قیمت دلار و درهم در فاز عقب نشینی؛ پای 3 عامل مهم در میان است/ تداوم ریزش در بازار ارز؟/ پیشبینی قیمت دلار امروز 21 آبان 1403
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز امروز در حالی فعالیت خود را از سر خواهد گرفت که روند کاهشی قیمتها همچنان پا برجاست و دلار و درهم با افت ارزش بیشتری مواجه شدهاند. «کاهش تقاضا»، «نبود عوامل افزایشی جدید» و «سفر رافائل گروسی به تهران» از جمله عوامل موثر بر نوسان منفی بازار در طی روزهای اخیر هستند.
براساس اعلام رسانهها، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار است به زودی راهی تهران شود؛ اتفاق مهمی که به گفته فعالان بازار می تواند بر روند معاملات بازار ارز اثرگذار باشد و حرکت در مسیر نزولی را تداوم ببخشد.
با این حال، قیمت دلار هرات در جریان معاملات روز یکشنبه با نوساناتی مواجه بود و در بازهای افزایشی و سپس کاهشی حرکت کرد. دلار تهران نیز در نیمه روز با نوسان مثبت همراه شد، اما در پایان معاملات، مشابه دلار هرات، روند کاهشی به خود گرفت و یک کانال عقب نشست.
قیمت درهم امارات نیز معاملات را در 18 هزار و 900 تومان آغاز کرد و در نیمه روز به 18 هزار و 960 تومان رسید. اما این پایان کار درهم امارات نبود و این اسکناس در پایان روز 18 هزار و 820 تومان قیمت خورد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم نیز به 416 تومان رسید که نشاندهنده کاهش شکاف بین قیمت برآورد شده از درهم و قیمت دلار تهران است.
بازار رسمی هم در روز گذشته مسیری متمایز از بازار غیررسمی را طی کرد و با افزایش قیمت دلار و یورو نسبت به روز شنبه همراه شد. روند افزایشی دلار نیما که از شنبه آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد و ممکن است به زودی به کانال بالاتر وارد شود. دلار نیما که در ماههای اخیر رشد قابلتوجهی داشت، در میانه آبان به ثبات نسبی رسید، اما از 19 آبان، بار دیگر به روند صعودی بازگشته است.
براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت دلار با افزایش نسبت به روز گذشته، 51 هزار و 152 تومان نرخ گذاری شد و حواله دلار (دلار نیما) نیز 290 تومانی به 49 هزار و 759 تومان معامله شد. قیمت یورو مبادلهای نیز با گپ مثبت به 54 هزار و 838 تومان رسید و قیمت یورو حواله نیز با افزایش به 53 هزار و 344 تومان رسید. قیمت درهم امارات هم در مرکز مبادله 13 هزار و 928 تومان و حواله درهم 13 هزار و 549 تومان اعلام شد.
بازار رمزارزها نیز با نوساناتی همراه بود و بیتکوین با رشد 4.7 درصدی از مرز 80 هزار دلار عبور کرد و رکورد زد. تحلیلگران معتقدند حمایت دونالد ترامپ از داراییهای دیجیتال و حمایت از قانونگذاران کریپتو در کنگره، عامل این افزایش بوده است. این رمزارز با جهش قیمتی در 24 ساعت گذشته، اکنون به سطح 81 هزار و 450 دلار رسیده است که رکورد تاریخی جدیدی محسوب میشود.
اظهارات محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی درباره آغاز برنامههای ارزی ایران پیش از انتخابات آمریکا نیز در روز یکشنبه مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت و سیگنال مثبتی به بازار ارز ارسال کرد. فرزین همچنین از «ذخایر ارزی و طلایی موجود در بانک مرکزی به عنوان تضمینی برای پایداری بازار» نام برد.
با این حال، معامله گران فنی بر این باورند که قیمت درهم امارات در روزهای آتی در محدودههای مشخص حمایتی و مقاومتی نوسان خواهد داد و محدوده 18 هزار و 800 تومان به عنوان اولین سطح حمایتی این اسکناس در نظر گرفته میشود. این سطح به دلیل فشار فروش و کاهش تقاضا در روزهای اخیر شکل گرفته است و میتواند به عنوان نقطهای برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت عمل کند.
در صورت شکسته شدن سطح حمایتی اول، محدوده 18 هزار و 750 تومان به عنوان حمایت دوم درهم مطرح میشود. این سطح به عنوان نقطهای قویتر میتواند مانع کاهش بیشتر قیمت شود و احتمال بازگشت قیمت از این سطح بالاست.
همچنین مرز 19 هزار تومان به عنوان اولین مقاومت مهم برای درهم امارات شناخته میشود. این سطح پیشتر به عنوان یک مانع روانشناسی عمل کرده است و عبور از آن میتواند نشاندهنده افزایش تقاضا باشد. در صورت عبور قیمت از سطح 19 هزار تومان، 19 هزار و 200 تومان به عنوان مقاومت بعدی در نظر گرفته میشود. رسیدن به این سطح میتواند قیمت درهم را به سمت کانالهای بالاتر هدایت کرده و خریداران جدیدی را وارد بازار کند.
براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، معاملهگران فنی معتقدند کاهش حباب دلاری درهم به 416 تومان نشاندهنده همگرایی بیشتر قیمت درهم با ارزش واقعی آن در بازار تهران است. این کاهش حباب به توازن بیشتر در عرضه و تقاضا کمک میکند و احتمال نوسانات شدید را کاهش میدهد.