2 پاسخ رئیس سازمان برنامه به ادعای رسوب پول در حساب دستگاه‌ها

کدخبر: ۷۱۵۲۷۶
اقتصادنیوز: رئیس‌ سازمان برنامه و بودجه به ادعای رسوب پول در حساب دستگاه‌ها پاسخ داد.
2 پاسخ رئیس سازمان برنامه به ادعای رسوب پول در حساب دستگاه‌ها

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، رئیس‌ سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به ادعای مطرح شده درباره رسوب پول در حساب دستگاه‌های اجرایی، گفت: در بودجه امسال سازوکاری برای جلوگیری از رسوب پول پیش‌بینی کرده‌ایم؛ نخست اینکه پرداخت به حساب ذی‌نفع نهایی انجام خواهد شد و دوم اینکه پول به حساب دستگاه‌ها واریز نمی شود بلکه به صورت اعتبار در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

حمید پورمحمدی با بیان اینکه رسوب پول در دستگاه‌ها به هیچ وجه قابل قبول نیست، اظهار داشت: دولت با هزینه بسیار بالایی اقدام به تامین بودجه دستگاه‌ها می‌کند، گاهی بیش از ۳۰ درصد سود برای اوراق پراخت می‌شود تا پولی فراهم و در اختیار دستگاه‌ها قرار گیرد لذا رسوب پول در حساب دستگاه های اجرایی پذیرفتنی نیست.

رئیس‌ سازمان برنامه و بودجه گفت: هدف از این اقدام این است که دستگاه مربوطه بودجه را به فوریت در اختیار پیمانکار و یا مجموعه خدماتی قرار دهد.

وی افزود: اگر این پول در دستگاه‌ها رسوب کند به معنای هزینه‌کرد بی جهت است و لذا این اصل که نباید در دستگاه‌ها پولی رسوب کند، سخن بسیار درستی است و سازمان برنامه و بودجه نیز به دنبال این موضوع است اما بحث ارقامی که روزهای پایانی سال مطرح شد به این دلیل است که عمده پرداخت‌های عمرانی ما اواخر اسفند ماه انجام می‌شود و لذا ممکن است بودجه در دستگاه‌ها باقی مانده باشد و آنها فرصت دارند تا تیرماه بودجه باقی‌مانده را هزینه کنند.

پورمحمدی تاکید کرد: بخش مهمی از اینکه شب عید پول زیادی در حساب دستگاه‌ها وجود دارد ناشی از افزایش هزینه‌کرد در آن ایام است.

رئیس‌ سازمان برنامه و بودجه اذعان داشت: نظر آقای تاجگردون و دیوان عالی کشور این است که حتی یک ریال هم نباید رسوب پول در حساب دستگاه ها داشته باشیم و نظر صریح سازمان برنامه و بودجه نیز همین است و به همین دلیل در بودجه امسال سازوکاری برای جلوگیری از رسوب پول در دستگاه‌ها پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: با اجرایی شدن دو اقدام در بودجه امسال، جلوی رسوب پول در حساب دستگاه‌ها گرفته خواهد شد؛ نخست اینکه پرداخت به ذی‌نفع نهایی انجام خواهد شد و دوم اینکه پرداخت نقدی را حذف و به صورت اعتباری پرداخت خواهیم کرد بدین معنا که پول در حساب دستگاه‌ها نخواهد رفت بلکه به صورت اعتبار در اختیار آنها قرار می‌گیرد و به صورت نقدی در اختیار بخش خصوصی پیمانکار قرار خواهد گرفت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید