آمار وحشتناک از خشکی تالاب‌ها در ایران

کدخبر: ۷۰۵۳۳۱
اقتصادنیوز: دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار با بیان اینکه ۵۰ میلیون هکتار عرصه گرد و غبار در کشور وجود دارد که طی هفت سال گذشته ۴۷ درصد توسعه یافته، است، عنوان کرد: همچنین ۶۵ درصد تالاب‌ها به کانون غبار تبدیل شده‌اند.
آمار وحشتناک از خشکی تالاب‌ها در ایران

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، همایش ملی تبیین راهبردهای اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گرد و غبار امروز در سالن شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد.

علی‌محمد طهماسبی‌بیرگانی در افتتاحیه این همایش طی سخنانی اظهار کرد: عمده گرد و غبار قم منشأ داخلی دارد و هرساله به جهت کم شدن حق‌آبه‌ها شاهد توسعه بیابان در این استان هستیم.

خبر مرتبط
مقصر اصلی بحرانی شدن وضعیت تالاب‌ها مشخص شد

اقتصادنیوز: مدیرکل محیط زیست مازندران اظهار داشت: دخالت‌های انسانی عامل بحرانی شدن وضعیت تالاب‌ها در کشور است.

وی افزود: در حال حاضر ۵۰ میلیون هکتار عرصه ایجاد گرد و غبار وجود دارد و طی هفت سال گذشته منطقه غبارخیز کشور ۴۷ درصد توسعه یافته است؛ هم‌اکنون ۶۵ درصد تالاب‌های کشور به عرصه تولید غبار تبدیل شده است.

طهماسبی‌بیرگانی عنوان کرد: از بین رفتن پوشش گیاهی طی دوره‌های تاریخی گذشته با دستکاری بشر مهم‌ترین عامل برهم خوردن طبیعت بیابان‌ها بوده است همچنین چرای بی‌رویه، کندن و برداشت بوته‌ها، تخریب نامناسب خاک و مدیریت نامناسب آب و تغییرات اقلیمی نیز سبب توسعه بیابان شده است.

دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: ۵ میلیون هکتار از عرصه‌های زراعی کشور به عرصه تولید غبار تبدیل شده است؛ مناطق غبارخیز ایران بیشتر حاصل دستکاری بشر و اقدامات نسنجیده آن ایجاد شده است.

وی بیان کرد: وضعیت بحرانی منطقه سراجه قم که در مجاورت دریاچه نمک قرار دارد بسیار حائز اهمیت است؛ اگر تصمیم‌گیری در خصوص دریاچه نمک متعادل نباشد بزودی ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تخت تأثیر گرد و غبار قرار خواهند گرفت.

طهماسبی‌بیرگانی تصریح کرد: هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص دریاچه نمک باید در مرتبه اول سنجیده باشد و مرتبه دوم مانع از تغییراتی شود که مقابله متوازن را سلب کند و اجازه ندهد تا اقدام منفی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: زمانی گرد و غبار در چند روستای غبارخیز تاریخی را تخت تأثیر قرار می‌داد در حالی که امروزه بسیاری از کلانشهرها را درگیر کرده است؛ برای مقابله با گرد و غبار در مرتبه نخست باید اقدامات اشتباه گذشته را متوقف و در مرتبه دوم اکوسیستم را به وضعیت قبلی بازگردانیم.

دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گرد و غبار در پایان گفت: در حال حاضر عرصه اصلی دریاچه نمک غبارخیز نیست اما طرح‌هایی مانند استحصال نمک و سایر عناصر معدنی آن می‌تواند وضعیت این دریاچه را بشدت وخیم کند؛ تجربه شکست‌خورده برخی کشورها مانند ایالات متحده در بهره‌برداری از منابع طبیعی مانند آینه‌ای باید مقابل ما باشد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم‌ قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ اسفند

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید