خطری بزرگ در کمین جهان/ روسیه به انگلیس حمله می کند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرفوری، جنگ اوکراین و روسیه حالا ابعاد مختلفی پیدا کرده است. اگرچه بسیاری از رسانه ها نگرانند که این جنگ تبدیل به یک جنگ هسته ای و بحران جهانی شود، نشنال اینترست در گزارش خود بر یک بعد جدید و خطرناک دیگر از این جنگ تاکید می کند. این بعد جنگ تمام عیار سایبری است.
جنگ سایبری روسیه و انگلیس؛ خطری که دنیا را تهدید می کند
نشنال اینترست در گزارش اخیر خود مدعی است تاکید پوتین بر فشردن دکمه بمب هسته ای بلوفی است برای گمراه کردن غرب. طبق ادعای این رسانه آمریکایی، پوتین قصد حمله هسته ای به اوکراین را ندارد و می خواهد از جایی به غرب ضربه بزند که آنها فکرش را هم نمی کنند. نویسنده مقاله معتقد است توان سایبری روس ها زیاد است و آنها در نظر دارند به تاسیسات مهم اوکراین، کشورهای حوزه بالتیک و حتی کشورهای مهم مرکز اروپا حمله سایبری گسترده داشته باشند. این تاسیسات احتمالا شامل پتروشیمی ها، مراکز تامین انرژی، برق و گاز و حتی کارخانه های مهم یا تاسیسات حساس نظامی و سیاسی می شود.
نشنال اینترست مدعی است به جز اوکراین و کشورهای شرق اروپا، یک کشور دیگر هم می تواند مورد هجوم روسیه قرار بگیرد؛ این کشور انگلیس است. این بدین خاطر است که انگلیس در صف اول مقابله سایبری با روسیه قرار گرفته و بیشترین کمک سایبری را به اوکراین می کند.
نویسنده مقاله نشنال اینترست معتقد است همین اتفاق می تواند به انگلیس ضربه بزند. اگرچه طبق برخی اطلاعات منتشر شده، انگلیس سومین توان سایبری دنیا را دارد اما تمرکز بیش از حد دولتش بر اوکراین می تواند از توان دفاعی سایبری داخلیش کم کند و فرصت را به روس ها جهت یک حمله گسترده بدهد.
نشنال اینترست تاکید دارد فضای جنگ سایبری فضای اعلام عمومی و رسانه ای کردن نیست اما شرکت بیش از حد انگلیس در جنگ اوکراین می تواند به انتشار اطلاعات درباره ارتش سایبری انگلیس کمک کند و به همین علت، می توان احتمال هر اتفاقی را داد.
بر اساس اعلام پایگاه آمریکایی مذکور، تاکنون چندین اندیشکده و مرکز تحقیقاتی درباره توان سایبری انگلیس و نقش آنها در جنگ اوکراین نوشته و اکثرا به دولت این کشور هشدار داده اند که تمرکز خود را روی داخل مرزهای خود حفظ کند.
کینگز کالج لندن در یکی از گزارش های خود که در سال گذشته منتشر شده، به این نتیجه رسید که اولویت بریتانیا باید افزایش توان دفاع سایبری اش در داخل مرزها باشد. دوایر، یکی از نویسندگان این گزارش، به نشنال اینترست گفت: بریتانیا در زمینه جنگ سایبری، بازیگری توانا است که می تواند تأثیرگذار باشد اما قادر به هدایت ژئوپلیتیک جهانی نیست. در حالی که ضروری است اوکراین همچنان از حمایت های بی وقفه غرب برخوردار شود، دولت بریتانیا باید نسبت به گسترش بیش از حد منابع سایبری خود و به خطر انداختن مردم داخلش محتاط باشد.
جنگ جهانی سایبری به وقوع می پیوندد؟
گزارش نشنال اینترست نشان می دهد که ممکن است روسیه و کشورهای مهم غربی وارد جنگ بزرگ سایبری شوند. کسی چه می داند، ممکن است این جنگ ابعاد بسیار بزرگی پیدا کند. اگر غربی ها علیه روسیه متحد شده و جنگ سایبری راه بیندازند، ممکن است چین هم در کنار مسکو قرار گرفته و یک جنگ جهانی سایبری به وقوع بپیوندد.
با توجه به نقش اینترنت و سیستم های آنلاین مرکزی در زندگی بشر و دولت ها، هر گونه اختلال جدی اینترنتی می تواند به تضعیف یک کشور یا دولت شود. بنابراین، می توان جنگ احتمالی سایبری را یکی از خطرناک ترین جنگ های نوین دانست. باید دید جنگ روسیه و غرب وارد فاز جدیدش می شود یا نه؟