نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 11 آذر

ساخت بزرگ‌ترین شهرک خاورمیانه در ولنجک

کدخبر: ۶۸۸۶۵۵
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
ساخت بزرگ‌ترین شهرک خاورمیانه در ولنجک

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

11 آذر 1364؛ بزرگ‌ترین شهرک کارمندی خاورمیانه در «ولنجک» احداث می‌شود

در مراسمی با حضور مدیرکل سازمان زمین شهری و تنی چند از مقامات لشکری و کشوری در محل احداث واحدهای مسکونی برقرار شد، مسوولان شورای منتخب طرح «ولنجک» به تشریح اهم اقدامات انجام‌شده در 33 ماه گذشته و نیز برنامه‌های آتی تعاونی‌های مسکن 67 گانه تا پایان مرحله احداث پرداختند.

بر پایه این گزارش ابتدا دکتر شریف‌بیگی، مدیر فنی طرح اظهار کرد: اراضی مشمول این طرح بیش از یک میلیون مترمربع وسعت دارد و در آن بیش از 2 میلیون مترمکعب خاکبرداری انجام گرفته است.

آنگاه مسوول اداری – مالی طرح گفت: تاکنون حدود 17 کیلومتر جاده اعم از خیابان‌های اصلی و فرعی احداث شده و براساس برآوردهای  اولیه می‌بایستی بیش از یک میلیارد و 200 میلیون ریال فقط برای خاکبرداری و دیگر عملیات اجرایی تا مرحله اخذ جواز ساختمان هزینه می‌شد که این رقم در سایه تلاش اعضا و نیز همکاری مسوولان فقط به 250 میلیون ریال رسید.

11 آذر 1374؛ ایران اولین کشور صادرکننده نفت به فرانسه

زمینه‌های بسط روابط بازرگانی ایران و فرانسه بررسی شد. جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اصفهان با حضور «ژان پیر» سفیر فرانسه و به ریاست آقای «منوچهر بزرگی» رئیس اتاق تشکیل شد.

در ابتدای این جلسه سفیر فرانسه در سخنان خود به دستور رئیس‌جمهور فرانسه در راستای گسترش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی با ایران تاکید کرد و خواستار اعتماد بیشتر طرفین نسبت به یکدیگر شد و گفت: حجم مبادلات ایران و فرانسه در سال 1993 حدود 2.2 میلیارد دلار بوده است و در سال 1995 با کاهش قابل ملاحظه‌ای درخصوص مبادلات دو کشور مواجه بوده‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم در سال آتی این رقم به سطح قابل‌توجهی افزایش یابد.

سفیر فرانسه گفت: ترکیب تجارت دو کشور ترکیبی کلاسیک است که هم‌اکنون 80 درصد خرید ما از ایران نفت است و ایران نیز اولین تامین‌کننده نفت فرانسه است و صدور فرش و فرآورده‌های کشاورزی نیز بخش دیگری از صادرات ایران را به فرانسه تشکیل می‌دهد.

11 آذر 1394؛ افت غیردستوری سود بانکی

«نرخ سود بازار بین بانکی» از 28 درصد در مردادماه سال‌جاری به 21.5 درصد در اوایل آذرماه (کمترین نرخ اعلام‌شده در این ماه) رسید. این اتفاق با کمترین میزان تزریق ازسوی سیاستگذار پولی رخ داده است.

درواقع بازار بین بانکی بدون نرخ‌گذاری دستوری چنین افتی را تجربه کرده است. اهمیت کاهش نرخ سود در این بازار از آن جهت است که می‌تواند معیاری برای علامت‌دهی به سایر بازارها باشد.

مکانیزمی که در سایر اقتصادهای دنیا کاربرد دارد، اما در ایران همواره به دلیل تعیین دستوری نرخ سود بانکی خارج از ضوابط بازار، کارایی این ابزار از بین رفته بود؛ بنابراین بازار بین بانکی به دلیل تفاوت در انتظارات با وجود کاهش نرخ تورم، از این روند تبعیت نمی‌کرد.

همانگونه که در زمان رکوردهای تورم در سطح 40 درصد نیز این بازار، تطبیقی با روند تورم نداشت.

با ادامه‌دار شدن روند کاهش تورم، تصحیح انتظارات و اقدامات سیاستی، نرخ سود بانکی از مرز 30 درصد به حدود 20 درصد کاهش یافت.

ایران؛ بزرگ‌ترین رویداد برای اقتصاد جهان

در شرایطی که با امضای برجام و رفع تحریم‌ها، ایران در حال پیوستن به اقتصاد جهانی است، برخی از تحلیلگران بانک‌ها و موسسات مالی بزرگ خارجی، این رویداد را تحولی بزرگ می خوانند و به خاطر آن هیجان زده‌اند.

سایت آمریکایی بیزینس اینسایدر به نقل از موسسه مالی مورگان استنلی اعلام کرده رفع تحریم‌ها و ورود ایران به اقتصاد جهانی پس از فروپاشی دیوار برلین، بزرگ ترین رویدادی است که برای اقتصاد جهان روی داده است.

این سایت خبری نوشته است با وجود برخی ادعاها که ایران را کشوری افراطی معرفی می‌کنند، ایران جدیدترین اقتصاد بزرگ، مدرن و مملو از تحصیلکرده است که رابطه خود را با نظام جهانی بازمی‌یابد و بزرگ ترین اقتصادی است که از زمان پایان جنگ سرد تاکنون به اقتصاد جهان می‌پیوندد.

نرخ رهن و اجاره آپارتمان‌های لوکس در تهران

بازار رهن و اجاره آپارتمان‌های لوکس و ویژه پایتخت، این روزها با ترکیبی از قیمت‌های واقعی، ارزان‌تر و گران‌تر موردتوجه گروه‌های خاصی از متقاضیان مسکن است.

نرخ پیشنهادی اجاره آپارتمان‌های بالای 200 متر در تهران

محله

متراژ (مترمربع)

اجاره (تومان)

رهن (تومان)

کامرانیه

250

-

400 میلیون

قیطریه

300

3 میلیون

200 میلیون

جردن

220

6 میلیون

50 میلیون

مقدس اردبیلی

235

12 میلیون

50 میلیون

اقدسیه

280

14 میلیون

100 میلیون

کامرانیه شمالی

208

-

430 میلیون

محمودیه

261

-

350 میلیون

زعفرانیه

258

-

550 میلیون

الهیه

252

12 میلیون

100 میلیون

شهرک غرب

205

-

500 میلیون

قیطریه

280

6 میلیون

200 میلیون

ولنجک

220

8 میلیون

500 میلیون

پاسداران

298

16 میلیون

250 میلیون

دروس

285

-

450 میلیون

فرشته

210

5 میلیون

50 میلیون

 

 

 

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید