قیمت میلگرد ساختمان بتنی در هر متر مربع
رپرتاژ آگهی: به طور کلی، مقدار میلگرد مصرفی در هر متر مربع ساختمان بین 40 تا 60 کیلوگرم تخمین زده میشود. سپس میانگین قیمت میلگرد ساده و آجدار را در نظر گرفته و با احتساب هزینههای مربوط به کار و دستمزد، مجموع هزینهها را به دست میآوریم...
آهن پرایس: بازار مسکن و ساخت و ساز در چندسال گذشته و به ویژه در یک سال اخیر به دلیل خروج سرمایههای کلان از بازار و عدم توانایی مالی، در رکود به سر میبرد، همین امر تأثیر بسزایی در قیمت میلگرد و آهن و رکود حاکم بر بازار آهن و فولاد دارد.
شاید برای شما هم این پرسش ایجاد شود که برای ساختمانسازی چقدر میلگرد نیاز است و قیمت میلگرد چه مقدار از هزینههای ساخت و ساز را به خود اختصاص میدهد و به طور کلی چه میزان بودجه برای خرید میلگرد یا سایر مصالح ساختمانی باید در نظر گرفت.
به همین منظور در مقاله حاضر به محاسبه قیمت میلگرد و تأثیر آن در هزینه نهایی ساخت و ساز پرداخته میشود تا افرادی که قصد خرید میلگرد دارند بتوانند با پیش زمینه و شناخت و آگاهی کافی وارد بازار شوند.
فاکتورهای محاسبه هزینه ساخت
برای برآرود هزینههای نهایی ساخت باید در مرحله نخست هزینههای مربوط به موارد زیر را در نظر داشت:
-
نرخ زمین خریداری شده
-
پروانه ساخت و مهندس مشاور
-
نوع سازه(فلزی یا بتنی ...)
-
برآورد هزینه مواد اولیه در سازه فلزی یا بتنی
هر یک از مراحلی که بیان شد شامل هزینه مجزایی است که باید قبل از اقدام به ساخت به طور نسبی برآورد شود اما در ادامه این مقاله ما به بررسی مرحله آخر یعنی برآورد هزینه مواد اولیه از قبیل قیمت میلگرد و تیرآهن و سایر مواد مصرفی میپردازیم.
محاسبه قیمت میلگرد مصرفی در ساختمان
برای محاسبه قیمت میلگرد ساختمان ابتدا باید میزان میلگرد مصرفی را محاسبه کرد و برای محاسبه میزان میلگرد مصرفی به دانش فنی و تخصص در این زمینه نیاز است اما به طور میانگین میتوان گفت برای هر متر مربع در یک ساختمان مسکونی حدود 40 تا 60 کیلوگرم میلگرد مصرف میشود.
البته باید در نظر داشت این میزان در سازههای مختلف و همچنین در ساختمانی با اسکلت فلزی یا بتنی متغیر است، مثلا برای ساخت هر متر مربع پل بین 80 تا 120 کیلوگرم میلگرد نیاز است و برای ساخت هر متر مربع سوله صنعتی هم بین 60 تا 80 کیلوگرم میلگرد مصرف میشود.
پیش از محاسبه میزان میلگرد مصرفی این نکته را در نظر داشته باشید که حجم میلگرد مورد نیاز در بخشهای مختلف ساختمان مانند فونداسیون، سقف، دیوار و ستون متفاوت است. مثلا در تیرچهها، میزان میلگرد به طور متوسط حدود 7 تا 10 کیلوگرم به ازای هر متر طول است بنابراین برای محاسبه دقیقتر، نیاز به بررسی ابعاد و نوع سازه، کیفیت بتن، مقررات ملی ساختمان و سیستم سازهای خواهید داشت.
به طور کلی برای محاسبه میلگرد مصرفی در هر متر مربع سازههای مختلف و در نهایت قیمت میلگرد مورد نیاز میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید:
- میانگین قیمت میلگرد مصرفی+دستمزد ساخت هر کیلوگرم میلگرد مصرفی*کیلوگرم میلگرد مصرفی برای هر مترمربع
برای محاسبه قیمت میلگرد با استفاده از فرمول بالا و به صورت تخمینی میتوان میلگرد مصرفی بخشهای مختلف ساختمان را برآورد کرد. به عنوان نمونه در جدول زیر نیاز هر یک از بخشهای مختلف ساختمان به میلگرد به ازای هر متر مربع اشاره میشود:
-
زیربنا: 43 کیلوگرم میلگرد
-
فونداسیون: 82 کیلوگرم
-
ستون: 12 کیلوگرم
-
تیرچه: 7 تا 10 کیلوگرم
-
سقف سازه: 1.2 کیلوگرم یکطرفه و 2.5 کیلوگرم میلگرد حرارتی
سازه موردنظر |
میلگرد مورد نیازKg |
زیر بنا |
43 کیلوگرم |
فونداسیون |
82 کیلوگرم |
ستون |
12 کیلوگرم |
تیرچه |
7 تا 10 کیلوگرم |
سقف سازه |
1.2 کیلوگرم یکطرفه و 2.5 کیلوگرم میلگرد حرارتی |
سقف دال بتنی |
10 تا 16 کیلوگرم |
سقف تیرچه بلوک |
5 تا 7 کیلوگرم |
فرمول زیر برای بررسی دقیق میزان میلگرد مصرفی و در نهایت برآورد قیمت میلگرد خریداری شده برای پروژه است.
- WT = [(W1 + W2) ×A] + W3
WT = وزن کلی میلگرد مصرفی
W1 = وزن میلگرد به ازای هر متر مربع
W2 = وزن میلگرد سقف
W3 = وزن میلگرد فونداسیون
A = مساحت کل سازه
قیمت میلگرد ساختمان در آهن پرایس
برای محاسبه تعداد و وزن میلگرد مورد نیاز بخشهای مختلف سازه، باید سایز، وزن و برند میلگرد مصرفی را نیز مدنظر قرار داد. به عنوان نمونه قیمت میلگرد 14 که عمدتا در سقف و ستون سایز استفاده میشود، در هزینه نهایی سایز اثرگذار است، اما از آنجایی که قیمت میلگرد و آهن آلات در کشور به طور روزانه در نوسان است توصیه میشود آخرین قیمت میلگرد آجدار و ساده را در سایت آهن پرایس مشاهده کنید.
قیمت میلگرد 16 نیز به عنوان پرکاربردترین میلگرد در صنعت ساختمان در سایت این مجموعه درج میشود که میتوانید برندهای مختلف این محصول را نیز مشاهده کنید.
به طور کلی توصیه میشود وزن میلگرد مورد نیاز برای سازههای مختلف، قیمت میلگرد و مقدار مصرف این محصول را با توجه به وضعیت بازار و نیاز پروژه بررسی کنید و برای دریافت راهنمایی بیشتر و مشاوره رایگان از طریق شماره 02154103 با کارشناسان آهن پرایس تماس بگیرید.
همچنین میتوانید برای بررسی دقیق وزن و قیمت میلگرد مورد نیاز خود به صفحه جدول وزن میلگرد آهن پرایس مراجعه کرده و با توجه به سایز و وزن میلگرد مدنظر خود، هزینههای نهایی میلگرد مصرفی را محاسبه کنید.
همانطور که در ابتدای مقاله عنوان شد با توجه به افزایش هزینههای ساخت و افزایش قیمت میلگرد و آهن و افت میزان ساخت و ساز در کشور، که عمدهترین دلیل آن نبود نقدینگی و وضعیت نابسامان اقتصادی است، سازندگان و پیمانکاران به دنبال کاهش هزینههای ساخت و ساز هستند از همین رو مدیران پروژه برای محاسبه تقریبی قیمت میلگرد مورد نیاز در ساختمان و هزینههای نهایی به فرمولهایی که در این مقاله عنوان شد نیاز دارند، البته ااستفاده از این فرمول تنها به مدیران پروژه اختصاص ندارد و افرادی هم که در این حوزه فعالیت دارند میتوانند از این فرمول برای محاسبه هزینههای نهایی استفاده کنند.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.