تصمیمگیریهای اقتصادی بهتر در سکوی «اکو ایران»
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوتو تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا)، بیستو نهمین قسمت از برنامه «صمیمانه» با حضور هومن تابش مدیر اجرایی سکوی «اکو ایران»، علی رفایی مدیر استانداردسازی و تسهیلگری فنی ساترا، جعفر صادقی مدیر ارزیابی و رتبهبندی ساترا و با اجرای عباس کریمیعباسی تهیه کننده و کارشناس مجری برنامه برگزار شد.
تابش در ابتدای برنامه درخصوص سکوی «اکو ایران» گفت: این سکو در سال ۱۳۹۸ تأسیس شد تا به مخاطبان کمک کند در تصمیمگیریهای زندگی، سرمایهگذاریها و تجارتهایشان از روندهای اقتصادی عقب نمانند. هدف این است که اطلاعات و آمارهای مستند، بر اساس فکتها، تجربیات، شواهد یا روایتهای متواتر موجود، از طریق این سکو در اختیار مخاطبان قرار بگیرد تا بتوانند تصمیمگیریهای اقتصادی بهتری در زندگیشان داشته باشند.
وی در ادامه گفت: به طور عمده ما دو نوع مخاطب داریم؛ یکی عموم مردم و دیگری سیاستگذاران. در خصوص عموم مردم ما تلاش میکنیم با تیم کارشناسی و متخصصان تحصیلکردهای که داریم، دادههای اقتصادی را تحلیل و تفسیر کنیم و آن را در اختیار مردم قرار دهیم تا بتوانند در تصمیمگیریهای زندگیشان از آنها استفاده کنند.
تابش افزود: مخاطب دیگر ما سیاستگذاران هستند؛ افرادی که در بدنه دولت یا بخش خصوصی تصمیمگیری میکنند. این سیاستگذاریها هم روی کسبوکارها و هم روی زندگی مردم تأثیرگذار است. ما تلاش میکنیم رابطی باشیم میان کارشناسان اقتصادی، صاحبنظران این حوزه و کسانی که در حوزه سیاستگذاری زندگی مردم نقش ایفا میکنند تا این نظرات و تحلیلها را به آنها منتقل کنیم.
مدیر اجرایی سکوی «اکو ایران» خاطرنشان کرد: این سکو تلاش کرده است علاوه بر تمرکز بر تصویر بهعنوان محور و مرکز فرم خود، به متن، صوت، پادکست، و قالبهای دیگر نیز توجه داشته باشد. ما محصولاتی در قالبهای مختلف تولید کردهایم تا افراد بتوانند با توجه به تنوع انتخاب، محتوای موردنظرشان را انتخاب کنند.
وی درباره بخشبندی سکو عنوان کرد: بخشبندی سکوی اکو ایران بر اساس محتوا انجام شده است و دستهبندیهای متفاوتی در نظر گرفته شده که مخاطب بتواند بهراحتی محتوای دلخواهش را پیدا کند. این دستهبندی شامل متن، تصویر و پادکست است که همگی بهصورت سازماندهیشده در سایت موجود هستند.
تابش تاکید کرد: ما به اهمیت دادهکاوی بهعنوان یک ارزش افزوده جدی برای طیف گستردهای از مخاطبان اقتصادی واقفیم. به همین دلیل، یک واحد مستقل و حرفهای برای این کار طراحی کردهایم. همکاران ما آمارهای رسمی منتشر شده توسط نهادهایی مانند بانک مرکزی و مرکز آمار ایران را مطالعه و پژوهش میکنند، سپس تحلیل و تفسیر خود را به سادهترین شکل ممکن به مخاطب ارائه میدهند.
وی توضیح داد: اقتصاد مسئلهای ایزوله نیست؛ بلکه با فرهنگ، جامعه و سیاست ارتباط نزدیکی دارد. تحولات سیاسی تأثیر جدی بر اقتصاد دارد، زیرساختهای فرهنگی بر اقتصاد اثرگذارند و مسائل اجتماعی میتوانند هم از اقتصاد تأثیر بگیرند و هم بر آن اثر بگذارند. ما بهعنوان یک رسانه تصویری اقتصادی، تلاش میکنیم این همپوشانیها را در نظر بگیریم.
در ادامه صادقی اظهار داشت: سکوی «اکو ایران» یکی از سکوهای ناشرمحور دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در حوزه اطلاعرسانی است که در سطح ۳ فعالیت میکند. این رسانه تاکنون به قواعد و ضوابط ساترا پایبند بوده و اقدامات لازم را در زمانبندیهای مقرر انجام داده است. سکوی مذکور در حوزه حقوق کاربران بسیار خوب عمل کرده است.
رفایی نیز بیان کرد: در حوزه فنی، ما بهطور مداوم بررسیهایی انجام میدهیم تا بستری مناسب برای کاربران و سکوی شما فراهم کنیم. در راستای ایجاد ارزش افزوده برای سکو، ما تستها و بررسیهای امنیتی مختلفی انجام دادهایم. این کار اگر در بیرون انجام شود، هزینهبر خواهد بود اما ما در راستای کمک به سکوها، این موارد را با استفاده از ظرفیت کارشناسان ساترا انجام میدهیم. سکوی اکو ایران بهصورت ریسپانسیو طراحی شده است و در دستگاههای مختلف، از موبایل و تبلت گرفته تا رایانههای شخصی، بهخوبی عمل میکند.
وی یادآور شد: یک نکته مهم دیگر این است که ساترا در حال ایجاد یک سامانه به نام «فهرست جامع محتوا» است. این سامانه بهعنوان یک دایرکتوری برای رسانههایی که از ساترا مجوز دارند، عمل میکند. اگر کاربری به دنبال محتوای خاصی باشد یا بخواهد با سکویی آشنا شود، میتواند از طریق این سامانه به سکوهای موردنظر دسترسی پیدا کند. سکوی اکو ایران هنوز در این فهرست قرار نگرفته است که انشاءالله با تکمیل فرمهای مربوطه توسط مدیران سکو، ساترا این سکو را هم به فهرست اضافه خواهد کرد.