انتقاد تند روزنامه جوان از فعالیت مامورنماها/ مردم چه کاری باید انجام دهند؟

کدخبر: ۶۷۷۳۲۱
فرد فریبکاری که با جعل اسناد رسمی خود را منتسب به یکی از مسئولان بلندپایه کشور کرده و از رئیس کل بانک مرکزی درخواست ۱۰۰ هزار میلیارد تومان داشته، بازداشت شده است. این خبر را روز گذشته سخنگوی دستگاه قضا بدون اشاره به جزئیات بیشتری اعلام کرد.
انتقاد تند روزنامه جوان از فعالیت مامورنماها/ مردم چه کاری باید انجام دهند؟

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه جوان نوشت:جعل عنوان یکی از شیوه‌هایی است که مرتکبان با استفاده سوء از اعتماد عمومی یا موقعیت‌های اداری برای رسیدن به اهدافشان استفاده می‌کنند.

این دسته از مجرمان ابایی ندارند خود را با عناوینی مثل پلیس، مأمور وزارت اطلاعات، بازپرس، قاضی، هنرمند، سردار، دادستان یا هر عنوان دیگری معرفی کنند. آن‌ها گاه برای جبران ناکامی‌هایشان دست به ارتکاب این جرم می‌زنند و گاه مقاصد شوم‌تری را دنبال می‌کنند.

از جمله پرونده‌های جنجالی در این زمینه مجرمی بود که خودش را جای یکی از فیلمسازان شاخص معرفی کرد و عباس کیارستمی، فیلمساز فقید با خواندن ماجرا در صفحه حوادث روزنامه‌ها، فیلم کلوزآپ را ساخت.

عمده‌ترین انگیزه شکل‌گیری این پرونده‌ها، اما اهداف مالی را شامل می‌شود و مجرمان برای رسیدن به اهداف مجرمانه‌شان از پوشش‌های مختلف استفاده می‌کنند.

اخاذی در پوشش پلیس مهم‌ترین شیوه رایج بین مجرمان است و به تناسب مهارتی که دارند با پوشش درجه‌های متفاوت خود را معرفی می‌کنند. ترس از پلیس و ساختار قضایی و پلیسی عمده‌ترین دلیل موفقیت مجرمان است.

قربانیان این پرونده‌ها وقتی با مأموران قلابی مواجه می‌شوند به آن‌ها پیشنهاد رشوه می‌دهند و از آنجا که هدف نهایی مجرمان رسیدن به پول است، بعد از تهدید‌های اولیه، پول قربانیان را به جیب می‌زنند و به دنبال سوژه دیگری می‌روند.

اصناف و بازاریان مهم‌ترین سوژه‌های این دسته از پلیس‌های قلابی هستند. این دسته از مجرمان گاهی در عمل مجرمانه‌شان دست به خشونت هم می‌ز‌نند. آن‌ها بعد از شناسایی سوژه‌های خود با معرفی کردن خود به عنوان پلیس، آن‌ها را ربوده و بعد از تهدید و شکنجه اموالشان را سرقت می‌کنند. گاه هم قدم را از این فراتر می‌گذارند و با جعل عناوین شخصیت‌های کشوری و لشکری به سراغ سوژه‌های خود می‌روند.

اینکه فردی به خود جرئت دهد و خود را از منتسبان شخصیت‌ها معرفی کند امری بعید نیست، چراکه این دسته از افراد به خوبی نسبت به ساختار‌های قانونی آگاه هستند و از آنجایی که از مهارت‌های کلامی زیادی بهره‌مند هستند، می‌توانند در مواجهه با قربانیان خود آن‌ها را فریب دهند، خصوصاً اینکه قربانی پرونده پایش در یکی از پرونده‌های قضایی درگیر باشد و امکان شکایت از متهم نیز برایش دشوار به نظر برسد. 

این روز‌ها به دلیل پیشرفت فناوری‌های نوین، امکان استفاده از لباس و تجهیزات پلیسی به راحتی ممکن است. امکان جعل کارت شناسایی پلیس یا هر سمت دولتی یا احکام بازرسی نیز راحت انجام می‌شود، به صورتی که امکان شناسایی آن از طرف پلیس یا دادگستری به راحتی ممکن نیست.

با این حال افرادی که با مأموران قلابی مواجه می‌شوند بهترین راه راستی‌آزمایی آن‌ها تماس با مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ است. موضوع دیگر امکان بروز مفسده در ساختار‌های اداری کشور است، به نحوی که دادن و گرفتن رشوه در ساختار اداری و قانونی هرچند امری غیرقانونی و غیراخلاقی شمرده می‌شود، اما زیر پوست شهر به امری رایج تبدیل شده است. بنابراین تا زمانی که امکان بروز مفسده در ساختار‌های قانونی به راحتی ممکن باشد، مأموران قلابی هم در پوشش‌های مختلف ظاهر می‌شوند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید