روش ساده ای برای تشخیص عسل اصل
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز، کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تقلب در تولید عسل معمولا به دو صورت انجام میشود که یکی تغذیه زنبور با شکر و دیگری تولید عسل با شکر، آب و اسانس بدون دخالت زنبور است.
سعید کرانیان افزود: بعضی افراد برای سودجویی بیشتر یا عدم مدیریت کافی زنبورستانها اقدام به تغذیه کندو با شربت شکر میکنند که این کار تقلب در تولید عسل محسوب میشود، در این مورد تنها با انجام آزمایش میتوان تقلبی بودن عسل را تشخیص داد که یکی از آنها اندازه گیری ساکاروز در عسل است و نباید بیشتر از ۵ درصد باشد.
وی خاطرنشان کرد: بعضی از افراد نیز بدون دخالت زنبور با شکر آب و اسانس به صورت پنهانی اقدام به ساخت عسل میکنند که عرضه این ماده علاوه بر ضایع کردن حرفه زنبور داری باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان میشود.
این کارشناس نظارت بر مواد غذایی اظهار داشت: عسل دست ساز با گذاشتن در دهان مانند آب نبات سفت باقی میماند و دیر حل و جذب میشود، ولی عسل طبیعی سریعا آب را به خود جذب میکند، عسل خوب عسلی است که رنگ کهربایی تیره یا همانند عقیق داشته باشد.
کرانی یادآور شد: عسل طبیعی اگر ۲۴ ساعت در یخچال بماند، شکرک نمیزند و اگر قاشقی از آن برداشته شود به صورت باریکهای ممتد قطع نمیشود.
وی گفت:عسلی که توسط زنبور عسل تولید شده باشد هنگامی که در دهان قرار میگیرد توسط مخاط دهان و رگهای زیر زبانی جذب میشود، برعکس عسلهای دست ساز که مانند آب نبات روی زبان مانده و خیلی دیر حل میشود.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه استفاده از آب یک راه ساده برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی است، گفت:عسل را در آب سرد بریزید، خواهید دید که عسل طبیعی کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ میکند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل میشود، اما عسل تقلبی سریع در آب حل میشود.