بیماریهای آلرژیک احتمال ابتلا به کرونا را کاهش میدهد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، بر اساس مطالعات مختلف نژاد، چاقی، معاشرت بدون رعایت فاصله اجتماعی و استفاده نکردن از ماسک هر یک به تنهایی احتمال ابتلا به کرونا را افزایش میدهند.
پایگاه خبری ساینس گزارش داد، محققان انگلیسی برای بررسی تمام عوامل خطر ابتلا به کرونا در فاصله بین ماه می سال ۲۰۲۰ تا فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی ((اردیبهشت ۱۳۹۸تا بهمن ۱۳۹۹)، اطلاعات بسیاری از بزرگسالان در این کشور را مورد مطالعه قرار دادند و در این مطالعه عوامل مختلفی از قبیل سبک زندگی، رژیم غذایی، درمان و سطح فرهنگی و اقتصادی را هم لحاظ کردند.
از طرفی بیماری زمینهای، استفاده از داروی خاص و شرایط واکسیناسیون داوطلبان نیز بررسی شد. میانگین سنی شرکتکنندگان در این بررسی ۵۹ سال بود و ۷۰ درصد آنان را زنان تشکیل دادند. از میان ۱۵ هزار و ۲۲۷ شرکت کننده در این پژوهش، تقریبا سه درصد به عفونت مبتلا بودند و ۳۲ نفر نیز در بیمارستان بستری شده بودند.
نتایج این بررسی نشان میدهد برخی عوامل به طور مستقل با افزایش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ مرتبط است. بر این اساس افرادی با نژاد آسیایی یا آسیایی مقیم انگلیس بیش از سایرین در معرض ابتلا به عفونت قرار دارند. همچنین خانوادههای پرجمعیت و پر رفت و آمد بیش از سایرین در معرض ابتلا هستند.
افراد چاق یا دارای اضافه وزن هم بیش از سایرین در معرض عفونت شدید هستند.
در ادامه نتایج این بررسی آمده است: بیماری آتوپیک که توسط آلرژنها (مانند گرده) ایجاد میشود و شامل اگزما، درماتیت (التهاب پوست)، تب یونجه و رینیت (التهاب مخاط بینی) آلرژیک است، احتمال ابتلا به عفونت کرونا را نسبت به زمانی که این بیماریهای آلرژیک یا آسم وجود نداشته باشد، ۲۳ درصد کاهش میدهد.
نتایج بعدی نشان میدهد افرادی که به بیماری آتوپیک و آسم به طور همزمان مبتلا هستند، ۳۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به عفونت کرونا قرار دارند. همچنین افرادی که از داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی استفاده میکنند ۵۳ درصد کمتر در معرض علائم شدید عفونت قرار دارند.
این مطالعه میتواند تا اندازهای عوامل خطر بروز کرونا را مشخص کند و در پیشگیری از بیماری موثر باشد.
نتایج این مطالعه در نشریه Thorax منتشر شده است.
بر اساس آخرین آمار تاکنون ۲۶۳ میلیون و ۵۷ هزار و ۸۵ نفر در جهان به این ویروس مبتلا شدهاند. ۲۳۷ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۷۵ نفر بهبود یافتهاند و پنج میلیون و ۲۳۳ هزار و ۳۳۶ نفر جان خود را از دست دادهاند. آمریکا با ۴۹ میلیون و ۴۲۸ هزار و ۹۱۳ نفر بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص داده است.