تجهیز فرانسه به ۴ زیردریایی هستهای جدید به ارزش میلیاردها یورو
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، یورونیوز اعلام کرد، این شناورها که قرار است تا سال ۲۰۳۵ عملیاتی شوند، ظاهرا بخشی از یک برنامه نظامی بزرگتر فرانسه را تشکیل میدهند.
نخستین زیردریایی اتمی فرانسه به نام «ردوتابل» (سهمگین) پنجاه سال پیش عملیاتی شد. در سال ۱۹۹۷، فرانسه کار جایگزینی چهار فروند «اساسبیان» یا زیردریایی حامل موشک بالستیک هستهای کلاس «تریومفان» به جای ردوتابل و پنج ناو همراه آن را آغاز کرد که شامل «لوتریومفان» (۱۹۹۷)، «تمهرر» (بیپروا، ۱۹۹۹)، «ویژیلان» (هشیار، ۲۰۰۴)، و «تریبل» (مهیب، ۲۰۱۰) بود.
طول این زیردریاییها ۱۳۸ متر و عرض آنها ۱۲.۵ متر است و فضای لازم برای استقرار ۱۱۰ نفر خدمه نظامی و فنی در آنها در نظر گرفته شده است. این شناورها با موتور مجهز به راکتور هستهای هدایت میشوند و ظرفیت مجهز شدن به ۱۶ کلاهک هستهای تاکتیکی ام۵۱ را دارند. این کلاهکها با تقویتکنندههای سه مرحلهای مشابه موتور موشک فضایی آریان ۵ عمل میکنند.
بر پایه آنچه در وبسایت شرکت سازنده این زیردریاییها آمده، آنها مجهز به نسل جدیدی از موشکهای بالستیک هستند که شش تا ده کلاهک هستهای دارند.
در وبسایت شرکت فرانسوی «مر اِماریتیم» نوشته شده که برد کلاهک ام۵۱، ۹ هزار کیلومتر و قدرت تخریبی آن هزار برابر بمبی است که نیروی هوایی آمریکا در سال ۱۹۴۵ روی هیروشیمای ژاپن انداخت.
این شناورها هم اکنون در بندر برست در غرب فرانسه مستقر هستند.
به غیر از این چهار اساسبیان، نیروی دریایی فرانسه همچنین دارای ۶ فروند زیردریایی تهاجمی هستهای دیگر است که در ساحل شهر تولون در جنوب مستقر هستند. این زیردریاییها عبارتند از «روبیس» (۱۹۸۳)، «سفیر» (۱۹۸۴)، «کازابیانکا» (۱۹۸۷)، «زمرد» (۱۹۸۸)، «آمتیست» (۱۹۹۲) و «پرل» (مروارید، ۱۹۹۳).
این شناورها با ۷۰ متر طول از کلاس تریومفان کوچکتر هستند و میتوانند تا ۷۰ نفر خدمه را در خود جای دهند. آنها توسط رآکتورهای هستهای تغذیه میشوند و مجهز به ۴ پرتابگر اژدر ضد کشتی «اگزوسه» هستند.
اعلام برنامههای جایگزینی زیردریاییهای موشک بالستیک در حالی صورت میگیرد که به نظر میرسد تحرکات نیروی دریایی فرانسه رو به فزونی گذاشته است.
هفته گذشته، فلورانس پارلی گفت که یک زیردریایی تهاجمی هستهای فرانسه به همراه دو کشتی نیروی دریایی اخیراً در دریای چین جنوبی گشتزنی کرده است.
خانم پارلی در توییتر نوشت: «گشتزنی فوقالعاده در دریای چین جنوبی به پایان رسید. این دلیل محکم و اثباتکننده ظرفیت نیروی دریایی فرانسه برای استقرار بلند مدت در نقاط دوردست با همراهی متحدان راهبردی ما (در منطقه) یعنی استرالیا، آمریکا و ژاپن است.»
وزیر دفاع فرانسه در پرده دیگری از نمایش قدرت نیروی دریایی تحت فرمان خود، در روز جمعه ۱۹ فوریه (یکم اسفند) اعلام کرد ناو هواپیمابر فرانسوی شارل دو گل به زودی برای انجام مأموریتی «چند ماهه» در ادامه عملیاتی که در سال ۲۰۱۴ برای مبارزه با گروه داعش در عراق و سوریه آغاز شد، به خاورمیانه اعزام میشود.