دوربینهای مراکز هستهای آفلاین شود/وعده فرمانده هوافضای سپاه به مدیران سایپا/چرا دستورات اقتصادی رئیسجمهور جدی گرفته نمیشود
به گزارش اقتصادنیوز بحث تهدید آمریکا در زمینه اعمال مکانیزم ماشه در کنار تحولات بورس و چالش کرونا سوژههای مشترک بسیاری از روزنامههای امروز است.
آرمانملی در تیتر اصلی خود با اشاره ماجرای مکانیزم ماشه آوردهاست: اروپا در برابر آمریکا
ایران نیز تیتر زدهاست: دست رد اروپا.
جواننیز ماشهچکانی مشقی را برای تیتر خود برگزیده است. دنیای اقتصاد هم به نقل از اروپا تاکید کرده است: تحریمها بر نمیگردد
آفتابیزد امروز به یکی از اظهارات جدید حسن روحانی پرداخته و نوشتهاست: خبر روحانی از یک بیماری جدید!
ابتکار در عکس اصلی صفحه یک خود به گفتوگوی محموداحمدینژاد رئیس دولتهای نهم ودهم با رادیو فردا پرداخته وتیتر زده است: بندبازی احمدینژاد روی خطوط قرمز
اطلاعات به نقل از فرمانده کل سپاه در تیتر نخست خود تاکید کردهاست که پایان آمریکا واقعیتی انکارناپذیر است جامجم ارگان صدا وسیما نیز به بهانه سخنان حسین سلامی نوشتهاست: پیام فرمانده به ترامپ. سیاست روز هم در تیتر یک خود تاکید کرده است که انتقامی جوانمردانه از ترامپ گرفته میشود، در عکس یک این روزنامه هم جمله دیگری از سردار سلامی مبنی بر اینکه تمام کرکهای شما را به باد میدهیم درج شده است. کیهان هم دراین باره در تیتر نخست خود آورده است: این هشدار جدی است، همه عوامل ترور سردار سلیمانی را میزنیم
رسالت در مطلب اصلی صفحه اول خود به پدیده قمارآنلاین پرداخته و تیتر زده است: به شرط باخت
صبح امروز چاپ مشهد نیز در گزارش اصلی خود با عنوان فراموش شدگان، وضعیت زندگی دو خانواده در یخچال وحمام را تشریح کرده است.
در ادامه برخی از مطالب مهم روزنامههای امروز را مرور میکنیم.
کیهان؛ ترامپ تا پایان عمر ننگینش یکی از اهداف سپاه خواهد بود
حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان در یادداشتی از اظهارات دیروز حسین سلامی فرمانده کل سپاه استقبال کرد. در بخشی از این یادداشت که با عنوان« دستمریزاد سردار سلامی» منتشر شده، آمده است:آن روزها، اواخر دهه ۸۰ جرج بوش هر از چندگاه ایران را تهدید میکرد که «چند روز قبل دونالد ترامپ گفته بود «هرگونه حمله علیه آمریکا به هر شکل که باشد، با حمله متقابل به ایران مواجه خواهد شد که ۱۰۰۰ بار شدیدتر است»! و دیروز سردار سلامی در پاسخ به رئیسجمهور بیسر و پای آمریکا گفت «شما ما را به حمله هزار برابری تهدید میکنید؛ ما شما را میشناسیم، آنوقت که عینالاسد را زدیم فرض داشتیم که شما پاسخ میدهید و صدها موشک آماده کردیم که اگر زدید داشتههایتان را ویران کنیم» و هشدار داد که «دشمن همه جا زیر دید ماست و اگر لازم باشد زیر تیر ما نیز قرار خواهد گرفت... آقای ترامپ، اگر تار مویی از سر یک ایرانی کم شود، تمام کرکهای شما را به باد میدهیم، این تهدید جدی است و ما همه چیز را در عمل ثابت خواهیم کرد». سردار سلامی در ادامه با تأسی به فرمول اعلام شده از جانب رهبر معظم انقلاب، تاکید کرد: «شما فکر میکنید ما در برابر خون برادر شهیدمان یک سفیر زن در آفریقای جنوبی را میزنیم، ما کسانی را میزنیم که در شهادت این مرد بزرگ مستقیم و غیرمستقیم نقش داشتند و شما بدانید هر که در این ماجرا نقش داشته است زده خواهد شد و این پیامی جدی است».حالا این پرسش در میان است که تاکنون سپاه کدام تهدید و هشداری را مطرح کرده که به آن عمل نکرده باشد؟ اگر برای پاسخ به این پرسش، نمونهای یافت نمیشود.- که نمیشود- آقای ترامپ به عنوان قاتل سردار شهیدمان حاج قاسم سلیمانی، باید مطمئن باشد که تا پایان عمر کثیف و ننگینش یکی از اهداف اصلی سپاه در تلاش برای انتقام از عاملان شهادت سردار دلها خواهد بود و فرقی هم نمیکند که در پست ریاست جمهوری باشد و یا نباشد! او به اعتراف خودش قاتل سردار شهید است و میداند که سپاه هرگز از انتقام خون شهید سلیمانی دست نمیکشد.
دنیای اقتصاد؛ دستورالعمل هدایت ایدئولوژیک بخش خصوصی در چین
دنیای اقتصاد در یکی از مطالب اصلی صفحه اول خود به سیاستهای اخیر چین پرداخته است. این روزنامه نوشت:حزب کمونیست چین در تلاش است رهبری و کنترل خود بر بخش خصوصی در حال گسترش و کارمندان آن در این کشور را با توسعه و گسترش «جبهه متحد» در جامعه تجاری افزایش دهد. طبق دستورالعملهای منتشر شده از سوی دفتر عمومی کمیته مرکزی CPC در روز سه شنبه، حزب کمونیست از «جبهه متحد» خواست نقش رهبری دولت در بخش خصوصی کشور را بهبود بخشد. «جبهه» مذکور یک سازمان نظارتی است که هدف آن افزایش نفوذ و کنترل حزب در داخل و خارج از کشور است. این اقدام با هدف مقابله با چالشها و خطرات نوظهور همزمان با افزایش مقیاس شرکتهای خصوصی و صاحبان مشاغل خصوصیِ دارای ارزشها و منافع متنوعتر است. این سیاست «هدایت ایدئولوژیک» را «تقویت» خواهد کرد و «گروهی از رهبران بخش خصوصی را شکل خواهد داد که طی دوران حساس میتوان به آنها اتکا داشت». خبرگزاری بلومبرگ در گزارش ۱۶ سپتامبر خود نوشت، اگرچه روشن نیست که این سیاست جدید چه تاثیری بر میلیونها شرکت خصوصی چینی دارد اما این مساله در زمانی رخ میدهد که دولت و حزب برای کنترل و نفوذ بیشتر بر اقتصاد فشار میآورند. این حد فاصل بسیار ناروشن میان بخش خصوصی و دولتی یکی از مولفههایی است که در پس تنشهای روزافزون با ایالاتمتحده و دیگر دولتها قرار دارد. شرکت به ظاهر خصوصی هوآوی نمونهای از این مورد است که در خارج از کشور به مثابه ابزار قدرت دولت چین مشاهده میشود. بهنظر میرسد در بحبوحه تنشها با غرب، چینیها ترجیح دادهاند سر در لاک درون فرو ببرند.«یو سو»، اقتصاددان چینی در واحد اطلاعات اقتصادی اکونومیست در شانگهای میگوید: «این سند نشان میدهد که چین میکوشد منابع بیشتری را حول استراتژی ملی در بحبوحه رکود اقتصادی برخاسته از کرونا و وضعیت روابط وخامتبار دیپلماتیک و تجاری با ایالاتمتحده بسیج کند. مقامها اولویت را به شرکتهایی خواهند داد که در تحقق این اهداف سیاسی کمک کنند، آن هم در زمانی که منابع سیاسی و مالی را تخصیص میدهند». مشاغل خصوصی ۶۰ درصد از خروجی اقتصاد چین را تشکیل داده و ۸۰ درصد از مشاغل شهری را خلق میکنند اما موقعیت آنها در سالهای اخیر دشوارتر شده آن هم با این تصور که دولتِ تحت رهبری «شی» بخش دولتی را ترجیح میدهد. افزون بر این، آنها به دلیل جنگ اقتصادی با آمریکا متحمل خسارتهایی هم شدهاند زیرا بسیاری از تولیداتشان صادرات محور است. شروع کووید-۱۹ و رکود اقتصادی بر دشواری چینیها در سالجاری افزوده است.
شرق؛ چرا دستورات اقتصادی رئیسجمهور جدی گرفته نمیشود
شرق گزارش اصلی خود را به بورس اختصاص داده است. در بخشی از این گزارش با عنوان« واکنش بازار به دستورخروج از بورس» آمده است:در طول دو دولت یازدهم و دوازدهم چند بار برخی تصمیم ها در حوزه اقتصاد، به «مشاوره اشتباه» نسبت داده شد. تصمیمگیری درباره نرخ بنزین، نرخ دستوری دلار چهارهزارو 200 تومانی، طرح گشایش اقتصادی و عرضه نفت در بورس و...، از جمله این موارد است. حدود یک ماه قبل نیز خبری شایع شد که نشان از خروج فولاد از بورس کالا میداد. شایعهای که همان زمان ازسوی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران رد شد. اما با گذشت بیش از یکماه از آن شایعه، اینبار وزیر راهوشهرسازی خبر از «دستور رئیسجمهور برای عرضه محصولات فولاد و مصالح ساختمانی در خارج از بورس کالا» داد و اعلام کرد: «در این راستا دستورات لازم به وزارت صنعت و ستاد تنظیم بازار داده شده است». خبری که برخلاف دور قبل که موجب ریزش ارزش سهام فولاد در بورس اوراق بهادار شده بود، اینبار، شوخی قلمداد شد و با گذشت دو روز از بیان آن از سوی وزیر راهوشهرسازی، یک منبع مطلع در بورس کالا به «شرق» خبر داد که هنوز این دستور به بورس کالا ابلاغ نشده و همهچیز به روال قبل طی میشود. بیان این مسئله ازسوی کارشناسان و فعالان بورس کالا نیز حول این محور بود که این تصمیم جدی نیست و عملیاتی نیز نخواهد شد و با فرض عملیاتیشدن آن، تصمیمی سخت اشتباه و محکوم به شکست است. نکته عجیب ماجرا آنجاست که برخی از تصمیمهای رئیسجمهور در حوزه اقتصاد که به نظر میرسد با مشاوره اشتباه به او منتقل شده، از سوی اقتصاد نیز جدی گرفته نمیشود. حتی برخی از تصمیمها مبنیبر همکاری بانکها برای پرداخت وام ودیعه مسکن، پرداخت کمکهزینه جبرانی برای کسبوکارهای آسیبدیده ناشی از شیوع ویروس کرونا و... از جمله مواردی بود که با دهنکجی بانکها که یکی از بخشهای اصلی اقتصاد ایران را تشکیل میدهند، روبهرو شد. از سویی خبرها حاکی از آن است که از آغاز این هفته، 9درصد به قیمت شن و ماسه برای پنجمین بار در سال جاری افزوده و عرضه سیمان نیز درپی صدور این دستور، متوقف شد و گفته میشود با آغاز عرضه، حدود 70هزار تومان به نرخ آن اضافه میشود. سؤال این است که وقتی اقتصاد و بازار، با تصمیمهای دستوری همراهی نمیکند، اصرار برای ادامه این روند برای چیست؟
شرق به مناسبت زاد روز استادمحمدرضا شجریان گفتوگوی منتشر نشدهای از او را منتشر کرده است. در بخشی از این گفتوگو آمده است:
*خط استاد امیرخانی واقعا عالی است، خط استاد اخوین و دیگر استادان را هم میپسندم.
*سبک میرزا غلامرضا را خیلی دوست دارم و به نظرم خیلی قَدَر است.
* خوشنویسی از موسیقی سختتر است، ولی سختتر از آواز نیست. در آواز شما باید صدا را از درونتان بیرون بیاورید، این ساز [صدا] را یک سازنده نساخته که خوشصدا باشد. از وجودتان باید صدا را بیرون بیاورید و شب و روز با صدا کارکردن حوصله بسیار زیادی میخواهد و از آدم خیلی انرژی میگیرد. خوشنویسی آنقدرها انرژی نمیگیرد. آواز بسیار سختتر است، باید در کوه و موقع سربالایی بخوانید تا بتوانید از همه هوای ریه برای خواندن استفاده کنید. برای اینکه اگر در جایی دیدید موسیقی نیمدقیقه طول میکشد، کم نیاورید.
*همایون از روزی که خوانندگی را شروع کرد روی پای خودش بود. تمام کارهایش را خودش انجام میدهد و از من هیچ کمکی نمیگیرد. از روز اول هم من گفتم خودت کارت را بکن هر جا نیاز داشتی نظری میدهم اما در نهایت بگذار کار برود در جامعه و نقد شود.
* از 10، 12سالگی تعلیم آواز همایون شروع شد و با او تکنیک آواز کار کردم. صداسازی را با همایون تجربه کردم که خیلی هم جواب داد و الان مثل تکنیک من میخواند. خیلی از بچههای گروه من هم به همین تکنیک میخوانند.
*درباره آواز باید بیشتر روی بداههخوانیاش کار کنم. وقتی تصمیم بگیرد بخواند، کارش را میکند اما هرچه در کار هنر بیشتر کار کند، بیشتر به دردش میخورد. جا دارد همایون بیشتر کار کند.
*نسبت به دیدگاه جامعه به موسیقی خوشبین هستم. الان دولت و حتی تکنولوژی مشکلاتی ایجاد کرده است. مثلا امروز mp3 همه آثار را به یغما میبرد و هیچچیز برای تهیه کنندهها و هنرمندان باقی نمیگذارد. این یک خطر است که هنر موسیقی را تهدید میکند، چون از نظر مالی تأمین نمیشود.
*مردم باید این مسائل را مورد توجه قرار دهند. امروز بسیاری از شرکتهای تولیدکننده سیدی تعطیل شدهاند. یک mp3 به بازار میآید و خیلیها هم که از ضرر آن بیخبرند، خوشحال میشوند که 20 ساعت از کارهای فلان هنرمند را با پنج هزار تومان خریدهاند. این مسئله بزرگترین لطمه را به هنرمندان و تولیدکنندگان میزند.
*وقتی تولیدکننده نتواند هزینههای خود را تأمین کند، به هنرمند نمیتواند دستمزد دهد، وقتی هم دستمزد هنرمند کفاف زندگیاش را ندهد، دیگر هنر را رها میکند. جامعه باید حواسش به این مسئله باشد. خودم هم دارم این مسائل را حس میکنم. من پنج سال است - از سال 87 تا الان - یک ریال از بابت کنسرت و آلبوم در این مملکت درآمد نداشتم. حالا تا جایی میتوانم خودم را اداره کنم، اما خطر این مسائل وجود دارد، ولی یک جوان تازهکار نمیتواند خود را اداره کند.
*سیاست به تمام ارکان زندگی اجتماعی مردم ورود کرده است. در ایران همه چیز را سیاسی کردهاند. حتی اگر در دکان نانوایی به وضعیت آرد هم اعتراضی بشود میگویند کار سیاسی انجام شده است. حتی «ربنا» را یک دعای سیاسی کردند. این سیاست است که به حق و حقوق هنرمندان ورود کرده است وگرنه هنرمندان کاری به سیاست ندارند.
*یک وقت هست مردم زندگی عادی دارند و شما اگر بیایید حرف سیاسی بزنید میخندند. وقتی سیاست برای مردم باشد حرف دیگری است؛ یعنی همه کار برای زندگیدادن به مردم انجام میدهد. هنرمند هم چون جزئی از مردم است، از برنامههایی که سیاست برای مردم و رفاه جامعه دارد بهرهمند میشود.
وطنامروز؛ دوربینهای مراکز هستهای آفلاین شود
وطنامروز در گزارش یک خود اقدامات متقابل احتمالی ایران درمواجهه با تحریمهای جدید را تشریح کرده ونوشته است:حسن روحانی باید از شرایطی که اقدام غیرقانونی و یکطرفه آمریکا در فعالسازی مکانیسم ماشه به وجود آورده، استفاده کند و با اهرمهای فشاری که در اختیار دارد، اروپا را مجبور به واکنش در برابر آمریکا و مجبور به اقدام عملی در جهت خلاف با تحریمهای جدید آمریکا کند.
به بیان دیگر بیعملی اروپا در انجام تعهداتش و موضعگیریهای گاه و بیگاه مقامات اروپایی در هجمه به ایران و همراهی با آمریکا تاکنون هموارکننده مسیر فشار بر ایران بوده است. مقامات دولت باید به این فهم برسند که برای تحقق حداقلی منافع ملی باید در دستگاه محاسباتی اروپاییها خلل ایجاد کنند و آنها را مجبور به تغییر رفتار کنند.
بنابراین ایران باید به صورت همزمان چند راهبرد را در دستورکار قرار دهد؛ راهبرد اول بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی برای نشان دادن واکنش عملی به اقدام ضدایرانی آمریکا و همچنین واداشتن اروپا برای تن دادن به تعهدات برجام است.
در همین راستا دولت روحانی خود باید با بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی کشور بویژه قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، پاسخ متناسب را طراحی کند.
در بند 3 این قانون آمده است: «دولت موظف است هر گونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریمها یا بازگرداندن تحریمهای لغو شده یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران را انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به طوری که ظرف مدت 2 سال ظرفیت غنیسازی کشور به یکصد و نود هزار سو افزایش یابد. شورای عالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع میباشد. دولت باید ظرف مدت 4 ماه برنامه خود را برای این منظور جهت تصویب به شورای عالی امنیت ملی ارائه نماید».
همانگونه که گفته شد دولت حسن روحانی در سالهای گذشته به رغم خلف وعده اروپاییها و آمریکا، به اجرای بندهای این قانون بیتوجه بود و در برابر اقدامات مقابلهای کشورهای غربی، سیاست تساهل را در پیش گرفت و هر گونه فشار و مزاحمتی از سوی این کشورها از سوی مقامات دولت ایران به منظور حفظ توافق هستهای توجیه میشد.
دولت روحانی میتواند- و در شرایط حاضر باید- این رویکرد خود را بر مبنای بند 3 این قانون تغییر دهد.
در همین راستا یکی از موضوعات مهم و اساسی که باید مورد بازبینی جدی قرار گیرد، موضوع نظارتها و بازرسیهای پادمانی و برجامی آژانس از برنامه هستهای ایران است. تعلیق پروتکل الحاقی، تعلیق نظارتهای فراتر از پروتکل که ایران در نتیجه برجام پذیرفته است و محدود کردن نظارتها به نظارتهای پادمان (سیستم نظارتی آژانس بر مبنای انپیتی) نیز یک اقدام متناسب در برابر رفتار تخاصمی آمریکاست. لغو پروتکلهای الحاقی البته موضوعی است که برخی نمایندگان مجلس نیز به آن اشاره کردهاند.
پروتکل الحاقی که تیم مذاکرهکننده ایران در برجام اجرای آن را به صورت داوطلبانه پذیرفت به بازرسان آژانس دسترسی وسیعتری در بازرسیهای خود از برنامه هستهای داد. بر اساس پروتکل الحاقی، بازرسان آژانس حق دارند در بازدیدهای سرزده، 2 ساعت پیش از زمان بازدید، به کشور مقصد اطلاع دهند و بر اساس مفاد پروتکل، آن کشور نیز متعهد است مقدمات اداری سفر بازرسان- از جمله صدور روادید و تمدید آن- و دسترسی به محل مورد نظر را فراهم کند. بازرسان آژانس میتوانند علاوه بر نمونهبرداری از مناطق مورد بازرسی، تجهیزات مانیتورینگ (نظارت) برای کشف فعالیتهای احتمالی خارج از چارچوب را نصب کنند. نصب تجهیزات نظارت «آنلاین» - مستقیم - از دیگر موارد پیشبینی شده در بحث نظارت پروتکل الحاقی است که بر اساس آن آژانس میتواند در هر مکان مورد نظر خود که فعالیتهایی مرتبط با برنامه هستهای انجام میشود، با نصب دوربین، به صورت زنده این فعالیتها را زیر نظر داشته باشد؛ موضوعی که پس از پذیرش پروتکل الحاقی توسط دولت روحانی به اجرا درآمد و نظارت آنلاین در برخی از تاسیسات هستهای به راه افتاد.
راهبرد دوم اینکه دولت با بهرهگیری از ظرفیتهای دیپلماسی و با استفاده از اهرم فشاری که در اختیار دارد باید مقامات اروپایی را مجبور کند به صورت صریح در برابر این اقدام آمریکا واکنش نشان دهند. محدود شدن واکنش اروپا به چند موضعگیری دوپهلو که بیش از آنکه به کار ایران بیاید به کار آمریکا میآید، به معنای حفظ سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران است. اروپا اگر میخواهد بنا بر تصویر امنیتی که از برجام دارد، از مواهب محدودیتها و کنترل ایران بهره ببرد، باید تن به تعهدات خود در برجام بدهد.
و سوم اینکه ایران برای نشان دادن نامشروع و غیرقانونی بودن تحریمهای آمریکا باید هر چه زودتر مقدمات مبادلات نظامی را با کشورهای دیگر بویژه کشورهای مشارکتکننده در برجام فراهم آورد و حتی به صورت نمادین و در سطح محدود هم شده، وارد فاز معاملات نظامی شود. معامله و مبادله نظامی بلافاصله پس از لغو تحریمهای تسلیحاتی، ضربه اصلی را به ساختمان تحریمهای مورد ادعای آمریکا وارد میآورد.
جوان؛ خودروسازان را از مونتاژکاری نجات میبخشیم
جوان به بازدید امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه از خطوط تولید و مراکز تحقیقاتی و نوآوری سایپا پرداخته و نقل از او نوشته است: امروز در یک جنگ اقتصادی همهجانبه با دشمن قرار داریم تلاش متخصصان فعال در صنعت خودرو به عنوان فرماندهان اصلی این نبرد، برای خودکفایی آینده کشور مهم و اثرگذار است. خوشبختانه با روحیهای که در زمینه بومیسازی قطعات، طراحی محصولات جدید با تکیه بر توان داخلی و نوآوری در گروه خودروسازی سایپا قابلمشاهده است، شکست دشمن را در دستیابی به اهداف خود رقم خواهیم زد.
سردار حاجیزاده با بیان اینکه شکست دشمن در زمینه تحریم صنعت خودرو با سرمایهگذاری و توجه به بومیسازی قطعات رقم خواهد خورد، ادامه داد: صنعت خودرو خاکریز امروز کشور در نبرد اقتصادی است و با اقداماتی که در دست اجراست، دشمن در این عرصه ناامید خواهد شد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه تصریح کرد: ما در نیروهای مسلح، صنایع دفاع و بسیج، وظیفه امروز خود را کمک و حمایت از توسعه صنایع داخلی دانسته و بدون هیچگونه چشمداشتی و تنها با هدف اعتلای کشور، در این عرصه حضور خواهیم داشت. وی با اشاره به ریلگذاری صحیح مدیریت ارشد سایپا برای قطع وابستگی به شرکتهای خارجی گفت: اگر صنعت خودرو کشور از مسیر مونتاژکاری فاصله بگیرد و بهجای تبدیلشدن به مصرفکننده فناوریهای ساخت خارج، به درون توجه کند، در آینده جزو بخشهای ممتاز و برجسته صنعت کشور خواهد بود.
سردار حاجیزاده مهمترین سرمایه موجود در کشور را نیروی انسانی متخصص دانست و تأکید کرد: صنایع دفاعی و نظامی کشور با اتکا بر همین سرمایه به مهمترین و پیچیدهترین دانش و علوم که تنها در اختیار چند قدرت برتر جهانی بود، دست پیدا کردند و امروز آماده هستند تا به کمک صنعت خودرو کشور بیایند و نیازها را برطرف سازند.
وی با اشاره به توقف تولید خودرو پراید هم گفت: گروه خودروسازی سایپا با استفاده از ظرفیتهای داخلی میتواند در زمینه تولید محصولاتی اقتصادی با مصرف سوخت پایین که با بهرهگیری از کیفیت مناسب با قدرت خرید جامعه نیز همخوانی داشته باشد، تلاش کند.