توقف تولید آیفونهای محبوب و اقتصادی؛ تهدید یا فرصت؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، اپل در تصمیمیجنجالی، فروش آیفونهای محبوب و مقرون به صرفه خود را در ۲۹ کشور جهان متوقف کرد؛ موضوعی که بسیاری به آن به چشم یک خودکشی اقتصادی نگاه میکنند و معتقدند این برند بیشک بسیاری از طرفداران خود را که توان مالی بالایی ندارند از دست خواهد داد. برخی هم این تصمیم اپل را پایان عصر آیفونهای اقتصادی میدانند.
محمد یونسی، عضو هیئت مدیره اتحادیه فروشندگان تلفن همراه، درباره تصمیم اخیر شرکت اپل مبنی بر توقف تولید و فروش آیفونهای اقتصادی در 29 کشور جهان، از جمله اروپا و فراتر از آن، گفت: این تصمیم اپل موجی از نگرانیها و تحلیلها در بازار تلفن همراه ایجاد کرده است. این تصمیم نه تنها آینده برند اپل را در بازار کشورهای هدف با چالش مواجه میکند، بلکه فرصتهایی طلایی برای تولیدکنندگان و توزیعکنندگان تلفن همراه در بازارهای دیگر فراهم میسازد.
اقتصادنیوز: ارزهای رمزنگاریشده، سطوح مختلفی از شناخت و پذیرش را در سراسر جهان به دست آوردهاند. برخی کشورها، ارزهای دیجیتال را بهعنوان پول قانونی پذیرفتهاند و برخی دیگر چهارچوبهای نظارتی جامعی را برای مدیریت استفاده از آنها ایجاد کردهاند.
یونسی افزود: از دیدگاه صنف فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه، این تغییر میتواند نقطه عطفی در جهت بازتعریف الگوی عرضه و تقاضا در بازار ایران باشد. در شرایطی که برندهای اقتصادیتر توانستهاند در میان اقشار مختلف جامعه محبوبیت پیدا کنند، حذف مدلهای مقرونبهصرفه از سوی اپل میتواند فضایی برای برندهای دیگر جهت تسخیر این بخش از بازار ایجاد کند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه فروشندگان تلفن همراه تصریح کرد: در ایران، با توجه به تقاضای گسترده برای گوشیهای اقتصادی، لازم است اعضای صنف ما به این مسئله به عنوان یک فرصت نگریسته و راهکارهایی برای واردات و عرضه مدلهای جایگزین، بهویژه از برندهای معتبر آسیایی، فراهم کنند.
به گفته این فعال صنفی، همچنین، این موقعیت میتواند نقش واردکنندگان رسمی را در تنظیم بازار و ارائه گوشیهای استاندارد و قابل رقابت تقویت کند.
یونسی در ادامه گفت: از سوی دیگر، حذف مدلهای اقتصادی از سبد محصولات اپل، بار دیگر اهمیت سیاستهای حمایتی از تولید داخلی را بهعنوان یک ضرورت راهبردی نشان میدهد. تشویق به تولید گوشیهای باکیفیت ایرانی و ارتقای فناوریهای داخلی میتواند به ایجاد تعادل در بازار و کاهش وابستگی به برندهای خارجی کمک کند.
او تاکید کرد: در نهایت، صنف ما باید به صورت هماهنگ با نهادهای ذیربط، تحلیل دقیقی از تغییرات جهانی داشته باشد و استراتژیهایی برای بهرهبرداری از این موقعیت تعریف کند تا جایگاه ایران در بازار تلفن همراه تقویت شود.