تولید نوعی جدیدی از واکسن کرونا بدون نیاز به نگهداری در یخچال
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، مدیکالاکسپرس نوشت، واکسنهای کووید-۱۹ کنونی نیازمند نگهداری در سرما هستند و ظرفیت تولید پیچیدهای دارند. این موضوع باعث شده که تولید و توزیع آنها به طور گسترده به خصوص در کشورهای کمتر توسعه یافته، کار دشواری باشد اما نوع جدیدی از واکسن میتواند به طور بالقوه آسانتر تولید شده و نیازی به ذخیره در یخچال نداشته باشد.
محققان بیمارستان کودکان بوستون به رهبری "هید پلوگ"(Hidde Ploegh)، "نوالیا پیششا"(Novalia Pishesha) نویسنده اول مقاله و "تیبو هارمند"(Thibault Harmand) باور دارند که فناوری آنها میتواند به پر کردن خلاء واکسیناسیون جهانی کمک کند و برای سایر واکسنها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
این واکسن در موشها باعث ایجاد پاسخ ایمنی قوی علیه ویروس سارس-کوو-۲ شد و با موفقیت منجمد و خشک شد و بدون از دست دادن کارایی مجددا بازسازی شد. در آزمایشها این واکسن برای دستکم هفت روز در دمای اتاق پایدار و قوی باقی ماند.
برخلاف واکسنهای کووید-۱۹ کنونی این طراحی جدید کاملا مبتنی بر پروتئین است به همین دلیل بسیاری از تاسیسات قادر به تولید آن هستند. این واکسن دو بخش دارد، آنتیبادیهای خارج شده از آلپاکاها که به نانوبادی شناخته میشوند و بخشهایی از پروتئینهای سنبله ویروس که به گیرندههای سلولانسانی متصل میشوند.
"پیششا" میگوید: ما همچنین میتوانیم این واکسن را برای سویههای مختلف ویروس سارس-کوو-۲ به سرعت و آسان تولید کنیم.
نانو بادیها بخش اساسی در فناوری واکسن هستند. آنها که به طور خاص برای هدف قرار دادن سلولهای سازنده آنتیژن که سلولهای ضروری برای سیستم ایمنی هستند، طراحی میشوند.
"پلوگ" میگوید: واکسنهای کنونی در محل تزریق تولید پروتئین سنبله را تحریک میکنند و تصور میشود که به طور غیرمستقیم سلولهای سازنده آنتیژن را تحریک میکنند. اما حذف واسطه و ارتباط مستقیم با سلولهای سازنده آنتی ژن کارآمدتر خواهد بود.
در آزمایش روی موشها، واکسن باعث ایجاد ایمنی هومورال قوی در برابر سارس-کوو-۲ و تحریک مقادیر زیادی از آنتیبادیهای خنثیکننده پروتئین سنبله ویروس شد. این واکسن همچنین ایمنی سلولی قوی ایجاد کرد و باعث تحریک سلولهای T کمک کننده شد.
از آنجا که این واکسن برخلاف فایزر و مدرنا مبتنی بر پروتئین است تولید آن در مقیاس بالا راحتتر است.
"هارمند" میگوید: برای تولید این واکسن نیازی به فناوری و تخصصی که برای واکسنهای مبتنی بر آرانای پیامرسان داریم، نیست. این موضوع کمک میکند تا واکسن را در بسیاری از مناطق جهان تولید و به مصرف برسانیم.
این گروه حق اختراع خود را به ثبت رساندهاند و اکنون امیدوارند تا شرکتهای داروسازی و بیو ان تک برای انجام آزمایشهای بیشتر و آزمایش بالینی با آنها همکاری کنند.