محسن هاشمی: اصلاحطلبان نتوانستند از ژنرالهای خود استفاده کنند/ آنها در قدرت شریک هستند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، محسن هاشمی در پاسخ به این پرسش که با فرا رسیدن موعد انتخابات اصلاح طلبان با نقد اقدامات دولت در پی بازسازی اعتماد عمومی هستند، سهم این جریان سیاسی در وضعیت فعلی چقدر است؟ گفت: به طور معمول دولتها در دوره دوم خود با چنین مشکلاتی مواجه می شوند چرا که جریان های سیاسی برای تداوم حضور، معمولا نمی خواهند که مسئولیت وضعیت موجود را بپذیرند و خود را منتقد نشان می دهند در حالی که در ایجاد این وضعیت ممکن است سهیم باشند.
وی ادامه داد: نکته مهم برای اصلاح طلبان این است که شرایط خود را به عنوان یک جریان شریک در قدرت ، درک کنند و بپذیرند، اصلاح طلبان در 4 انتخابات اخیر یعنی از سال 1392 تاکنون پیروز شده اند و سهم قابل توجهی در قدرت دارند، در شرایط حضور در قدرت نمی شود مانند اپوزیسیون موضع گرفت و ایده الیستی برخورد کرد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران اظهار داشت: اصلاح طلبان به دلیل محدودیتهای سیاسی نتوانستند از ژنرال های خود استفاده کنند با این حال باید به عملگرایی و واقع گرایی روی بیاورند و دستاوردهایی برای ارائه به مردمی که به آنها اعتماد کردند، داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه برخورد ایده آل گرایانه و نپذیرفتن مسئولیت خود دو رویکرد می تواند باشد، یا اینکه بخواهند مانند اوایل دهه هشتاد شعار خروج از حاکمیت بدهند و یا اینکه مردم دیگر به این جریان اعتماد نمی کنند و به اصطلاح در ماشین اصلاح طلبان نمی نشینند.
هاشمی افزود: اینکه بسیاری از مدیران اجرایی کشور در حال حاضر گرایش اصلاح طلبی دارند، فراکسیون بزرگ امید در مجلس و مدیریت شهری بسیاری از کلانشهرها در اختیار اصلاح طلبان است نشان می دهد که آنها در قدرت شریک هستند و برای کسب مجدد اعتماد مردم باید پاسخگو باشند نه ژست اپوزیسیون بگیرند.
قانون منع به کارگیری بازنشستگان به اصلاحیه جامع نیاز دارد
هاشمی در پاسخ به پرسشی درمورد معایب و مزایای قانون منع به کار گیری بازنشستگان گفت: این قانون موجب تزریق نیروی جوانی به بدنه اجرایی کشور و جلوگیری از انسداد مدیریتی می شود اما به نظر می رسد در تدوین این قانون، مقداری شتابزدگی صورت گرفت.
وی ادامه داد: اصل این قانون که مصوب سال 1395 است، یکبار اصلاح شد و چند بار نیز استفساریه درمورد آن انجام شده است و هنوز نیز نواقصی دارد که در اجرا مشکلاتی را بوجود می آورد.
رئیس شورای شهر اظهار داشت: همانگونه که رهبرمعظم انقلاب تاکید کردند این قانون نیاز به اصلاحیه جامع و پایدار دارد. قانونی کارآمد است که صرف نظر از مصداق بتواند بدون نیاز به استثنا اجرا شود و شاهد هستیم که برای مجموعه بزرگ شهرداری تهران، امکان تداوم فعالیت اقای افشانی ممکن نشد اما برای یک سازمان کوچک تر استثنا در نظر گرفته می شود.
رقبای سیاسی با استفاده از مشکلات اقتصادی وعده ناممکن می دهند
هاشمی در پاسخ به پرسشی درخصوص سوء استفاده برخی شخصیت های منتسب به جناحی خاص از مشکلات معیشتی مردم و طرح شعارهای پوپولیستی برای بهبود وضعیت اقتصادی، گفت: باید این موضوع را درک کنیم که مردم به لحاظ معیشتی در مضیقه هستند و انتظار کارامدی بیشتری از مسئولان دارند. طبیعی است رقیب از این فرصت استفاده می کند و وعده غیرممکن می دهد. مهمترین راهکار برای موفقیت در این شرایط توجه به مسایل اجرایی و حل مشکلات مردم است.
اصلاحات فقط یک ایده است
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه پارلمان اصلاحات در حال حاضر بیشتر یک ایده است تا یک راهکار مشخص اجرایی، گفت: این ایده در پاسخ به کسانی که ساختار فعلی و شورایعالی اصلاح طلبان را ناکارامد می دانند مطرح شده، لازمه جدی شدن این طرح موافقت بزرگان اصلاحات با آن است که هنوز نشانه در این باره مشاهده نشده است، البته در ایده پارلمان اصلاحات یکی از مشکلات فعلی ساختار اصلاح طلبان که سهم خواهی کوچک و بزرگ است دیده شده است.
تحریف تاریخ به انقلاب و قضاوت نسل های آینده آسیب می زند
رئیس شورای شهر تهران درباره طرح برخی ادعاهای تاریخی در خصوص مرحوم هاشمی رفسنجانی، گفت: اظهار نظر و انتقاد حق هر جریان و شخصی است و ما نه تنها مخالف اظهار نظر افراد نیستیم بلکه از آن استقبال می کنیم، اما باید مراقبت کنیم اگر اظهار نظرمان مربوط به تاریخ و گذشته است براساس مستندات و شواهد و قرائن قابل بررسی وتحقیق توسط پژوهشگران باشد.
وی ادامه داد: اینطور تلقی نشود که ما تغییر کرده ایم و دیگر عملکرد خود در دهه های گذشته را قبول نداریم اما برای اینکه مسئولیت آن را نپذیریم، با طرح ادعاهای غیر مستند، می خواهم آن را به گردن فرد دیگری مانند مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بیاندازیم.
فرزند مرحوم هاشمی رفسنجانی افزود: دستکاری در تاریخ و روایت های مجعول و بی پشتوانه، اگرچه ممکن است برای برخی محبوبیت های کوتاه مدت را به همراه داشته باشد اما در کلان به انقلاب و جامعه و قضاوت نسل های آینده آسیب می زند.
آرزوی مرحوم هاشمی رفسنجانی رفاه مردم بود
هاشمی با بیان اینکه بزرگترین آرزوی تحقق نیافته آیت الله هاشمی رفسنجانی، رفاه مردم ایران و زندگی در شأن این مردم با حذف فقر و در حد سرمایه های ایران زمین بود، گفت: در دولت سازندگی، حرکت به سمت این هدف آغاز شد اما اکنون شاید به نظر برسد ما نه تنها به سمت این هدف پیش نمی رویم بلکه نسبت به 20 سال قبل، فاصله بیشتری با انتظارات مردم و آهنگ پیشرفت و توسعه جهان داریم.
وی ادامه داد: برای مردم مشکلات زیادی ایجاد کرده ایم که پاسخگوی آن نیستیم و مسئولیت را به گردن یکدیگر می گذاریم و همه تبدیل به اپوزیسیون شده ایم که امیدواریم با وحدت، همدلی و هم افزایی جریانات سیاسی و مسئولان این کندی جبران شود.
بدنه شهرداری فربه است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص استخدام مازاد برنیاز در دوره های قبل، گفت: بدنه شهرداری تهران در حال حاضر بیش از حد فربه شده است، حدود 70 هزار پرسنل رسمی به همراه بیش از 50 هزار پرسنل خدمات برون سپاری شده، هزینه و کندی زیادی را به پیکره مدیریت شهری تحمیل کرده اند که بایست چابک سازی صورت گیرد و در بخش هایی هم آغاز شده است.
وی ادامه داد: به تعدیل از پایین اعتقاد ندارم چون نتایج کمتر و هزینه های بیشتری دارد، اگر تعدیل از بالا صورت گیرد هم در سازوکار تصمیم گیری و سرعت فرایند انجام امور تسهیل می شود هم مقاومت بدنه وعوارض اجتماعی کمتر به همراه نتایج ملموس تری دارد، بنابراین راهبرد اصلی در چابک سازی مدیریت شهری باید در 2 محور تعدیل از بالا و استفاده از پرسنل شهرداری برای توسعه خدمات و انجام فعالیت های برون سپاری شده تمرکز یابد.
یکی از اقدامات مقابله با تخلفات سامانه شفاف سازی بود
رئیس شورای شهر تهران درباره اقدامات صورت گرفته برای مقابله با تخلفات در شهرداری تهران (صدور پروانه ساخت، تعریف پروژه های پیمانکاری و تراکم فروشی) گفت: سامانه شفاف سازی که در گام نخست قراردادهای بالاتر از یک میلیارد تومان و در ادامه همه قراردادهای شهرداری را شامل خواهد شد یکی از اقدامات صورت گرفته بود.
وی افزود: گام دوم ممنوع کردن برج باغ ها و هولگرام و محدود کردن روش و اختیارات شورای معماری در واگذاری تراکم مازاد بود که توسط دکتر نجفی شهردار پیشین تهران انجام شد و به نظر می رسد در اصلاح روند منفی در توسعه شهر موثر بوده است.
نگران نقض حقوق عمومی به نفع بخش خصوصی باشیم
هاشمی در پاسخ به این پرسش که تجربه نشان می دهد تعارض میان شهرداری و شهروندان بیشتر به نفع شهرداری حل و فصل می شود آیا در دوره جدید در نگرش مدیریت شهری تغییری بوجود آمده است، گفت: با این قضاوت موافق نیستم، بطور کلی مدیریت شهری به دلیل اینکه ماهیت عمومی دارد و کارکنان و مدیران ذینفع در منافع نیستند معمولا در مواردی که حقوق شهرداری با حقوق شهروندان در تعارض قرار می گیرد بدلیل پیگیری از سوی ذینفع معمولا حقوق عمومی و شهرداری تحت الشعاع حقوق خصوصی قرار می گیرد، وضعیت واگذاری تراکم از جمله این حوزه هاست.
وی ادامه داد: بیشتر از آنکه نگران نقض حقوق خصوصی شهروندان به وسیله شهرداری باشیم باید نگران نقض حقوق عمومی شهروندان به نفع بخش خصوصی با تایید شهرداری باشیم و برای جلوگیری از این امر که مصادیقی چون از بین رفتن باغ ها، فضای سبز، تضییع معابر و واگذاری تراکم بیش از ظرفیت پهنه دارد فرایندی طراحی کنیم که شورای پنجم در این حوزه ورود کرده است.
شهرداری به تخلفات ماموران رسیدگی می کند
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی درباره اینکه شهرداری بیش از آنکه در پی خدمات شهری باشد به دنبال حکمرانی خوب است، گفت: حکمرانی خوب، به معنای خدمت رسانی خوب و تامین رضایت شهروندان است، تفسیر اینگونه مفاهیم که هویت مدرنی دارند نباید در قالب سنتی و فرهنگ قدیم که حکومتها را براساس فلسفه تمرکز قدرت و اعمال آن از بالا به پایین تبیین کرده، انجام داد بلکه باید در قالب مفاهیم پایه ای چون مردم سالاری و حقوق شهروندی تفسیر کرد که در آن حکومت نماینده مردم و وظیفه اصلی آن خدمت رسانی و تامین رضایت عمومی است، تبیین شود.
هاشمی افزود: در حوزه برخوردهای نامناسب برخی ماموران نیز نظارت و کنترل مناسبی اعمال شده است و با تخلفات به شکل جدی برخورد شده است و حتی موردی که یک مامور شهربان با نوجوان دستفروشی برخورد فیزیکی کرده بود با پیگیری رسانه ها و اقدام سازمان بازرسی شهرداری تهران بلافاصله مامور خاطی عزل و با آن برخورد قانونی انجام شد.
در حمل و نقل درون شهری سایر دستگاه ها همراهی نکردند
هاشمی درباره برنامه های شورای شهر برای کاهش هزینه های زندگی شهروندان و کم شدن هزینه های حمل و نقل درون شهری، گفت: شورای پنجم برنامه جامعی برای ساماندهی حمل ونقل شهر تهران و تقویت حمل و نقل عمومی دارد، اما متاسفانه تاکنون شاهد همراهی کامل و انجام وظایفی که در قانون به عهده دولت و سایر دستگاه ها جهت تامین تجهیزات و منابع لازم توسعه حمل ونقل عمومی گذاشته شده نبودیم و یارانه پیش بینی شده در بودجه برای حمل ونقل عمومی به مدیریت شهری پرداخت نشده است.
رئیس شورای شهر تهران اظهار داشت: البته مدیریت شهری نیز می توانست بیش از این به مترو و سیستم حمل ونقل عمومی توجه کند اما پیگیری های مطلوب صورت نگرفته و به نتیجه نرسیده است که امیدواریم تقویت شود اما هم اکنون هم یارانه قابل توجهی یعنی بیش از 50 درصد هزینه های حمل ونقل عمومی از سوی شهرداری پرداخت می شود.
تغییرات در شهرداری ناخواسته است
هاشمی درباره انتخاب 4 شهردار و سرپرست در طول یکسال و ناخرسندی اش از عملکرد شورای شهر ، گفت: عمده ظهور و بروز عملکرد شورای شهر در کارنامه شهرداری باید صورت گیرد و به دلیل اینکه تغییرات مدیریتی زیادی در طول سال نخست رخ داد و عموما ناخواسته و خارج از کنترل و اختیارات شورا بود، شهرداری نتوانسته است با عملکرد مطلوب رضایت شهروندان را برآورده کند، همه تلاش ما این است که این نقیصه ها جبران شود.
پاسخگویی به مطالبات مردم افق مدیریت شهری است
رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه چشم انداز مدیریت شهری باید در جهت پاسخگویی به مطالبات عمومی باشد، افزود: اولویت شهروندان تهرانی در حال حاضر و بنابر نظرسنجی های علمی، حل معضلات اصلی شهر بخصوص آلودگی هوا و ترافیک است که باید با توسعه حمل ونقل عمومی بهبود یابد، همچنین کاهش آسیب پذیری در برابر سوانح طبیعی مانند زلزله از طریق نوسازی بافت های فرسوده و ساماندهی آسیب های اجتماعی از دیگر اولویت های مردم تهران است که طبیعتا برنامه سوم باید در جهت تحقق این مطالبات حرکت کند.