افتخار یک نماینده به بیانیه جنجالی مجلس/ قالیباف شکایت کرد، احمدی بیغش عصبانی شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، بررسی سوال تعدادی از نمایندگان از وزیر بهداشت و درمان و بررسی نحوه مدیریت زنجیره تامین و توزیع دارو و علل کمبودهای اخیر آن در دستور کار جلسات علنی هفته گذشته مجلس شورای اسلامی قرار داشت و در این میان خبرهای مهمی نیز از سوی نمایندگان مجلس منتشر شد که این خبر مروری بر آنهاست:
پربازدیدترین خبر این هفته مجلس به حاشیه بیانیه ۲۲۷ نماینده در رابطه با برخورد با اغتشاشاگران اختصاص داشت که مالک شریعتی نیاسر نماینده تهران گفت «به بیانیه ۲۲۷ نماینده افتخار میکنیم».
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در بیانیه مجلس ما خواستار برخورد با افرادی که ناامنی ایجاد کرده و قتل انجام میدهند شدهایم اما از آنجا که این بیانیه موثر واقع شد عدهای با جعل نامهای، آن را به مجلس شورای اسلامی نسبت دادند که ما خواستار برخورد با معترضان و مردم عادی شدهایم.
شریعتی همچنین گفت: یک بیانیه با امضای ۲۲۷ نفر از نمایندگان از تریبون مجلس قرائت شد که قابل دفاع است. در این بیانیه ما خواستار برخورد با افرادی که ناامنی ایجاد کرده، قتل انجام دادهاند و امثال شهید علی وردی را به شهادت رساندند شدهایم. این بیانیه قابل دفاع بوده و به آن نیز افتخار میکنیم.
خبر بعدی نیز به حاشیه های یک شکایت مربوط میشد که محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی از بیژن نوباوه شکایت کرده بود و نیکزاد نایب رئیس مجلس توضیحاتی درباره آن در صحن علنی مجلس ارائه کرد و در پاسخ به اظهارات محمود احمدی بیغش که از عملکرد محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد، گفت: نطق حق هر نماینده است، اما انصاف حکم می کرد شما این نطقتان را زمانی که رئیس مجلس بود بیان می کردید.
این حاشیه ها بعد از این اتفاق افتاد که بیژن نوباوه اعلام کرد قالیباف از او به اتهام نشر اکاذیب شکایت کرده است و در گفتوگو با ایسنا با اعلام این خبر گفت: بعد از ماجرای رسوایی سیسمونی نوه آقای قالیباف که بازتاب بسیاری در جامعه داشت، توسط تعدادی از نمایندگان مجلس بیانیهای خطاب به رهبری تهیه شده بود که در انتهای آن بدون آنکه با نمایندگان مطرح شود، مطلبی در حمایت از رئیس مجلس اضافه کرده بودند.
خبر مهم بعدی به حوزه فرهنگیان ارتباط داشت که اعلام شد سقف اعمال مدرک تحصیلی آنها برداشته شده است.
جبار کوچکی نژاد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: قبلا مجلس قانونی درباره اعمال مدرک تحصیلی فرهنگیان تصویب کرد که در مرحله اجرا تفسیر به گونهای بود که تنها «تا دو مدرک تحصیلی» فرهنگیان در حکم کارگزینی آنها اعمال شود؛ یعنی برای فردی با مدرک فوق دیپلم، فقط دو مدرک لیسانس و فوق لیسانس لحاظ شده و برای او مدرک دکترا اعمال نمیشد.
اما این خبرها هم جزء خبرهای مهمی بودند که در هفته ای که سپری شد از مجلس مخابره شدند.
موسی غضنفرآبادی سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس گفت که در جلسه بعدی هیات نظارت درباره شکایت فراجا از ۴ نماینده تصمیمگیری میشود.
حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «دولت ۷۰۰۰ میلیارد تومان برای افزایش فوقالعاده ویژه کارکنان در اختیار دارد»، گفت: طرح مباحثی همچون فروش اموال توسط دستگاه ها جهت پرداخت فوق العاده ویژه کارکنان درست نیست و چنین چیزی در مصوبه مجلس وجود ندارد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم در جریان بررسی سوال تعدادی از نمایندگان از وزیر ارتباطات پیرامون اقدامات انجام شده برای توسعه شبکه ملی اطلاعات گفت: قطعا انتقال کاربران و کسب و کارها از یک پلتفرم خارجی به داخلی با کار دستوری امکان پذیر نیست و باید با انجام تسهیلگری و ایجاد انگیزه بستر این انتقال را فراهم کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر تضمین امنیت کاربران بسیار مهم است، اخیرا رئیس قوه قضاییه آییننامهای را براساس فتوای مقام معظم رهبری در خصوص صیانت از اطلاعات کاربران به همه دستگاههای نظارتی ابلاغ کرده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با صدور پیامی در پی حادثه تروریستی چهارشنبه(۲۵ آبان) در ایذه از ماموران امنیتی و انتظامی خواست نسبت به شناسایی آمران و عاملان این حادثه اقدام کنند.
قالیباف همچنین در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی روز یکشنبه (۲۲آبان) گفت که مجلس دوست دلسوز دولت است و در کنار دولت پیگیر گرهگشایی از مشکلات مردم هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید اسقاط خودرو در کشور تعطیل شود، گفت: مجلس باید هم به خط تولید و هم مسائل زیست محیطی و هم مردمی که توان خرید موتور ۴۰ میلیونی را از دست دادهاند، توجه کند.
الیاس نادران نماینده تهران هم در نطق خود در جلسه علنی مجلس گفت که در کلانشهر تهران انتخابات به قمار تبدیل شده است و نظام دوپایه در کشور کارآمدی ندارد.
وی همچنین یکی از دلایل ناکارآمدی حوزه اقتصادی و فرهنگی را ریشه در انحراف فضای سیاسی کشور دانست و گفت: بعد از جنگ به مرور اثرگذاری احزاب، تشکل ها و نهادهای روحانی در ساحت سیاسی کشور کمرنگ شد و مجموعه ای از عناصر باسابقه اطلاعاتی و امنیتی با گرایش سیاسی نزدیک به هم مدیریت صحنه را به دست گرفتند.
واکنش سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نماینده تبریز به سخنان اخیر رئیس جمهور آذربایجان هم جزء خبرهای مهم هفته گذشته مجلس بود که گفت: چقدر این رئیس جمهور نسبت به تاریخ بی اطلاع است، اگر دقت کنید متوجه می شوید که آذربایجان از ایران جدا شد و اگر بنا باشد کسی ملحق شود باید نخجوان به ایران ملحق شود.
البته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به نگرانی های مردم از وضعیت بازار سرمایه هم گفت: دولت هر چه سریعتر تصمیماتش را برای بهبود وضعیت بورس از جمله بیمه داراییها و پورتفوی سهامداران خرد عملیاتی کند.
محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس هم ضمن محکومیت دیدار رئیس جمهور فرانسه با مسیح علی نژاد و همراهانش گفت که رئیسجمهور فرانسه با یک «عجوزه» دیدار کرد و آن را دخالت قطعی در امور ایران دانست.
زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی روز سه شنبه (۲۴آبان) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی سوال تعدادی از نمایندگان در خصوص اقدام وزارت ارتباطات برای توسعه شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: تا پایان دولت ۲۰ میلیون خانوار و کسبوکار تحت پوشش فیبر نوری قرار میگیرند و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از ۳۰ درصد در زمان تحویل دولت سیزدهم به بیش از ۵۹ درصد در ظرف یکسال و اندی رسیده است.
کمال حسین پور نماینده پیرانشهر هم خواست که متن بیانیه ۲۲۷ نماینده و اسامی امضاکنندگان آن در اختیار رسانهها قرار گیرد و گفت که یکی از وظایف مهم هیات رئیسه حفظ شأن، منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق جایگاه قانونی نمایندگان است.
اما علی نیکزاد نایب رئیس مجلس که اداره جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به این تذکر گفت: روابط عمومی مجلس نامه کذایی را تکذیب کرده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم با ارائه گزارشی از علل کمبود دارو در کشور در صحن علنی مجلس گفت: ۴ ماه از شروع طرح دارویاری می گذرد. اکنون در مرحله گذار و انتقال از یک وضعیت موجود به وضعیت انقلابی هستیم که در دوران گذار مشکلاتی داشتیم.
بهرام عین اللهی در جلسه علنی صبح روز سه شنبه(۲۴آبان) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو و علل کمبودهای اخیر در کشور (گزارش دوم از نحوه اجرای طرح دارویار) گفت: با حمایت نمایندگان مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ اختیار به وزارت بهداشت برای اجرای طرح دارویاری داده شد؛ در طرح دارویاری موضوع سیاست های ارزی در تامین دارو، ملزومات و تجهیزات پزشکی مدنظر بوده است.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره آخرین وضعیت طرح ساماندهی تجمعات گفت: این طرح در کارگروهی ذیل این کمیسیون در حال بررسی است و سپس بر اساس اولویت در دستور کار کمیسیون قرار خواهد گرفت.
آصفری نایب رئیس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مجلس هم تاکید کرد: در قانون اساسی آزادیهای مشروع و حقوق مدنی شهروندان به صراحت آمده است و دستگاه های اطلاع رسانی باید در مسیر تبیین این حقوق و آزادی ها برای مردم گام بردارند.
وی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به ضرورت تبیین آزادی های مشروع برای جامعه، بیان کرد: در اصول دوم، سوم، نهم، بیست و ششم و بیست و هفتم قانون اساسی کاملا چهارچوب آزادی های مشروع آمده و مشخص است. حقوق مردم و امنیت کشور و شرع مقدس از جمله محورهایی است که در تعیین چهارچوب آزادی ها مشروع مدنظر قرار گرفته است.
محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم گفت که در جلسه این کمیسیون مقرر شد که به مشمولان غایب تسهیلات قانون جوانی جمعیت پرداخت شود که بر این اساس مشمولان غایب سربازی تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و اشتغال دریافت میکنند.