آژیر خطر در بازار خودرو به صدا درآمد/ شوک ایران خودرو و سایپا به خریداران
عکس: اکوایران/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، تولید محصولات سواری سه خودروساز بزرگ کشور در پایان آذر 1403 با افت نزدیک به 10 درصدی مواجه شد تا آژیر خطر در راهروهای ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو به صدا دربیاید.
بررسی اقتصادنیوز از اطلاعاتی که شرکتهای خودروساز در سایت کدال سازمان بورس در آخرین ماه از فصل پاییز سال جاری منتشر کردهاند، نشان میدهد خودروسازان در مجموع حدود 614 هزار و 350 دستگاه انواع محصولات سواری را در خطوط تولید خود تکمیل کردند.
آمار تولید خودروی سواری در پایان آذر 1402 از نهایی شدن حول و حوش 675 هزار و 250 دستگاه انواع محصولات سواری خودروسازان حکایت میکند.
سایپاییها در میان شرکتهای خودروساز بیشترین افت تولید را در بازه زمانی یاد شده تجربه کردند. نارنجیهای جاده مخصوص در پایان آذر 1403 بیش از 189 هزار و 600 دستگاه خودروی سواری را در خطوط تولید خود تکمیل کردند.
این خودروساز در بازه زمانی مورد بررسی در سال گذشته نزدیک به 216 هزار و 300 دستگاه انواع خودروهای سواری حاضر در سبد محصولاتی خود را تولید کرد.
مقایسه آمار تولید نارنجیهای جاده مخصوص در پایان آذر 1403 به نسبت پایان آذر 1402 از افت حدود 26 هزار و 700 دستگاهی حکایت میکند. این کاهش تیراژ به زبان درصد از ریزش بیش از 12 درصدی حکایت دارد. ایران خودروییها در پایان فصل پاییز 1403 به نسبت مدت مشابه سال گذشته افت تولید بیش از 8 درصدی را در کارنامه ثبت کرد.
به گزارش اقتصادنیوز، آبیهای جاده مخصوص در پایان نُهمین ماه از سال جاری نزدیک به 348 هزار و 150 دستگاه انواع محصولات سواری را در خطوط تولید خود نهایی کردند. اطلاعات منتشر شده خودروساز ساکن کیلومتر 14 جاده مخصوص گویای این نکته است که این خودروساز توانست تیراژ 380 هزار دستگاهی را ثبت کند.
مقایسه آمار تولید ایران خودرو تا پایان آذر امسال به نسبت آذر سال گذشته از کاهش تیراژ نزدیک به 31 هزار و 900 دستگاه سواری خبر میدهد.
پارس خودرو به عنوان سومین خودروساز بزرگ کشور و زیر مجموعه خودروسازی سایپا نیز همانند شرکت مادر خود افت تولید را در بازه زمانی مورد بررسی ثبت کرد. پارس خودروییها در پایان فصل پاییز 1403 حول و حوش 76 هزار و 600 دستگاه از محصولات خود را در خطوط تولید تکمیل کردند.
این خودروساز در مدت مشابه سال گذشته حدود 79 هزار دستگاه خودروی سواری تولید کرد. بنابراین تیراژ این خودروساز با کاهش بیش از دو هزار و 300 دستگاهی روبرو شد. این اُفت تولید به زبان درصد از کاهش تیراژ حول و حوش 3 درصدی خبر میدهد.
به نظر میرسد دلیل این کاهش تولید شرکتهای خودروساز را باید در تغییرات ایجاد شده در سبد محصولاتشان جست و جو کرد.
بررسیهای اقتصادنیوز نشان میدهد ایران خودروییها در سال جاری تولید پژو پارس را متوقف کردند، این اتفاق در کنار حذف پژو 206 روی تیراژ تولید ایران خودرویی تا پایان آذر 1403 اثر گذاشت.
سایپاییها و شرکت زیرمجموعه آن یعنی پارس خودرو نیز تغییراتی در سبد محصولاتی خود تجربه کردند. نارنجیهای جاده مخصوص تازه حذف تیبا را مدیریت کرده بودند که تصمیم گرفتند تولید کوییک و ساینا را کاهش داده و به جای این دو محصول، جای بیشتری برای اطلس و سهند را در سبد محصولاتی خود ایجاد کنند.
باید منتظر ماند و دید خودروسازان در فصل زمستان چه کارنامهای به دست میآورند و در پایان سال چه تیراژ تولیدی از خود به جای خواهند گذاشت؟