اوتیسم در میان کودکان ایرانی افزایش یافته است/ علت چیست؟

کدخبر: ۶۹۳۰۳۵
اقتصادنیوز: رئیس انجمن علمی گفتار درمانی ایران اعلام کرد: شیوع اختلالات اوتیسم در کودکان ایرانی افزایش یافته است.
اوتیسم در میان کودکان ایرانی افزایش یافته است/ علت چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، پیام سید کلاته روز پنجشنبه در هجدهمین کنگره ملی گفتار درمانی که در هتل المپیک برگزار شد، افزود: اختلالات گفتار زبان در سال های اخیر افزایش یافته به طوری که در پسران چند برابر بیشتر از دختران است.

وی با اشاره به اهمیت مداخلات زودهنگام در کودکان با مشکلات گفتاری تصریح کرد: زمانی که مداخلات درمانی همزمان با رشد و قبل از ۳ سالگی باشد بیشترین میزان تغییر و بهبودی را می‌توان انتظار داشت، به همین دلیل انجام مداخله زودهنگام در این سن از اهمیت بالایی برخوردار است، لذا به خانواده‌هایی که فرزندان آنها مشکلات گفتاری دارند توصیه می‌کنیم حتما در سنین پایین تر برای درمان مراجعه کنند.

خبر مرتبط
آیا واکسن‌ها می‌توانند باعث اوتیسم در کودکان شوند؟

اقتصادنیوز: در گذشته، اوتیسم به خوبی درک نشده بود، که منجر به فرضیات نادرستی در مورد علل و درمان آن می‌شد. برای مثال، نظریه‌های اولیه به اشتباه تربیت بد والدین یا آسیب‌های عاطفی را برای اوتیسم مقصر می‌دانستند.

سیدکلاته با اشاره به وجود ۴ هزار گفتار درمانگر در کشور گفت: قبل از مراجعه به گفتار درمانی حتماً از طریق سامانه سازمان نظام پزشکی کشور از صلاحیت حرفه‌ای و گفتار درمانگر بودن فرد مورد نظر اطمینان حاصل کنند.

وی اظهار داشت: درمان‌ها و آموزشهایی که برای دانشجویان گفتار درمانی ارایه می شود، باید کیفیت لازم را داشته باشند تا بتوانند در جامعه کاربردی باشند.

افزایش شیوع اختلالات اوتیسم

محی الدین تیموری سنگانی دبیر علمی هجدهمین کنگره ملی گفتار درمانی نیز با اشاره به برگزاری هجدهمین کنگره ملی گفتاردرمانی نیز با اشاره به افزایش شیوع اختلالات اوتیسم گفت: از هر ۱۰۰ کودک ایرانی ، یک کودک دچار اوتیسم است.

وی با بیان اینکه تشخیص‌های اوتیسم نسبت به گذشته دقیق تر شده و اختلال‌ها سریع تر شناسایی می شود، افزود: استفاده زیاد از موبایل باعث می شود تغییراتی در سطح ارتباطات بوجود آید و کودک را دچار اختلال کند.

وی تاکید کرد: انتظار داریم در یک سالگی کودکان مفاهیم ساده اطراف خود را بفهمند و اگر کودکی درکی از محیط اطراف نداشته باشد والدین باید به این امر توجه کنند تا اقدامات درمانی سریعتر انجام شود.

تیموری سنگانی افزود: ارتقای سطح علمی جامعه گفتاردرمانی ایران و دستیابی به دانش روز در حوزه ارتباط، گفتار، زبان، بلع و اختلالات آنها از طریق ارائه مقالات، سخنرانی و پنل های بحث، پرسمان، تبادل ایده‌های نو و کارگاه های مختلف با استفاده از اساتید نخبه گفتاردرمانی داخل و خارج از کشور و دیگر اساتید حوزه پزشکی کشور از مهم‌ترین اهداف برگزاری کنگره است.

دبیر علمی هجدهمین کنگره ملی گفتار درمانی افزود: از محورهای مهم این کنگره می توان به جایگاه توانبخشی از راه دور در گفتاردرمانی، اخلاق حرفه ای و صلاحیت بالینی، رویکرد درمان تیمی در اختلالات گفتار و زبان و بلع، هوش مصنوعی و فناوری های نوین و کاریرد آن در گفتاردرمان، مداخلات زود هنگام در اختلالات گفتار و زبان و بلع و اهمیت آموزش خانواده، اختلالات عصبی تکاملی کودکان، چالش های پیش روی گفتاردرمانی در حوزه آموزشی بالینی و حرفه ای، جایگاه ایده پردازی، نوآوری و استارت اپ در گفتاردرمانی، آگاهی بخشی جامعه از خدمات تخصصی گفتاردرمانی اشاره کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه گفتاردرمانی مبتنی بر شواهد را از دیگر محورهای کنگره دانست و تصریح کرد: باید تلاش کنیم که به تدریج به سمتی حرکت کنیم که در انتخاب مداخلات درمانی، اثر بخشی آن متناسب با مستندات علمی سنجیده شوند.

تیموری سنگانی تصریح کرد: یکی دیگر از محورهای کنگره بحث پیرامون ارتقای جایگاه حرفه ای گفتاردرمانی در نظام سلامت است. اجرای دکتری آسیب شناسی گفتار و زبان SLPD در این مقطع در ایران و ارتباط آن با سلامت جامعه، موضوعی است که به درخواست مجموعه علمی و حرفه‌ای گفتاردرمانی و در راستای هم‌ صدایی و رساندن پیام جامعه گفتاردرمانی به مجموعه سیاستگذاران و تصمیم‌گیران حوزه سلامت مطرح خواهد شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید