قالیباف: مهمترین فشار امروز تحریمهای آمریکا علیه ایران و روسیه است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک رؤسای مجلس ایران و روسیه که پساز دیدار دوجانبه بین آنها برگزار شد، ضمن خیرمقدم و تشکر از رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه و هیئت همراه که دعوت مجلس شورای اسلامی را پذیرفتهاند گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به دلایل مختلف از جمله همسایگی که بین ۲ کشور وجود دارد، دغدغهها و مشترکاتی که در حوزه منطقهای داریم و دیدگاههای مشترک و همکاریهایی که در سطح بینالمللی بین ۲ کشور وجود دارد اهمیت دارد.
هشدار جدی امیرعبداللهیان به اروپا / پلان ۲ و گزینههای دیگر در دستورکار ایران
قالیباف تصریح کرد: عضویت فدراسیون روسیه بهعنوان یکی از اعضای دائمی شورای امنیت و همچنین روابط تنگاتنگ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و محیط زیستی در بخشهای مختلف، اقتضا میکند که ما از این فرصتها حداکثر استفاده را بکنیم و در این کمیسیون عالی مشترک پارلمانی که سومین نشست پساز دوران کرونا است، بتوانیم از این ظرفیتها و فرصتها در روابط دوجانبه استفاده کنیم.
قالیباف در ادامه اظهار کرد: همینطور که این فرصتها در ارتباطات ما وجود دارند، تهدیداتی نیز وجود دارند که مهمترین تهدید امروز تحریمهای ظالمانه آمریکا است که هر دو کشور را تحریم کردند.
وی افزود: اینها اقتضا میکند که ما بتوانیم با هماهنگی و همکاری بیشتر، در راستای تاکید رهبران هر ۲ کشور، در راستای توسعه اقدامات راهبردی و تعمیق روابط دو کشور در همه عرصهها تلاش کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در پارلمان دو کشور باید تلاش کنیم تا بتوانیم در بعد قوانین و نظارت برای دولتها و مردم تسهیلگری کنیم.
قالیباف در ادامه به تشریح اولویتهای مهمی که در نشست امروز به بحث گذاشته شد، پرداخت و گفت: سرمایهگذاری هایی که در حوزه نفت و گاز باید شود، بحث مربوط به حوزه هاب گازی، بحث کریدور شمال جنوب که نهتنها فدراسیون روسیه، بلکه همه کشورهای اوراسیا و بخشی از آسیای میانه نیز میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند که با اولویت اتصال آستارا به رشت و توسعه آن در بنادر تا بندر عباس و سرمایهگذاری مشترک هر ۲ کشور در این زمینه از محور های مورد بحث در نشست امروز بود.
وی افزود: در حوزه مسائل کشاورزی، غلات، ترانزیت و فناوریهای مشترک بین ۲ کشور در حوزه مسائل مربوط، رتقوفتق امور تجار ما در مسائل گمرکی و تسهیلگری در مسائل روادید و کنترلهای الکترونیکی و موارد اینگونه که در مرزها دچار مشکلات و اینها نشوند نیز به بحث گذاشته شد.