شایعه تغییر در میزان ارز مسافری تکذیب شد
بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک میکند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار میگیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.در سال 1402، اقتصادنیوز در نیمقرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان میشود.
28 اسفند 1353؛ زمینهای عباسآباد واگذار میشود
عرضه قطعات اراضی شهر عباسآباد، در بازار زمین سال نو، موجب کاهش قیمت زمین در تهران میشود.
عرضه این قطعات توسط شهرداری تهران از اوایل سال نو شروع خواهد شد، شهرداری هماکنون با تشریک مساعی مهندسان مشاور و شرکتهای سازنده شهرک درصدد قطعهبندی اراضی و اجرای طرح زیرسازی شهرک عباسآباد است.
شهرداری مدعی است برابر نقشهای که تهیه کرده در عباسآباد زیباترین شهرک جهان ساخته میشود. این شهرک باکوی نفت، کوی موسسات دولتی، کاخ شهرداری و کوی دیپلمات های ساکن تهران و از همه مهمتر بازار عباسآباد - که باعث میشود ساکنان این شهرک برای خرید مایحتاج خود به مرکز تهران نیایند – رنگ و روی دیگر میگیرد و خاصه به خاطر بازار بزرگش، در کاستن از فشار ترافیک موجود بین شمال و جنوب تهران تاثیر فراوان میبخشد.
در شهرک عباسآباد، آپارتمانهایی در ساختمانهای پنج تا 20 طبقه ساخته می شود. در این منطقه خیابانها، به طور منحنی و کمانی ساخته خواهد شد و تپههای عباسآباد را دور خواهد زد، این سیستم خیابانسازی برای نخستینبار در ایران پیاده می شود.
28 اسفند 1363؛ شایعه تغییر در میزان ارز مسافری تکذیب شد
در سال 63 میزان رشد نقدینگی کمتر از 3 درصد و میزان انتشار اسکناس کمتر از سال قبل بوده است.
با روندی که در اقتصاد کشور مشاهده میشود نرخ تورم سال 63، 10 الی 11 درصد خواهد بود.
دکتر محسن نوربخش، رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درباره عملکرد یکساله قانون عملیات بانکی بدون ربا در سیستم بانکی کشورمان گفت: خوشبختانه عملکرد یک ساله قانون عملیات بانکی بدون ربا در همین زمینهها نشاندهنده موفقیت در اجرای قانون فوق میباشد و اثرات آن در رابطه با کنترل نقدینگی و نشر اسکناس ملموس بوده و به همین جهت اثر ضدتورمی زیادی در اقتصاد کشورمان داشته و در کنترل قیمتها موثر بوده است.
نوربخش ضمن تکذیب شایعه تغییر در میزان ارز مسافران اعلام داشت که هیچگونه تغییری در این میزان داده نشده است.
وی همچنین در رابطه با حذف نام مسجدالاقصی هستند و چه اسکناسهایی که نام «مسجدالاقصی» در آنها ذکر نشده است هر دو از یک ارزش برخوردارند و حذف نام «مسجدالاقصی» به این دلیل بوده است که این مسجد به اسامی دیگری ازجمله «مسجدالصخره» نیز نامیده میشود و این باعث سوالاتی برای مسلمانان سایر کشورها شده بود و به همین لحاظ و به دلیل سمبولیک بودن این مسجد و نیز برای وحدت مسلمانان نام مسجد حذف کند.
28 اسفند 1373؛ افتتاح طرح ملی راهآهن بافق-بندرعباس
رئیسجمهور افتتاح طرح راهآهن بافق – بندرعباس را یک تحول بسیار عظیم عنوان کرد و گفت: کشورهای عضو اکو توجه زیادی به توسعه و رشد جمهوری اسلامی ایران بهویژه در زمینه حملونقل دارند، چراکه باعث گسترش همکاریهای اقتصادی این کشورها خواهد شد.
مهندس اکبر ترکان، وزیر راه و ترابری در مراسم بهرهبرداری از خط آهن بافق – بندرعباس گفت: با گشایش این خط آهن، توان جابجایی مسافر و کالا بین شمال و جنوب کشور چندین برابر افزایش مییابد.
آقای صفر مراد نیازاف، آقای پطروسیان روسایجمهوری ترکمنستان و ارمنستان در پایان مراسم افتتاح خط آهن بافق، بندرعباس در دیدار با آقای هاشمی رفسنجانی با تجلیل از نقش این طرح عظیم ارتباطی، بهره برداری از این خط آهن را نه تنها برای کشور ایران، منطقه آسیای مرکزی و قفقاز و منطقه خلیج فارس، بلکه در سطح بینالمللی و تمامی کشورهای جهان مفید و اساسی خواندند.
این طرح بزرگ که 600 میلیون دلار اعتبار ارزی و 520 میلیارد ریال اعتبار ریالی هزینه آن شده، بزرگترین طرح ملی محسوب میشود که در یک ربع قرن گذشته در کشورمان اجرا شده است. با افتتاح این طرح، علاوهبر اتصال شهر بندرعباس به مجتمعهای بندری شهید رجایی و باهنر و معادن مس سرچشمه و گلگهر به شبکه سراسری راهآهن کشورمان، ارتباط اروپا، آسیای مرکزی و قفقاز به خلیج فارس و بنادر جنوبی ایران نیز برقرار شد.
28 اسفند 1393؛ سال صدرنشینی پول
مقایسه بازدهی بازارها نشان میدهد در سال 93 بازار پول به لحاظ بازدهی واقعی گوی سبقت را از دیگر بازارها ربوده است.
این بازارها با پرداخت نرخ سود متوسط 22 درصد برای سال 93 در مقایسه با نرخ تورم 15.8 درصدی تنها بازاری بوده است که توانسته بازدهی مثبت به صورت واقعی داشته باشد.
دیگر بازارها نظیر مسکن، بورس و سکه ریزش منفی داشته است و بازار ارز نیز با وجود بازدهی 11 درصدی دلار به صورت اسمی در مقایسه با بازدهی واقعی نمره منفی گرفته است.
صدرنشینی بازار پول از دو زاویه دارای اهمیت است؛ وجه نخست اهمیت نادر بودن چنین اتفاقی است. مقایسه روندهای گذشته نشان می دهد در سالهای قبل بازدهی واقعی نرخ سود همواره منفی بوده است، اما در سالجاری این بازدهی نه تنها مثبت بوده بلکه در مقایسه با سایر بازارها رتبه اول را کسب کرده است.
وجه دوم اما نشانگر باخت سرمایهگذاری در قالب سفتهبازانه است. بازار ارز و سکه به دلیل کاهش جذابیت و رشد منفی به خوبی بیانگر این باخت هستند. در بورس و مسکن هم به معنایی می توان گفت شکل سفتهبازانه سرمایهگذاری باخته است.