پیشبینی 7 کارشناس از تحولات امروز بورس پایتخت
به گزارش اقتصادنیوز روز شنبه انتظار میرفت شاخص کل درمحدوده حمایتی خود با انتشارگزارشهای مطلوب فصلی شرکتها همراه شده و مجددا تقاضا برای سهام ارزنده که دروضعیت مناسبی قرار دارند، افزایش یابد. با این حال روند نزولی که در بازار شکل گرفته بود اجازه واکنش مثبت به این رویدادها را نداد. کاهش انتظارات تورمی مانند کاهش نرخ دلار، تصمیمات خلقالساعه قانونگذار برای بازار و از همه مهمتر هیجانات رفتاری سرمایهگذاران، به نظر میرسد عامل این روند باشد.
برخی کارشناسان بر این باورند که با توجه به کاهش نرخ دلار و کاهش انتُظارات تورمی و حواشی مرتبط با صحبت های رئیس جمهور در خصوص نرخ دلار 15 هزار تومنی برای سال 1400 و پایین بودن حجم معاملات و صف فزوش 7 هزار میلیاردی در روز چهارشنبه بازار امروز نیزمنفی باشد.
برخی دیگر تاکید میکنند: با رسیدن به کف قبلی شاخص بازار دریک میلیون و 200 هزار واحد انتظار بر افزایش تقاضا بود اما ضعف تقاضا موجب فزونی عرضه ها و شکسته شدن این سطح شد، واکنش بازار تشکیل مجدد صفهای فروش بعد از ریزشهای سنگین بود، با این تفاسیر اینکه ریزشها تا کجا ادامه دارد و چه زمان بازار رشد خواهد کرد بسیار مبهم و نامعلوم شد اما چیزی که واضح است اینکه پس از تورم اخیر دوباره سهام برخی شرکتهای بزرگ و بنیادی، به ارزانترین دارایی تبدیل شده است.
در مقابل بعضی تحلیلگران تاکید میکنند: اگرچه که حال این روزهای بازار خوب نیست اما هر روز بیشتر از روز قبل فرصتهای سرمایه گذاری بهتری در حال فراهم شدن است، در حال حاضر به نظر میرسد فعالانی که در بازار سهم دارند و کسانی که تازه وارد شده اند با صبر پاداش خود را دریافت خواهند کرد البته باید گوشه چشمی به شرایط اقتصادی جهانی و احتمال تورم در اقتصادهای خارجی نیز داشت. که در صورت بروز ریسک جدید تصمیمات بهتری اتخاذ شود . از طرفی مشکلات اقتصادی داخلی،کسری بودجه ی دولت و رشد نقدینگی نیز همچنان پا برجاست و در میان مدت یا بلند مدت ممکن است بتواند محرک بازارهای داخلی شود.