از این تاریخ گوجه ارزن میشود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، گوجه فرنگی از جمله محصولاتی است که امکان انبار کردن ندارد. همه ساله در بازه زمانی اواسط آبان تا اواسط آذر با کاهش عرضه آن در بازار رو به رو هستیم. بارشهای پاییزی و نامساعد بودن راهها و جادههای مواصلاتی و همچنین چالشهای حمل و نقل سبب میشود تا در این مقطعهای زمانی با کمبود محصول در برخی بازارها مواجه باشیم که منجر به افزایش قیمت آنها میشود.
۱۵ آبان ۱۴۰۲ هر کیلو گوجه فرنگی ۱۹.۸۰۰ تا ۲۲.۸۰۰ در بازار مناطق مرکزی رو به پایین شهر بود. این نرخ در ۱۱ آذر ۱۴۰۲ به هر کیلو ۳۳.۸۰۰ تا حدود ۳۹ هزار تومان رسیده است. هفته گذشته حسین اصغری، مدیرکل دفتر سبزی، صیفی و محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص گفت، گوجه فرنگی به دلیل شرایط محصول، امکان انبار کردن ندارد به همین دلیل به میزان محدود در استان خوزستان نگهداری میشود اما مقدار آن به اندازهای نیست که بازار را در شرایط مناسبی مانند سیب زمینی و پیاز تأمین کند. به همین دلیل برنامه کشت در استانهای جنوبی در فصل پاییز انجام شده و ۴ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین به این امر اختصاص یافت. امیدواریم از این حجم زمین اختصاص داده شده حدود ۲۱۵ هزار تن محصول به بازار عرضه شود. بر اساس برآوردهای انجام شده ۱۳۵ هزار تن فقط در ماه آذر به بازار عرضه خواهد شد که به دلیل بارش باران در چند روز گذشته در مناطق جنوبی و عدم امکان تردد در مزارع برداشت محصول محدود شد؛ از این رو تا حدودی حجم گوجه فرنگی در بازار کاهش پیدا کرد. وی تاکید کرد که با بهبود شرایط اقلیمی و امکان مراجعه کشاورزان به مزارع، برداشت گوجه فرنگی انجام شده و محصول با حجم بالاتری به بازار عرضه خواهد شد.
گفتنی است یکی از موضوعهایی که با کاهش عرضه گوجه فرنگی در بازار برجسته شد صادرات این محصول بود. برخی فعالان بازار به مهر گفتند، یکی از دلایل کاهش گوجه فرنگی در بازار صادرات این محصول بوده ضمن این که بارش امکان حمل بار را به مرکز کاهش داده است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، کبری توکلی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر درباره وضعیت کشت گوجه فرنگی در شهرهای جنوبی کشور گفت: کشت محصول گوجه فرنگی از مرداد در اراضی استان بوشهر آغاز شد. عمده کشت و تولید گوجهفرنگی خارج از فصل در استان بوشهر در اراضی دشتی، دشتستان و دیر است که تولیدات آن به بازارهای مختلف استانها عرضه میشود.
وی از میزان برداشت ۷ هزار تن گوجه فرنگی خارج از فصل در استان بوشهر در ماه آبان خبر داد و بیان کرد: یکی از مأموریتهای ستاد تنظیم بازار کنترل قیمت محصول گوجه فرنگی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان این که هزینه تولید محصول گوجهفرنگی در اراضی کشاورزی استان بوشهر چند برابر سالهای قبل بود، گفت: قیمت گوجهفرنگی نسبت به هزینه آن متعادل بود و کشاورزان اقدام به صادرات محصول نکردند.
توکلی با بیان این که ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی با تلاش وزیر جهاد کشاورزی برداشته شد، گفت: سال گذشته عوارض صادراتی برای کنترل بازار و صادرات محصول گوجه فرنگی اعمال شد اما امسال صادرات آن ممنوع نیست.
وی با بیان این که پیک کاهش تولید گوجه فرنگی به پایان رسیده است، گفت: از اواسط آذر ماه برداشت گوجه فرنگی در اراضی کشاورزی استان بوشهر افزایش مییابد و تولید و عرضه محصول به بازار به اوج خود میرسد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان این که در ماههای آذر و دی بالای ۱۰۰ هزار تن گوجهفرنگی از اراضی کشاورزی استان بوشهر برداشت میشود، افزود: این میزان محصول به بازار استانهای مختلف عرضه و ارسال میشود که زمینه کاهش قیمت این محصول در بازار را فراهم میکند.
توکلی از تولید ۵۶۰ هزار تن گوجه فرنگی تا پایان فصل برداشت در اراضی استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: با توجه به این که قیمت محصول گوجه فرنگی در بازار داخلی مناسب است پیشبینی میشود میزان صادرات آن نسبت به سال قبل کاهش داشته باشد، هر چند ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی نداریم ولی تولیدکنندگان رغبت برای صادرات ندارند.
وی با بیان این که سال گذشته ۲۰۰ هزار تن گوجه فرنگی استان بوشهر صادر شد، گفت: گوجه فرنگی خارج از فصل استان بوشهر به سختی تولید میشود و هزینه تولید آن بالا است به گونهای که هزینه تولید محصول در یک هکتار اراضی گوجهفرنگی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان این که قیمت گوجه فرنگی در مزارع از ۱۵ تا ۲۳ هزار تومان عرضه میشود، تصریح کرد: گوجه فرنگی گلخانهای که با بستهبندی ویژه عرضه میشود قیمت آن متفاوت است ولی تولیدکنندگان در مزارع کشاورزی استان بوشهر قیمت گوجه فرنگی به صورت معقول عرضه میکنند.
توکلی از کاهشی شدن قیمت گوجه فرنگی در بازار خبر داد و بیان کرد: از اواسط آذر ماه قیمت فروش محصول گوجهفرنگی استان بوشهر در مزارع کاهشی میشود و پیشبینی میشود کمتر از ۱۵ هزار تومان برای هر کیلوگرم در بازار عرضه شود.