وعده بسته کمک نظامی جدید آمریکا به کی یف
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در آستانه روز استقلال اوکراین، امروز با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفتگو کرد.
بایدن در بیانیه ای تصریح کرد: من امروز با رئیس جمهور زلنسکی گفتگو کردم تا دوباره و حمایت قاطع آمریکا از مردم اوکراین را اعلام کنم. آنها به مدت دو سال و نیم، در برابر تهاجم روسیه از جمله بازپس گیری بیش از نیمی از سرزمینی که نیروهای روسیه در روزهای ابتدایی جنگ تصرف کرده بودند، ایستادگی کردند و در مقابل جنایات جنگی روسیه تسلیم نشده اند و از ارزش هایی چون استقلال دفاع کرده اند.
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: امروز بسته جدیدی از کمک های نظامی به اوکراین را اعلام خواهیم کرد. این بسته شامل موشک های دفاع هوایی برای حفاظت از زیرساخت های حیاتی اوکراین است. تجهیزات ضد پهپاد و موشک های ضد زره برای دفاع در برابر تاکتیک های در حال توسعه روسیه در میدان نبرد؛ و مهمات برای سربازان خط مقدم و سیستم های موشکی متحرک که از آنها محافظت می کند.
بایدن اضافه کرد: ما همچنین تحریمهای جدیدی را امروز علیه نزدیک به ۴۰۰ نهاد و شخص به عنوان بخشی از تعهد همیشگی ما برای پاسخگویی روسیه به خاطر تجاوزاتش در جنگ غیرقانونی روسیه اعمال کردیم.
رئیس جمهور آمریکا سپس با تشریح اقدامات واشنگتن برای کی یف گفت: اشتباه نکنید: روسیه در این درگیری پیروز نخواهد شد. مردم مستقل اوکراین پیروز خواهند شد و ایالات متحده آمریکا، متحدان و شرکای ما، در هر مرحله در کنار آنها خواهند ایستاد.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن روز جمعه بیش از ۴۰۰ نهاد و شخص را به دلیل حمایت از جنگ روسیه علیه اوکراین تحریم کرده است که این نهادها شامل شرکت های چینی نیز می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مقامات آمریکایی معتقدند این شرکت ها و اشخاص به مسکو برای دور زدن تحریم های غرب و تقویت ارتش آن در جنگ علیه اوکراین کمک می کنند.
واشنگتن بارها به پکن در مورد حمایت از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه هشدار داده است و صدها تحریم را با هدف محدود کردن توانایی مسکو برای بهرهبرداری از فناوریهای خاص برای مقاصد نظامی وضع کرده است.
تحریمهای روز جمعه شامل اقداماتی علیه شرکتهایی در چین میشود که در زمینه حمل و نقل ماشینآلات و میکروالکترونیک به روسیه فعالیت میکنند. بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا تحریمها علیه ۱۹۰ نهاد را تشریح میکند.
وزارت خزانه داری آمریکا نیز اعلام کرد که شبکه های فراملی دخیل در تهیه مهمات و سایر کالاها برای روسیه، کمک به میلیاردر های این کشور و دیگران برای فرار از تحریم ها و پولشویی از طریق تهیه طلا را هدف قرار داده است.
والی آدیمو، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در بیانیه ای گفت: «روسیه اقتصاد خود را به ابزاری در خدمت مجموعه صنعتی نظامی کرملین تبدیل کرده است.شرکتها، موسسات مالی و دولتها در سراسر جهان باید اطمینان حاصل کنند که از زنجیرههای تامین نظامی-صنعتی روسیه حمایت نمیکنند.»
دولت بایدن همچنین ۱۲۳ نهاد را به فهرست کنترل صادرات آمریکا موسوم به فهرست نهادها اضافه کرد که شرکتها را مجبور میکند قبل از صادرات کالا به این نهادها مجوز دریافت کنند.
بر اساس اطلاعیه ای که در فدرال رجیستر منتشر شد، ۶۳ شرکت در روسیه و ۴۲ شرکت در چین به این لیست اضافه شدند. وزارت خزانه داری همچنین بیش از ۲۰ شرکت مستقر در هنگ کنگ و چین را هدف قرار داده است که گفته می شود پایگاه صنعتی نظامی روسیه را تامین می کنند.
واشنگتن با تحریم های خود به دنبال مختل کردن پروژه های آینده انرژی روسیه از جمله صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) این کشور است. این تحریمها پروژه ۲۱ میلیارد دلاری گاز قطب شمال روسیه را هدف قرار داده است، که قبلاً از سوی غرب تحریم شده بود. این تحریم ها دسترسی روسیه را به تانکرهای کلاس یخ محدود کرده است، و سایر شرکت های دخیل در پروژه های انرژی آینده در روسیه را هدف قرار داده است.
تحریمها همچنین شرکتهایی را در امارات مانند وایت فاکس شیپ منیجمنت که آمریکا میگوید اخیراً چهار نفتکش برای حمل گاز روسیه خریداری کرده است، هدف قرار میدهد.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.