کشمکش میان داروخانه‌ها و تأمین‌اجتماعی/ طلب هزار و 300 همتی چه زمانی تسویه می‌شود؟

کدخبر: ۷۰۳۹۴۵
اقتصادنیوز: به دلیل بستانکاری هزار و 300 همتی داروخانه‌ها از تأمین‌اجتماعی، گروهی از داروخانه‌داران خصوصی از 20 بهمن ماه جاری خرید دارو از شرکت‌های تولیدی وابسته به سازمان تأمین‌اجتماعی را قطع کردند که این موضوع باعث ایجاد اخلال در نظام توزیع دارو شد.
کشمکش میان داروخانه‌ها و تأمین‌اجتماعی/ طلب هزار و 300 همتی چه زمانی تسویه می‌شود؟

به گزارش اقتصادنیوز، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت امروز در پاسخ به سوالی درباره موضع دولت و رئیس‌جمهوری در خصوص گروکشی سازمان تأمین اجتماعی از داروخانه‌ها به بهانه مطالبات مالی خود، بیان کرد: حوزه دارو یکی از مسائلی است که نباید در طول زمان با آن برخورد کرد؛ چراکه این موضوع به سلامت و جان مردم مربوط است.

او ادعای گروکشی سازمان تأمین اجتماعی از دولت را رد کرده و افزود: هر طرف مشکلات خاص خود را دارد و مسئله گروکشی اصلاً مطرح نیست. دولت تلاش دارد مشکلات هر یک از طرفین را مورد توجه قرار داده و برای آن‌ها راهکارهایی پیدا کند.

واکنش پزشکیان به کشمکش داروخانه ها و تأمین اجتماعی

سخنگوی دولت در خصوص نگاه رئیس‌جمهوری به این موضوع نیز گفت: رئیس‌جمهوری دستور حل این مشکل را صادر کرده‌اند و امیدواریم که هرچه زودتر شاهد حل این مسئله باشیم.

خبر مرتبط
توضیح سخنگوی دولت درباره ماجرای اختلاف تامین اجتماعی و داروخانه‌ها/ مهاجرانی: بحث گروکشی مطرح نیست

اقتصادنیوز: فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت به دعوای تامین اجتماعی و داروخانه‌ها واکنش نشان داد.

به گزارش اقتصادنیوز، در همین زمینه محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی در چند روز گذشته طی نامه‌ای که تصویر آن را تسنیم منتشر کرده است، از رئیس جمهور درخواست کرد در راستای تأمین حقوق مردم، دستور پرداخت مطالبات بخش خصوصی را صادر کنند تا اختلال جدی در عرصه تأمین داروی کشور ایجاد نشود.

14031124111930841321449310

 

تحریم و اخلال در زنجیره تأمین دارو

به گزارش اقتصادنیوز، بدهی متقابل دولت و تأمین اجتماعی، باعث اختلال در نظام بهداشت و درمان و مشکلات جدی برای داروخانه‌ها شده است. کمبود نقدینگی و انباشت چک‌های برگشتی از چالش‌های اصلی داروخانه‌های بخش خصوصی است. به گزارش اکوایران، بیمه تأمین اجتماعی که بزرگ‌ترین شریک داروخانه‌هاست، همواره در پرداخت مطالبات با تأخیر مواجه است. 

دولت برای حل این بحران دست به تصویب بودجه زد اما باوجود تصویب حدود 25 هزار میلیارد تومان در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا برای پرداخت مطالبات دارویی، متأسفانه این شورا تأکید کرده است این مبلغ تنها به وزارت بهداشت و برای مطالبات مراکز دولتی اختصاص یابد و سهم داروخانه های خصوصی از این اعتبار مشخص نشد.

 گروهی از داروخانه‌داران، در واکنش به بدعهدی بیمه تأمین اجتماعی، در نخستین گام و به صورت هماهنگ تصمیم گرفته‌اند خرید دارو را از شرکت‌های دارویی که سهامدار این بیمه هستند متوقف کنند.

هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران نیز در اطلاعیه‌ای پیش از این اعلام کرده بود از تاریخ بیستم بهمن‌ماه، داروخانه‌داران به دلیل پرداخت نشدن مطالبات خود از سوی سازمان تأمین اجتماعی، خرید دارو از شرکت‌های تولیدی و توزیع وابسته به این سازمان را متوقف خواهند کرد.

متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

از بامداد روز بیستم بهمن‌ماه 1403 و در واکنش به بدعهدی و عدم مسئولیت‌پذیری سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، خرید دارو از شرکت‌های پخش وابسته به هلدینگ شستا و تیپیکو و همچنین کارخانجات تولید دارو وابسته به این هلدینگ‌ها متوقف خواهد شد و این تصمیم تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد یافت.

خواسته‌های شعب انجمن داروسازان در سراسر کشور از مسئولین به شرح زیر است:

  1. پرداخت شش ماه مطالبات معوقه سازمان تأمین اجتماعی
  2. پرداخت پنج ماه مطالبات معوق در سازمان هدفمندی یارانه‌ها
  3. اصلاح قراردادهای بیمه‌ها با داروخانه‌ها و الزام بیمه‌ها به پرداخت جریمه تأخیر در پرداخت

بر اساس گزارش تسنیم، این اقدام که توسط داروخانه‌های بخش خصوصی مورد حمایت قرار گرفت، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان تامین اجتماعی انجام شده است و این اعتراضات در حالی ادامه دارد که مشکلات مالی داروخانه‌ها باعث ایجاد اختلال در تأمین داروهای مورد نیاز بیماران و روند خدمات‌رسانی به مردم شد.

روز گذشته نیز محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی کشور  به تسنیم اعلام کرد در حال حاضر بیش از 15 هزار داروخانه خصوصی کشور از حداقل پنج ماه پیش، حدود 18 هزار میلیارد تومان از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، 7.8 هزار میلیارد تومان از سازمان تأمین اجتماعی و 5000 میلیارد تومان از سایر سازمان‌های بیمه‌گر مطالبات تسویه‌نشده دارند. این موضوع، منجر به کمبود شدید نقدینگی برای تأمین داروهای جدید، افزایش چک‌های برگشتی داروخانه‌ها و در نتیجه ایجاد مشکلاتی در دسترسی مردم به داروهای ضروری شد.

داروخانه‌ها ماهانه 1300 همت از تأمین اجتماعی طلب دارند

به گزارش اقتصادنیوز، شهرام غفاری معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی به تسنیم گفته بود: در حال حاضر، داروخانه‌ها ماهانه از سازمان تأمین اجتماعی 1300 همت و 1700 همت هم از محل بودجه دارویار طلب دارند. سازمان هدفمندی یارانه‌ها، بودجه دارویار را از شهریورماه به داروخانه‌ها پرداخت نکرده و تأمین اجتماعی نیز از مردادماه مطالبات داروخانه‌ها را تسویه نکرده است.

طلب داروخانه‌ها چه زمانی تسویه می‌شود؟

وی در پاسخ به این سؤال که مطالبات داروخانه‌ها چه زمانی تسویه می‌شود؟ بیان کرد: باید دید سازمان برنامه چه زمانی می‌تواند با تزریق منابع به ما کمک کند. با این حال، ما فکر می‌کنیم باید همه اقدامات لازم ظرف 2 هفته آینده انجام شود تا بتوانیم تعهدات‌مان را تا پایان سال به انجام برسانیم و افراد ذینفع و مخاطبان خود را راضی نگه داریم.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید