خبرتلخ معاون وزیر بهداشت / به قله مرگ و میر نرسیده ایم
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه هنوز در حال پیگیری هستیم و به پیک نرسیده ایم، اظهار کرد: در ۱۰ روز آینده روند افزایشی را خواهیم داشت، ۲۶ و نیم درصد تعداد مراجعان سرپایی، ۳۲ درصد تعداد بیماران بستری شده و ۳۸ درصد تعداد بیماران فوت شده افزایش پیدا کرده است.
او با اشاره به اینکه اول فروردین اکثر شهرهای کشور زرد یا آبی بود، گفت: ۳۱ فروردین ماه اکثر کشور قرمز شد اما در ۲۵ اردیبهشت به شرایط نرمالی رسیدیم و اکثر شهرها نارنجی یا زرد بودند ولی به تدریج با ورود ویروس دلتا الان به وضعیتی رسیده ایم که نزدیک به ۹۰ درصد شهرهای کشور قرمز یا نارنجی هستند.
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اندونزی، روسیه و آمریکا در مدت اخیر معمولاً جزو ۱۲ کشور اول از لحاظ میزان بستری و فوت بودند، اظهار کرد: امروز ۳۴۸۳ مورد بستری جدید داشتیم، در مواقع پیک بالای ۱۰ درصد این تعداد ممکن است فوت کنند.
او با اشاره به اینکه امروز ۳۶۶ فوتی داشتیم، بیان کرد: در مجموع جانباختگان ما در کشور ۹۰ هزار و ۹۹۶ نفر به دلیل کرونا است، اما ممکن است به کانال ۴۰۰ یا ۵۰۰ فوتی هم برسیم، الان به دلیل تجهیزاتی که توانستیم تهیه کنیم امکانات گسترش پیدا کرده است لذا میزان مرگ و میر نسبت به پیک آبان ماه پایین تر است.
کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی در کشور به ۳۹ درصد
حریرچی تصریح کرد: رعایت شیوه نامه های بهداشتی در کشور به ۳۹ درصد کاهش پیدا کرده است، این درصد کمترین مقدار در طی یک سال اخیر بوده است.
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مطلوب ما ۹۰ درصد است عنوان کرد: هر وقت میزان رعایت شیوه نامههای بهداشتی در کشور کم شد تعداد مبتلایان بالا میرود، در هرمزگان، کرمان، البرز و گیلان رعایت شیوه نامهها کمتر از ۳۰ درصد است، به عبارت دیگر در کشور ۶۱ درصد دستورالعملها را رعایت نمیکنند، در این استانها بیش از ۷۰ درصد شیوه نامهها را رعایت نمیکنند.
او با اشاره به اینکه استفاده از ماسک در هرمزگان فقط ۲۹ درصد است، گفت: در گیلان ۳۰ درصد از ماسک استفاده میکنند و لذا این استانها درگیری بیشتری دارند، اعمال نظارتها به وضوح در سطوح اجرایی علیرغم اینکه در سطوح بالا توصیه میشود کاهش پیدا کرده است و از طرفی تابآوری مردم کم شده است، ۱۸ ماه است که درگیر کرونا هستیم.
حریرچی ادامه داد: تضعیف سرمایه اجتماعی در حوزه کرونا صورت گرفته و تقلیل اعتماد عمومی به وجود آمده است انگار که مردم با خودشان یا با گروه دیگری لجبازی میکنند، مردم خطر را میدانند، ولی اقتضائات لازم را رعایت نمیکنند، لذا راهکار بازگشت اعتماد عمومی و اجماع در راه حلها است.
او با اشاره به اینکه در دولت بعدی باید روی این موضوع اجماع شکل بگیرد، اظهار کرد: راه نجات اصلی، واکسیناسیون عمومی سریع برای همه مردم است و حتی فراتر از گروههای هدف باید پوشش واکسیناسیون را به زیر ۱۸ سال تامین بدهیم.
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینکه حتماً باید واکسیناسیون جلوتر انجام میشد، گفت: دزهایی که به دست حوزه بهداشت و درمان رسیده محدود است، مجموعه واکسنهای وارداتی به ۲ میلیون نمیرسد.
حریرچی با اشاره به اینکه هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که کوتاهی در خصوص کرونا صورت نگرفته است گفت: واقعیت این است که در نهایت صداقت تلاش شده تا حداکثر ممکن واکسن فراهم شود، مقاطعی بوده که اسیر بودیم تا ۸ میلیون دلار برای واکسن کوبایی را جابجا کنیم.
او افزود: واکسن در حال ورود به کشور است به طوری که اهدایی کشور ژاپن را داشتیم و برخی از کشورها تقریباً تصمیم گرفتند که دز سوم واکسن را در پیش بگیرند لذا این موضوع دوباره بازار واکسن را به هم خواهد زد.
قائم مقام وزیر بهداشت تصریح کرد: اصول شناخته شده در مورد واکسن تغییر پیدا کرده است، الان صحبت از دز یادآور است، کشور آلمان با آسترازنکا شروع کرد الان دز دوم را به جای آسترازنکا، فایزر میزنند.
او با اشاره به اینکه طبق پیشبینی یک مرکز بین المللی منحنی و مرگ امروز حدود ۳۰۰ بود، گفت: طبق پیش بینی دانشگاه واشنگتن در یک ماه آینده تعداد فوتیها حتی به ۶۰۰نفر هم میتواند افزایش پیدا کند، اگر دستورالعملها را رعایت نکنیم حتی ممکن است این تعداد به نزدیک ۸۰۰ مورد هم برسد، افزایش سرعت واکسیناسیون اثرات میان مدت و درازمدت دارد البته اثرات کوتاه مدت هم دارد، باید بتوانیم روزانه یک درصد را واکسینه کنیم.
حریرچی ادامه داد: مدارس و دانشگاهها یک چهارم جمعیت هستند که تعطیل بودند و شهرهای قرمز منع تردد شبانه داشتند، در دو ماه گذشته نسبت به شرایط قبل کرونا بیشتر تحرک داشتیم، به طوری که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمیکنیم.
قائم مقام وزیر بهداشت تصریح کرد: واکسیناسیون در کشور ما دیر انجام شد لذا نسبت به کل جمعیت عقب هستیم، اما نسبت به گروههای هدف دستاورد خوبی داریم که این ناشی از فهم و فرهنگ مناسب مردم است، در گروههایی که اعلام کردیم، مردم ۸۰ یا ۷۵ درصد اقدام به تزریق واکسن کردند که بسیار موضوع مهمی است.
واکسن دپو شده در وزارت بهداشت نداریم
حریرچی با اشاره به اینکه واکسن دپو شده در وزارت بهداشت نداریم، عنوان کرد: مشکل کمبود سِرم حل خواهد شد، رمدسیویر ۷۰۰ هزار تومان است که بعضی بیمارستانها با بیمه قبول نمیکنند.
او گفت:مشکلاتی که پیش میآید فشارش بر مردم وارد میشود، برخی داروهایی وجود دارد که طبق اعلام رسمی کمیته علمی و معاونت درمان داروهای مفید در کرونا نیستند، در دنیا خیلی از داروهایی که به صورت روتین استفاده میشود چندان موثر نیست.