاز مایع از آمریکا را دشوار می‌کند. همانطور که روزنامه فایننشیال تایمز در اوایل هفته جاری گزارش کرد، اتحادیه اروپا به شدت به قیمت حساس است، یا به قول یکی از مقامات اتحادیه اروپا، مسئله قیمت، یک موضوع حساس و تعیین‌کننده است.

با این حال، در حال حاضر، اتحادیه اروپا واقعا گاز مایع بیشتری از آمریکا می‌خرد، زیرا ذخایر گاز این منطقه مانند برف در حال آب شدن است و تقاضا همچنان به دلیل فصل سرما، بالا است.

رویترز هفته جاری، گزارش کرد کمتر از شش محموله ال‌ان‌جی،  از مسیرهای خود به مقصد آسیایی، تغییر جهت یافته و به سمت اروپا ارسال می‌روند. اروپا برای این محموله‌ها، نرخ بالاتری پرداخت می‌کند؛ در حالی که خریداران آسیایی حساسیت قیمتی خود را نشان می‌دهند.

مارتین سنیور، رئیس قیمت‌گذاری ال‌ان‌جی در آژانس آرگوس، به رویترز گفت: تغییر مسیر محموله‌ها به سمت اروپا، به این دلیل اتفاق می‌افتد که قیمت‌های آسیایی در مقایسه با قیمت‌های اروپایی، برای جذب محموله‌ها، به اندازه کافی بالا نیستند.

اکنون، دونالد ترامپ در اولین روز ریاست‌جمهوری خود، فرمان بایدن برای توقف صدور مجوز برای ظرفیت جدید صادرات ال‌ان‌جی را لغو کرد تا در چهار سال آینده میزان بیشتری از این ظرفیت‌ها وجود داشته باشد. این امر عرضه موجود را افزایش می‌دهد و ممکن است قیمت‌ها را بسته به تقاضا کاهش دهد. اما اروپا یک اقدام دشوار در پیش دارد: باید بین جاه‌طلبی خود برای معکوس کردن کاهش رقابت پذیری از طریق کاهش هزینه‌های انرژی و خشنود کردن رئیس جمهور آمریکا با خرید بیشتر نفت و گاز آمریکای که هر دو برای خریداران اروپایی در مقایسه با گزینه‌های جغرافیایی نزدیک‌تر، هزینه دارند، توازنی برقرار کند.

آسیا به دلیل نزدیکی نسبی به آمریکا، در وضعیت بهتری قرار دارد. با این حال، تحلیلگران خاطرنشان کرده‌اند که حتی خریداران آسیایی به دلیل قراردادهای بلندمدت، نمی‌توانند خرید نفت و گاز آمریکا را به سرعت و به میزان قابل توجهی افزایش دهند. با این حال، اگر خریداران در کشورهای شریک تجاری بزرگ آمریکا، تصمیم بگیرند که تحت قراردادهای بلندمدت جدید، خرید آتی را تامین کنند، این قراردادهای بلندمدت هستند که می‌توانند به رشد نفت و گاز آمریکا کمک کنند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در هر دو مورد، به نظر می‌رسد که تهدید تعرفه‌ها، همان کاری را انجام می‌دهد که ترامپ قصد انجام آن را حداقل در مورد شرکای تجاری آسیایی و اروپایی داشت. در خصوص کانادا و مکزیک، رئیس‌جمهور آمریکا، تهدید خود را مبنی بر اعمال تعرفه ۲۵ درصدی برای همسایگانش از اول فوریه، تکرار کرده است. پاسخ کانادا این بود که اگر فشار بیاورید، روی اقدام تلافی جویانه کار می‌کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید