یک کارشناس بورسی: 12 هزار مجرای سیگنالفروشی وجود دارد
بازگشت EPS چتر نجات بورس میشود؟
بازگشت EPS ها آن هم پس از گذشت بیش از 2.5 سال به بازار سرمایه، حواشی زیادی را به دنبال داشته است. برخی معتقدند که این تصمیم منجر به شفافیت بازار می شود اما برخی دیگر، بازگشت گزارش EPS را راه حل موثری در وضعیت امروز بورس نمی بینند.
به گزارش اقتصادنیوز، فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگویی با «اکوایران» به بررسی تصمیم اخیر پرداخته است. گزیده ای از نکات گفته شده، به شرح زیر است:
- اگر بخواهیم شرایط بازار را نسبت به دورههای قبل مقایسه کنیم متوجه میشویم که سال گذشته 180 درصد، سال 97 حدودا 24 و در سال 96 بازدهی شاخص کل 7 درصد منفی بوده اما هیچوقت سهامداران نسبت به شرایط بازار سرمایه به اندازه امروز شاکی نبودهاند درحالی که متوسط بازدهی ماهانه امسال شاخصکل، حدودا 14 درصد بوده است و تا حدی این نارضایتی را میتوان به بحث انتظارات سرمایه گذاران ربط داد.
صحبتهای کامل را در اکوایران ببینید:
- در گذشته EPS ها با استدلال برداشته شد و برای این اقدام مجامع مختلفی در آن زمان برگزار شد و حتی از کانون نهادهای سرمایه گذاری و کانون کارگزاران هم نظر خواهی شد که افراد برای سرمایه گذاری از یک محور و به طور تک بعدی به شرکتهای مختلف نگاه نکنند.
- اگر قرار باشد بحث انتشار این پارامتر مانند گذشته باشد و همان دید را به وجود آورد، به احتمال زیاد باعث میشود تا افراد به این نتیجه برسند که متوسط P بر E بالای 20 قرار دارد و توجیح سرمایه گذاری نسبت به دو یا سه سال گذشته کمتر است و نتیجه این فرایند خروج سهامداران از بازار است.
- باید به این سمت برویم که اطلاعات بازار را مطابق با جو روز منتشر کنیم و از تجربهای که در سایر بورسهای دنیا اتفاق افتاده است، بهره ببریم.
- خیلی از شرکتها در چند سال اخیر بلافاصله پس از توقف نماد معاملاتی، درحالی که خیلی از سهامداران انتظار افت یا جهش قیمتی زیاد را داشتند، نوسان قابل توجهی هنگام بازگشایی ثبت نکردند که نشان دهنده آثار تحلیلی افراد از وضعیت صنعت و شرکت بود.
- انتشار EPS میتواند کمک کند ولی راهکار اصلی برای حل معضلات موجود در بازار مانند جهش قیمتی و نوسانات زیاد پس از بازگشایی سهم نیست.
- کمتر بورسی در دنیا وجود دارد که افراد در آن بدون استفاده از تحلیلهای مختلف اقدام به توصیه و حتی سیگنال دهی کنند، به گفته کمیسیون اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس متاسفانه در ایران بالای 12 هزار مجرای انتشار اطلاعات و سیگنال فروشی وجود دارد در حالی که تعداد شرکتها و نهادهای مالی دارای مجوز به 100 مورد نمیرسد.
- باید به این سمت برویم تا برخورد قانونی با کسانی که سیگنال فروشی انجام میدهند، انجام شود و نقش شرکتهای دارای مجوز در بازار پررنگ تر شود تا فضای بازار سرمایه جهتی منطقی و دور از هیجان به خود بگیرد.