سیاست دولت رئیسی در بورس/ پیش بینی بورس امروز 16 بهمن 1400

کدخبر: ۴۷۴۰۷۳
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد تقاضای‌ 39 میلیارد تومانی بسته شد.
سیاست دولت رئیسی در بورس/ پیش بینی بورس امروز 16 بهمن 1400

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز – شنبه 16 بهمن- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه می‌کنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس 26 واحد پائین آمد و شاخص هم‌وزن افت 251 واحدی داشت و شاخص کل فرابورس کاهش 19 واحدی را پشت سر گذاشت. 

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، 179 نماد رشد قیمت و 291 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 36 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 59 درصد بازار افت قیمت داشتند. 

سهم‌های صعودی

روز چهارشنبه در بورس شرکت البرز دارو (دالبر)، شرکت سرمایه گذاری توکا فولاد (وتوکا) و شرکت افست (چافست) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران فارس و خوزستان (سدبیر)، شرکت فراوری زغال سنگ پروده طبس (کپرور) و شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات (تجلی) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

سهم‌های نزولی 

در بورس شرکت نورد و قطعات فولادی (فنورد)، شرکت مهندسی نصیر ماشین (خنصیر)، و شرکت قند نیشابور (قنیشا) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت صنایع بهداشتی ساینا (ساینا)، شرکت افرا نت (افرا) و شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت (زکشت) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد تقاضای‌ 39 میلیارد تومانی بسته شد.

در پایان معاملات چهارشنبه 17 نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید 32 نماد بود. همچنین در این روز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز سه‌شنبه 6 درصد کاهش یافت و 68 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 51 درصد افت کرد و در رقم 107 میلیارد تومان ایستاد. 

پیش بینی بورس

سهم‌های پُرتقاضا

روز چهارشنبه نماد تجلی (شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات)  با صف‌ خرید 14 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از تجلی، نمادهای کطبس (شرکت زغال سنگ نگین طبس) و کزغال (شرکت زغال سنگ پروده طبس) بیشترین صف خرید را داشتند. 

 سهم‌های صف فروش

در این روز بیشترین صف فروش نیز به وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 22 میلیارد تومانی داشت. پس از وسخوز، نمادهای غدشت (شرکت دشت مرغاب) و وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری استان خراسان رضوی) بیشترین صف فروش داشتند.

پیش بینی بورس

پیش بینی بورس امروز

در پایان هفته اخیر شاخص کل بورس تهران بیش از 71 هزار واحد بالا‌تر از هفته قبل ایستاد اما روز چهارشنبه پس از 5 روز صعودی، شاخص کل از صعود باز ایستاد و اندکی افت کرد. 

در پایان معاملات روز چهارشنبه پس از 5 روز تعداد نمادهای قرمزپوش بیشتر شد. بدین ترتیب شاخص هم وزن پس از روز نزول کرد. همچنین روند خروج پول حقیقی برای چهارمین روز پی در پی ادامه داشت و ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار به 456 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز سه‌شنبه رشد 31 درصدی داشته است. با این حال بازار با مازاد تقاضا بسته شد هر چند که ارزش مازاد تقاضای پایانی بازار روند نزولی داشته و روز چهارشنبه به 39 میلیارد تومان کاهش یافت. در پایان معاملات چهارشنبه 32 نماد صف خرید داشتند و تنها 17 نماد با صف فروش مواجه بودند. 

بنابراین به نظر می‌رسد در هفته گذشته اثر شوک حاصل از مصوبات حمایتی دولت رو به افول بوده است. در حالی که در ابتدا نمادهای پتروشیمی و پالایشی لیدرهای بازار بودند در ادامه گروه‌های معدنی، خودرویی و بانکی به لیدرهای بازار تبدیل شدند. نکته مثبت معاملات چهارشنبه صعود شاخص در نیمه دوم معاملات بود که موجب شد شاخص بالاتر از سطح یک میلیون و 300 هزار واحد قرار بگیرد. 

برخی از تحلیل‌گران معتقدند بخشی از فشار فروش روز چهارشنبه به تمایل سهامداران به تبدیل دارایی به نقدینگی در آخرین روز معاملاتی هفته مربوط می‌شود و شاخص پس از 5 روز صعود متوالی به تعدیل نیاز داشت. این گروه باقی ماندن شاخص در سطح بالاتر از یک میلیون و 300 هزار واحد را نشانه حمایت در این مرز می‌دانند. 

گروهی دیگر از تحلیل‌گران به تأثیر مصوبات دولت و اصلاحیه بودجه استناد می‌کنند و معتقدند ارسال اصلاحیه از سوی ابراهیم رئیسی به مجلس اثر مثبتی بر بازار خواهد داشت و دست کم در کوتاه مدت موجب رشد قیمت‌ها در بازار سهام می‌شود. در مقابل گروهی دیگر معتقدند تعلل دولت در ارسال اصلاحیه بودجه به مجلس برای ارسال سیگنال مثبت به بورس بوده و دولت در پی ادامه دادن به سیاست شوک درمانی است. این گروه می‌گویند دولت به سیاست‌های چند روزه و کوتاه مدت روی آورده است و برنامه و سیاست بلندمدتی ندارد و با نگاه بخشی به دنبال توفیق از این ستون به آن ستون است.

گروهی دیگر نیز با توجه به روند افزایش خروج نقدینگی حقیقی از بازار معتقدند اگر این روند در روزهای آتی ادامه داشته باشد قیمت‌ها روند نزولی پیدا می‌کنند. خروج پول حقیقی در سه روز انتهایی هفته روند صعودی داشت  و روز چهارشنبه بسیاری از نمادهای بزرگ و شاخص ساز بازار از جمله فملی، شبندر، وبصادر، شپنا، نوری، فولاد، وگردش، برکت، خودرو و میدکو با خروج پول حقیقی مواجه بودند. از سوی دیگر انتشار اخبار مثبت درباره مذاکرات وین و کاهش نسبی قیمت دلار در بازار فردایی به بورس تهران سیگنال نزولی می‌دهند. 

پیش بینی بورس

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید