طوفان توییتری سهامداران در پی اظهارات بورسی نامزدهای انتخابات
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیایاقتصاد این روزها اکثر فعالان حوزه بورس چشم به صحبتهای بورسی نامزدهای انتخابات دوختهاند و نظراتشان را درباره اظهارنظرهای نامزدها با یکدیگر به اشتراک میگذارند. برای مثال؛ عدم واریز منابع صندوق توسعه در زمان مقرر، عدماجازه استفاده از تسهیلات برای صندوقها و سبدگردانها، فشار به بانکها برای خرید اوراق دولت و... از جمله نکاتی بود که در توییتر بورسیها در رابطه با یکی از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری مطرح میشد. آنها بعد از برنامه تبلیغاتی این نامزد انتخابات در صداوسیما و صحبتهایش با ذکر دلایل فوق از او انتقاد میکردند که در زمانی که سمت قانونی داشته است، عامل چنین اتفاقهایی در حوزه بورس بوده است.
البته که تمام فضای توییتر بورسیها در انتقاد از این نامزد انتخابات ریاستجمهوری نیست و خیلیها هم هستند که از او حمایت میکنند و در مقابل چنین انتقادهایی موضع میگیرند. یکی از اصلیترین صحبتهایی که در مواجهه با این انتقادها از سوی کاربرانی که سعی در حمایت از این نامزد انتخابات دارند، این است که اگر سهامداران از مکانیزم بازار درک درستی داشته باشند، هیچوقت یک مدیر میانی را عامل ریزش بازار معرفی نمیکنند. به اعتقاد آنها عوامل متعدد کلانی در ریزش بازار و وضعیت بورس نقش داشتهاند.
آنها همچنین به این مساله میپردازند که افرادی با نیت سیاسی و انتخاباتی در تلاش هستند تا ریزش بورس و بالا رفتن قیمت دلار را به این نامزد انتخابات ربط بدهند و ذهن مردم را از مسائل کلانتر که عامل ریزش بورس و نوسان قیمت ارز بوده است، دور کنند. این دسته از کاربران که در چند روز گذشته هیچ صحبتی درباره نامزد خاصی نمیکردند، بعد از شروع برنامههای تبلیغاتی نامزدها در صداوسیما، حالا با صراحت در حال حمایت از فرد مدنظر خود هستند. آنها درباره این نامزد خاص که انتقادها و کنایههایی هر روز علیه او در شبکهاجتماعی توییتر و گعده بورسیها در شبکههای اجتماعی مطرح میشود، در مقام دفاع بر میآیند و میگویند که او از جنس بازار سرمایه است. به حوزه بانک و سرمایه اشراف دارد. این دسته از کاربران بعد از ذکر دلایلشان سعی میکنند بدون جلب توجه خاصی به این موضوع بپردازند که اگر سهامداران دغدغه بهبود اوضاع بورس و سرمایههایشان را دارند، این نامزد گزینه مطلوبی است.
اما تمام بحثها درباره شرایط اقتصادی، بورس و قیمت ارز به کاربران شبکههای اجتماعی خلاصه نمیشود. در همین شبکههای اجتماعی که این روزها مخاطب پر و پا قرصی دارند، نامزدهای انتخابات هم به میدان آمدهاند و در صفحههایشان با بازنشر صحبتهای رقبا نظراتشان را درباره مباحثی که آنها در نوشتههایشان مطرح کردهاند، مینویسند.
در اکوایران ببینید:افت دوباره ارزش معاملات
روز گذشته یکی از نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات با بازنشر توییت یکی از نامزدهایی که بورسیها این روزها زیاد درباره او در صفحههایشان مینویسند، «رشد اقتصادی تقریبا صفر، کاهش ۳۵ درصدی درآمد سرانه خانوار، تورم ۵۰ درصدی و فاصله ۱۶ برابری درآمد دهکهای بالا و پایین» را به گردن سیاستهای اقتصادی او انداخت. اما در بین وعدههای اقتصادی و اما و اگرهای فعالان حوزه بورس و اقتصاد در رابطه با نگاه نامزدها به وضعیت اقتصادی یا بازار سرمایه، خیلی از فعالان شبکههای اجتماعی معتقدند که نامزدهای انتخابات آنطور که باید و شاید برنامه مشخص و جامعی با راهکارهای عملی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی حال حاضر کشور ارائه نکردهاند.
در اکوایران ببینید:از کنسرت تا گردشگری | وعده های فرهنگی نامزد های انتخاباتی
دیروز رضا کاشف، مدیر کل امور بینالملل سازمان تامین اجتماعی که در توییتر خود نظرات شخصیاش را منتشر میکند، در همین رابطه نوشت: «هر نامزد ریاستجمهوری که از افزایش قدرت خرید جامعه و بهبود معیشت و درآمد خانوارها سخن بگوید اما برنامهای برای حذف سرکوب دستمزدها و گسترش پوشش تامین اجتماعی نداشته باشد توفیقی در کاهش فقر و پرداخت اعانه کمتر و حفظ کرامت فقرا حاصل نمیکند.»