گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات امروز بازار سهام

بورس سبزپوش شد؛ خروج 4 هزار میلیارد تومان در 3 روز از بازار سرمایه+ اینفوگرافیک

کدخبر: ۷۰۴۸۷۲
اقتصادنیوز: شاخص کل بورس تهران رشدی 0.83 درصدی را به ثبت رساند اما شاخص هم‌وزن برای ششمین روز متوالی نزولی شد و خروج پول حقیقی از بورس هم به روز ششم رسید.
بورس سبزپوش شد؛ خروج 4 هزار میلیارد تومان در 3 روز از بازار سرمایه+ اینفوگرافیک
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، پس از ثبت سه روز متوالی منفی، بازار سهام بالاخره رنگ سبز را به خود دید و شاخص کل بورس با رشدی 0.83 درصدی مجددا سطح 2 میلیون و 700 هزار واحدی را پس گرفت. این در حالی بود که روند منفی شاخص هم‌وزن همچنان ادامه دارد و تا نماگر هموزن بازار برای ششمین روز متوالی سرخپوش شود. شاخص هم وزن بورس با افتی 0.4 درصدی به سطح 831 هزار و 524 واحدی رسید. 

امروز ارزش معاملات خرد با رشدی 38 درصدی مواجه شد و به 8 هزار و 924 میلیارد تومان رسید، با این حال خروج پول حقیقی از بورس هم به روز ششم رسید. با 182 میلیارد تومانی که امروز از بازار خارج شد، مجموع خروج پول در این هفته بیش از 4هزار میلیارد تومان بوده است. 

امروز اما بعد از چند روز متوالی که گروه شیمیایی در صدر ارزش معاملات قرار داشت، امروز خودرویی‌ها با بیش از 750 میلیارد تومان در صدر ارزش معاملات قرار گرفتند و گروه محصولات شیمیایی و فلزات اساسی دو گروه دیگری بودند که ارزش معاملات بالای 600 میلیارد تومان را ثبت کردند. 

photo_2025-02-17_13-34-59

صندوق‌های اهرمی پرتقاضا شدند

مسعود مهدیان،‌ کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: معاملات امروز بورس تهران بعد از چندین روز متوالی ریزش و کاهش شاخص کل و اکثریت سهام امروز در ابتدا با تقاضا بخصوص در سهام شاخص ساز و صندوق های اهرمی آغاز به کار کرد.

وی در ادامه افزود: از فشار عرضه ها کاسته شده بود، اما به سرعت مجددا فشارفروش بر بازار غالب شد و از هیجانات خرید کاسته شد تا نیمه های بازار با خبر آخرین وضعیت افزایش سرمایه ایران خودرو از محل تجدید ارزیابی دارایی ها موجی از تقاضا در بازار به لیدری گروه خودرو شکل بگیرد که البته پایدار نبود و در نهایت شاخص کل به مدد چند سهم شاخص ساز همچون فولاد، فملی و ... توانست رشد حدود 22000 واحدی را ثبت کند و به کانال 700/2 واحدی برسد.

سیاست های اشتباه ادامه دارد

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: شاخص هم وزن با کاهش حدود 3000 واحدی بیانگر حال بد کلیت بازار بود. باید گفت که به واقع سرمایه گذاران هنوز اعتماد به ورود نقدینگی ندارند و البته بواسطه خبرهایی از جمله افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها، فاصله معنادار دلار آزاد با دلار توافقی، و همچنین سیاست های مبهم بانک مرگزی بابت نرخ بهره،تشدید ریسک ها وفشار های دولت جدید امریکاو پیش فروش سکه،پیش فروش ایران خودرو که واقعا هر کدام تاثیر بسزایی در ریزش چند روز اخیر و خروج مستمر پول حقیقی از بازار را دارد. و از طرفی مدل رفتار بازارساز در یک ماه گذشته که به نوعی سعی در کنترل نقدینگی در بازار داشت در صورتی که بازارهای موازی همچون طلا و دلار بستر مناسبی برای کسب سود ایجاد کردند؛ مسلما باید شاهد این وضعیت بازار و کاهش محسوس ارزش معاملات باشیم.

انتظار موج صعودی بازار در ماه آینده

به گفته مهدیان؛ باتوجه به شرایط موجود و ارزندگی مشهود بازار و به لحاظ دلاری و البته شرایط حمایتی نموداری شاخص کل و کم شدن شدت خروج پول از بازار انتظار داریم اسفند ماه بازار بتواند موج صعودی خود را استارت بزند که البته با پایان پیش فروش سکه، احتمالا منتفی شدن استیضاح وزیر اقتصاد و همچنین پایان فروش اوراق دولتی می تواند این مدل بسیار محتمل باشد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید