واکنش فرانسه به کوچ اجباری فلسطینیان

بهگزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، در این بیانیه که یک نسخه آن روز جمعه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) در تارنمای وزارت امور خارجه فرانسه منتشر شد، آمده است که این کشور در راستای حمایت از اتباع خود و افراد دارای پیوند با فرانسه، طی ۱۸ ماه گذشته برای خروج شماری از این افراد از غزه تلاش کرده است. این بیانیه میافزاید: «در ۲۳ آوریل، وزارت امور خارجه فرانسه عملیات خروج ۱۱۵ نفر از نوار غزه را سازماندهی کرد. این افراد امروز وارد فرانسه شدند. این عملیات در ادامه انتقال ۵۹ نفر در تاریخ ۱۶ آوریل انجام شد.»
فرانسه در بیانیه یادشده بر حق بازگشت فلسطینیان به نوار غزه تأکید و مخالفت خود را با هرگونه کوچ اجباری اعلام کرد. در بیانیه آمده است: «ما مخالفت قاطع خود را با هرگونه جابجایی اجباری جمعیت فلسطینی در غزه اعلام میکنیم؛ اقدامی که نقض جدی حقوق بینالملل و عاملی بیثباتکننده برای مصر، اردن و کل منطقه خواهد بود.»
اقتصادنیوز: ستارگان برجسته سینمای فرانسه در فیلم اصغر فرهادی حضور دارند.
در بخش دیگری از بیانیه، فرانسه خواستار دسترسی کامل و بدون مانع به کمکهای بشردوستانه برای غیرنظامیان غزه شده است. این بیانیه تصریح میکند: «فرانسه بار دیگر خواستار دسترسی کامل و بدون مانع برای کمکرسانی بشردوستانه به مردم غیرنظامی در نوار غزه و ازسرگیری فوری مذاکرات آتشبس است.»
دو روز پیش هم وزرای امور خارجه فرانسه، انگلیس و آلمان با صدور بیانیهای کمسابقه و تند، رژیم صهیونیستی را بهدلیل تداوم محاصره کامل غزه و جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه مورد انتقاد شدید قرار داده و خواستار رفع فوری این محاصره و آغاز جریان آزاد و بدون مانع کمکها به یک میلیون کودک و میلیونها غیرنظامی فلسطینی گرفتار در بحران انسانی شدند. دیپلماتهای سه کشور در این بیانیه تصریح کردند: «کمکهای بشردوستانه نباید هرگز بهعنوان ابزاری سیاسی مورد استفاده قرار گیرند و قلمرو فلسطینی نباید کاهش یابد یا دستخوش تغییرات جمعیتی شود.»
آنها همچنین تاکید کردند: «ما بار دیگر از حملات اخیر نیروهای اسرائیلی به کارکنان بشردوستانه، زیرساختها، ساختمانها و مراکز درمانی ابراز انزجار میکنیم. اسرائیل باید تلاش بسیار بیشتری برای حفاظت از غیرنظامیان، زیرساختهای حیاتی و کارکنان بشردوستانه انجام دهد. این شامل بازگرداندن سامانههای هماهنگی نظامی، فراهمکردن امکان جابجایی آزادانه امدادگران درون غزه و جلوگیری از آسیب زدن به کادر درمان و مراکز پزشکی در جریان عملیات نظامی است. همچنین، (رژیم) اسرائیل باید اجازه دهد نیازهای فوری درمانی مردم تأمین شود و بیماران و مجروحان برای درمان از غزه خارج شوند.»