سهم اقلام خوراکی از سبد هزینه خانوارها+نمودار

تورم ماهانه دهک های فقیر و ثروتمند در آبان 1401

کدخبر: ۵۳۷۳۰۰
هرچه از سمت دهک های فقیرتر به سمت دهک های پر درآمد جامعه حرکت می کنیم در آبان ماه شاهد به ثبت رسیدن تورم های بالاتری بوده ایم.
تورم ماهانه دهک های فقیر و ثروتمند در آبان 1401

به گزارش اقتصادنیوز، بررسی ها نشان می دهد در آبان ماه بالاترین تورم به ثبت رسیده به ثروتمندترین دهک جامعه تعلق دارد، این در حالیست که پایین ترین تورم ماهانه در 3 دهک فقیر رخ داده است.

مقایسه تورم مهر و آبان 1401

تورم ماهانه  در آبان ماه 2.1 درصد برآورد شده، این در حالیست که این شاخص در مهر 3 درصد بوده است.  تورم نقطه به نقطه  نیز در مهر ماه 48.1 درصد به ثبت رسیده که نسبت به ماه گذشته اش کمی نزولی بوده است.

همچنین تورم سالانه در دومین ماه از پاییز امسال نرخ 44 درصد را به ثبت رسانده است، به بیان دیگر میانگین قیمت کالا و خدمات در دوازده ماه منتهی به آبان امسال نسبت به میانگین  قیمت کالا  و خدمات در دوازده ماه منتهی به آبان سال گذشته 44 درصد افزایش یافته است.

بیشترین تورم ماهانه به نام دهک دهم ثبت شد

بیشترین تورم ماهانه رقم خورده در میان دهک های درآمدی به دهک دهم تعلق دارد، تورم این دهک در آبان 2.5 درصد به ثبت رسیده است. بر این اساس بیشترین تورم آبان برای ثروتمندترین گروه جامعه بوده است.

تورم ماهانه دهک های اول، دوم و سوم چند؟

پس از دهک دهم بیشترین تورم ماهانه در دهک نهم با 2.3 درصد رخ داده است. تورم ماهانه دهک های اول، دوم و سوم در میانه پاییز 1.8 درصد به ثبت رسیده است، این نرخ پایین ترین نرخ برآورد شده میان تمامی دهک ها محسوب می شود.

به طور کلی می توان گفت که هرچه از سمت دهک های فقیرتر به سمت دهک های پر درآمد جامعه حرکت می کنیم در آبان ماه شاهد به ثبت رسیدن تورم های بالاتری بوده ایم.

سهم اقلام خوراکی از سبد هزینه خانوارها

 

سهم اقلام خوراکی در سبد مصرفی دهک های کم درآمد جامعه نسبت به سهم خوراکی ها در سبد تقاضای دهک های بالا بیشتر است. به بیان ساده تر اقشار فقیر تر جامعه نسبت به گروه های ثروتمند درصدی بیشتری از درآمد خود به مواد غذایی اختصاص می دهد، البته این امر بدین معنی نیست که دهک ها پایینی هزینه زیادی بر روی کالا های خوراکی می کنند، بلکه چون درآمدشان پایین است و خوراکی ها جز اقلام ضروری محسوب می شود مجبورند نسبت بالایی از درآمد خود را به آن اختصاص دهند.

از سویی دیگر تورم اقلام خوراکی در آبان ماه 1.3 درصد برآورد شده، این در حالیست که  تورم غیر خوراکی  ها 2.7 درصد بوده است.

با توجه به اینکه  تورم خوراکی ها  به شکل قابل توجهی پایین تر بوده باعث شده تا تورم دهک های فقیر کمتر شود و دهک های پر درآمد که غیر خوراکی ها در سبد مصرفی شان وزن بالایی دارد، تورم بیشتری را به ثبت رسانده اند.

photo_2022-11-23_13-40-05

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید