برگزاری کمیته اضطراری اجلاس جهانی اتحادیه بینالمجالس در ژنو
آفریقای جنوبی، رژیم اسرائیل، اندونزی، آرژانتین، کنگو و دانمارک به مدت سه دقیقه فرصت داشتند در خصوص ضرورت قرار گرفتن درخواست خود در دستور کار کمیته اضطراری، صحبت کنند.
سخنان نماینده آفریقای جنوبی که با تشویق ممتد حضار همراه بود، با طرح موضوع شرایط وخیم انسانی در غزه که در نتیجه جنایات وحشیانه رژیم اسراییل رخ داده و ضرورت توجه به قرار موقت دیوان بینالملل دادگستری آغاز شد.
در جریان سخنرانی نماینده رژیم صهیونیستی که با اعتراض حضار همراه بود نمایندگان بسیاری از کشورها از جمله ایران، اندونزی، مالزی، اردن، الجزائر و… سالن را ترک کردند. رژیم اسراییل نیز در نتیجه جو ضدصهیونیستی اجلاس، مجبور به پس گرفتن، درخواست خود شد.
اقتصادنیوز: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: متأسفانه ظرف چند روز گذشته بر اثر جنایات وحشیانه رژیم اشغالگر، ۱۸۰ تن از بیماران، کارکنان درمان و آوارگان فلسطینی محاصره شده در بیمارستان شفا به شهادت رسیده اند.
هیات نمایندگان کشورمان به ریاست مجتبی رضاخواه نوزده رای خود را به نفع آفریقای جنوبی اعلام کردند.
در پایان با وجود آن که آیتم آفریقای جنوبی با کسب ۹۰۴ رای بیشترین آرا را تصاحب کرد ولی به دلیل عدم کسب دو سوم آرا هیچ یک از آیتمها موفق به احراز آیتم کمیته ضروری نشدند.
بر اساس این گزارش یکصد و چهل و هشتمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی ، از روز شنبه چهار فروردین ۱۴۰۳ در ژنو آغاز به کارکرده است.
اتحادیه بین المجالس جهانی، به عنوان بزرگترین نهاد پارلمانی با بیش از ۱۸۰ عضو از پارلمانهای جهان از سال ۱۸۸۹ میلادی تأسیس شد.
این دوره از نشست مجمع با شعار «دیپلماسی پارلمانی، ایجاد پلی برای صلح و تفاهم» از تاریخ ۴ تا ۸ فرورین ۱۴۰۲ در ژنو برگزار شده است
مقرر گردیده است که مجمع قطعنامه هایی را در مورد موضوعات اضطراری و موضوعی که کمیته صلح و امنیت بین الملل با عنوان «توجه به آثار اجتماعی و انسانی سامانه های تسلیحاتی خودکار و هوش مصنوعی »و موضوع دیگر در کمیته توسعه پایدار با عنوان «مشارکت در زمینه اقدام اقلیمی : توسعه دسترسی به انرژی پاک و مقرون به صرفه و تضمین نوآوری، مسئولیت پذیری و برابری» بررسی و تصویب کند.
گفتنی است؛ هیأتی نمایندگی کشورمان از مجلس شورای اسلامی به ریاست مجتبی رضا خواه و با حضور عباس گلرو، الهام آزاد، احمد نادری، مجتبی یوسفی و رحیم زارع در این اجلاس شرکت کرده و در کمیته های تخصصی چهار گانه اعم از مجمع نمایندگان، سمینار نمایندگان زن، صلح و امنیت بین المللی، دموکراسی، حقوق بشر، توسعه پایدار و امور سازمان ملل مشارکت میکنند.
در روز آغازین این اجلاس، نشست های پارلمانهای کشورهای اسلامی و مجمع مجالس آسیایی برگزار شد و هیأت ایرانی در این نشست ها بر ضرورت همصدایی مجالس کشورهای اسلامی و آسیایی علیه جنایات رژیم صهیونیستی تأکید کردند.
شایان ذکر است در حاشیه اجلاس ، هیأت مجلس شورای اسلامی با دبیر کل اتحادیه بین المجالس ملاقات کرد.