پیش‌بینی تلخ رسانه آمریکایی از آینده خلیج فارس

کدخبر: ۵۹۱۷۸۸
شاخص‌های گرما در هفته های اخیر به طور مرتب از 140 درجه (60 درجه سانتیگراد) در این منطقه فراتر رفته است، در حالی که شب‌ها تسکین اندکی را ارائه کرده‌اند.
پیش‌بینی تلخ رسانه آمریکایی از آینده خلیج فارس

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، منطقه خلیج فارس ترکیبی از گرما و رطوبت شدیدی را تحمل می‌کند که احساس غیرقابل تحملی را در آن ایجاد می‌کند.

طبق آنچه در گزارش روزنامۀ واشنگتن‌پست آمده، در سواحل ایران روز سه‌شنبه، شاخص گرما به 158 درجه (70 درجه سانتی‌گراد) جهش کرد، سطحی به حدی شدید که می‌تواند توانایی انسان را برای زنده ماندن در خارج از خانه برای بیش از چند ساعت به خطر بیندازد.

شاخص‌های گرما در هفته های اخیر به طور مرتب از 140 درجه (60 درجه سانتیگراد) در این منطقه فراتر رفته است، در حالی که شب‌ها تسکین اندکی را ارائه کرده‌اند. در شهرهای پرجمعیتی مانند ابوظبی در امارات متحده عربی و شهر کویت، شاخص گرما پس از تاریکی هوا تنها به 100 تا 120 درجه (37.8 تا 48.9 سانتیگراد) کاهش یافته است.

گرمای بیش از حد در این منطقه معمول است، اما وضعیت فعلی شدید است زیرا سیاره به بالاترین دمای خود در تاریخ رسیده است.

در روزهای اخیر دمای سطح دریای خلیج فارس تا 97.6 درجه (36.4 درجه سانتیگراد) افزایش یافته است که بالاترین میزان در 20 سال گذشتۀ داده‌های ماهواره‌ای در این زمان از سال است. آب‌های جکوزی مانند آب‌هایی هستند که اخیراً در نزدیکی فلوریدا نیز مشاهده شده‌اند، زیرا اقیانوس‌ها در سرتاسر جهان رکوردهایی را برای گرما ثبت کرده‌اند.

imrs

تابستان امسال با دوره‌های طولانی هوای سوزان در خاورمیانه همراه بوده است زیرا مناطق پرفشار - معروف به گنبدهای گرما - در منطقه‌ای از شمال آفریقا تا جنوب اروپا و جنوب آسیا پخش شده‌اند.

ماه اگوست با یک تعطیلی دو روزه در سراسر کشور در ایران آغاز شد، زیرا دمای هوا در استان خوزستان به حداقل 126 درجه افزایش یافت. شهر بصره در جنوب عراق نیز به همین ترتیب گرم بود. دما همچنین در اهواز، که رکورددار بالاترین دمای آسیا یعنی ۱۲۹ درجه (۵۴ درجه سانتیگراد) در سال ۲۰۱۷ است، از ۱۲۴ درجه (۵۱ درجه سانتیگراد) گذشت.

خلیج فارس در روزهای اخیر شاخص‌های حرارتی بالایی را ارائه کرده است. روز سه‌شنبه، نقطه‌ای در جزیره قشم ایران در تقاطع خلیج فارس و خلیج عمان به شاخص گرمای ۱۵۸ درجه (۷۰ سانتی‌گراد) رسید. در ماه ژوئیه، همین منطقه تا 165 درجه (73.9 سانتیگراد) را مشاهده کرد.

در شمال خلیج فارس، قطب نفت و انرژی عسلویه، ایران، شاخص گرمای روز سه شنبه به 146 درجه (63.3 سانتیگراد) و چهارشنبه 148 درجه (64.4 سانتیگراد) رسید. اوج آن در اوت 153 درجه (67.2 درجه سانتیگراد) در 5 بود. میانگین روزانه شاخص گرما در مدت مشابه 107 درجه (41.7 سانتیگراد) بوده است. 

شهر بندری اصلی بوشهر، تقریباً در 150 مایلی از ساحل عسلویه و محل برنامه هسته‌ای بحث‌برانگیز ایران، امسال دوره‌های غیرمعمول از شاخص‌های گرمای شدید را تحمل کرده است. داده‌های پردازش‌شده توسط مزونت زیست محیطی آیووا نشان می‌دهد که شاخص های گرمای بیش از حد 118 تا 128 درجه دو تا سه برابر بیشتر از حد معمول رخ داده است.

imrs (1)

آب‌های خلیج فارس سطوح رطوبت خفه‌کننده‌ای را شاهد بوده‌اند. نقاط شبنم - معیاری از رطوبت - به طور مداوم در مناطق مجاور به 90 تا 95 درجه (32.2 تا 35 درجه سانتیگراد) رسیده است. در ایالات متحده، هر نقطه بیش از 70 درجه (21.1 درجه سانتیگراد) به طور ناخوشایند مرطوب در نظر گرفته می‌شود. و اوج دمای سطح دریا در این منطقه در سال های اخیر روند صعودی داشته است.

ترکیبی از گرمای شدیدی که از بیابان‌های مجاور منشأ می‌گیرد و رطوبت فوق‌العاده خلیج‌فارس منجر به ایجاد یک محیط غرق‌کننده می‌شود که در هیچ جای دیگر زمین دیده نمی‌شود.

با گرم شدن کره زمین، انتظار می‌رود مکان‌ها در داخل و اطراف منطقه خلیج فارس به طور فزاینده‌ای غیرقابل سکونت شوند و گرمای غیرقابل تحمل به‌طور فزارنده افزایش یابد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید